Adtatok pénzt az ügyeletes orvosnak a szülés levezetéséért?
35 hetes terhes vagyok és úgyhogy lassan aktuálissá válik a kérdésem.
Szombathelyen a Markusovszky kórházban fogok szülni, ahol nem lehet orvost fogadni, mindenki az ügyeletesnél szül.
Ebben az esetben ti adtatok pénzt az orvosnak? Ha igen, mennyit?
Esetleg szülésznő, csecsemősök is kaptak valamennyit vagy valamit?
Bocsi, ha butaság a kérdés, de első baba és kicsit tanácstalan vagyok ilyen kérdésekben...
Ha elégedett vagy a szolgáltatással akkor adj annyit amennyi belefér neked.
Én legalábbis így csinálnám, ha állami kórházban szülnék. Kevés az orvos, mindenhol hiány van belőlük és sokan külföldre mennek inkább a jobb fizetésért. Aztán mikor már alig marad pár a sok betegre, lehet imádkozni, hogy időben jusson segítséghez baj esetén a rokonunk, ismerosünk, szeretteink...
És tényleg nézzünk magunkba hogy mennyi borravalót hagyunk ott a körmösnél, fodrásznál, étteremben vagy csak boltban, pedig ott nem életek forognak kockán.
Én erre nem sajnálom senkitől.
"Azért nem tartom helytállónak a jegeskávés hasonlatot, mert a szülésért már eleve fizettél, amikor levonták a tb-t a fizetésedből. Vagy mégis mire van a társadalom biztosítás?!"
A közoktatással akkor mi a helyzet? azt is a mi adónkból finanszírozzák, az ovonők, tanárok fizetésével együtt. Nálunk pl. az a szokás, h mindig kapnak az ovonők, tanítónők egy nagyobb ajándékot a csoporttól, osztálytól. És igen, pénzt, vásárlási utalvány formájában. Ezt minden év végén kapják, ezzel háláljuk meg a fzetésükön felül az egész évi munkájukat. Ugyanez a helyzet a szülésnél is, ezzel fejezed ki a hálád a gyereked világra segítéséért.
25. nek, mert valoszinűleg te nem szolgáltatást nyújtassz, nem vagy fodrász, műkörmös, pincér stb. Igen ez egy bevett szokás, h nekik adunk jattot, az orvos szintén szolgáltatást nyújt, pl. egy szülész, nem is akármilyet.
26.-nak, persze az étteremben sem adok borravalót egy olyan pincérnek aki bunkó, vagy beleköp a levesembe. Azért nem reagált erre senki, mert ha az orvos kifejezetten bunkó, vagy tényleg feléd se néz, akkor természetes, h nem adsz neki.
Én nem mondom, h nem fordul elő ilyes eset, sőt még abban is biztos vagyok, h tényleg sok a bunkó doki, de az esetek döntő részében nem erről van szó, hanem a drága anyukák "elvből" nem adnak nekik, mert a hálapénz fogalma mindenkinél kb. vörös posztóként jelenik meg. Amikor nem az, hanem ha elégedett vagy a szolgáltatással honorálod, ennyi. Ha bemegy a doki, lelkiismeretesen levezeti a szülést, akkor igenis jár neki a "jatt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!