Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Adtatok pénzt az ügyeletes...

Adtatok pénzt az ügyeletes orvosnak a szülés levezetéséért?

Figyelt kérdés

35 hetes terhes vagyok és úgyhogy lassan aktuálissá válik a kérdésem.

Szombathelyen a Markusovszky kórházban fogok szülni, ahol nem lehet orvost fogadni, mindenki az ügyeletesnél szül.

Ebben az esetben ti adtatok pénzt az orvosnak? Ha igen, mennyit?

Esetleg szülésznő, csecsemősök is kaptak valamennyit vagy valamit?

Bocsi, ha butaság a kérdés, de első baba és kicsit tanácstalan vagyok ilyen kérdésekben...

2017. jún. 8. 12:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Jó, azért ne hasonlítusnk össze párszáz forintot pár tízezer vagy százezer forinttal.

Jó de azért a kiszolgálást a szüléslevezetéssel, ha úgy alakul életmentéssel se hasonlítsuk már össze szerintem.

Kérdező: ha meg vagy elégedve, akkor adj szerintem, de nemkötelező.

2017. jún. 8. 12:53
 12/33 anonim ***** válasza:
88%

2-es vagyok.

Nekem ez elvi kérdés. Szerencsétlen gyakorló orvosok mondanak fel a budapesti kórházakban, mert az idősebbek hálapénzre utaznak és nem hagyják fejlődni, gyakorolni a fiatalabbakat. Ne a hálapénz legyen a mozgatórugója egy állami intézménynek. Ha magán praxisa van a dokinak az más.

2017. jún. 8. 12:54
 13/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem is számítottam rá, hogy ennyien fogtok írni :)

Konkrét összeget esetleg tudna valaki írni aki mostanában szült?

2017. jún. 8. 12:55
 14/33 anonim ***** válasza:
76%

Nem lehet orvost fpgadni??? Ilyet még nem hallottam. T.k.s pasi lehet az igazgató felétek. :-)

Szimpi.

2017. jún. 8. 13:04
 15/33 anonim ***** válasza:
83%

A hálapénz (és a jatt is) korrupció, csak össznépileg szemet hunynak felette.

A rendszerváltás után Szlovákiában a kormány betiltotta a hálapénzt és komoly szankciókat alkalmaztak, ha valaki mégis kért vagy elfogadott. Ezzel egyidőben megemelték az orvosok fizetését. Ott gyakorlatilag eltűnt a hálapénz.

Ahogy a legtöbb országban se fogadják el.

Sőt, nemrég volt egy onkológiai műtétem az Országos Onkológiai Intézetben. Egy nagyon kedves nővérnél próbálkoztam, de döbbent arccal utasította vissza. A főorvostól tudtam meg, hogy náluk tilos elfogadni. Tehát nálunk is működik a dolog, de amíg marad ember, aki ad, addig a rendszertől is nehéz változást várni.

2017. jún. 8. 13:14
 16/33 anonim ***** válasza:
64%

Én 40000Ft-ot adtam ügyeletesnek, császárom volt, de már bent feküdtem a kórházba.

Fogadott orvosomnak rendes szülésnél 10 szeres tarifával számoltunk, ott 100-110 et adtunk.

Egyetértek a jegeskávéval :)

2017. jún. 8. 13:32
 17/33 anonim ***** válasza:
85%
Mi 60-at adtunk, 50-et akartunk (100-at szántunk a fogadottnak, de végül nem tudott jönni), de annyira meg voltunk elégedve, hogy picit megemeltük a tervezettet. A szülésznő 20-at kapott+egy pici ajándékcsomagot (kávé volt benne és tea, hogy ne "csak" a boríték legyen), a csecsemősök pedig egy nagy ajándéktáska édességet, teát, kekszet, stb., mert sajnos a babával volt egy kis gond, így többet foglalkoztak vele ugye, mint azokkal akikkel nem volt semmi. Nekik egyébként nem terveztünk adni, menet közben változott.
2017. jún. 8. 13:39
 18/33 anonim ***** válasza:
76%
Azért nem tartom helytállónak a jegeskávés hasonlatot, mert a szülésért már eleve fizettél, amikor levonták a tb-t a fizetésedből. Vagy mégis mire van a társadalom biztosítás?!
2017. jún. 8. 13:43
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
2014-ben szültem, Bp-en, ügyeletesnél, elégedett voltam, 20-20e forintot kapott a doki és a szülésznő is.
2017. jún. 8. 13:45
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Ha van dokid, akihez maganrendelesre jársz, szinte biztos, hogy úgy intézi, hogy nála szülj. 6 magándokis ismerősöm szült az utóbbi időben ott, és mindnek vagy meg kellett indítani pont akkor, amikor a dokija ügyelt, vagy miután hazament egy kellemetlenebb vizsgálatról megindult (és a dokija volt az ügyeletes) vagy sürgősen császár kellett. Egy se idegennél szült. Én ezért se választottam szhelyet.

Ha nincs magandokid, akkor ez a veszély nem fenyeget. Ha akarsz, akkor adsz, ha nem akarsz, akkor nem adsz az ügyeletesnek. Ha a ti pénztárcátokat megviseli, akkor ne adj. Mondom ezt úgy, hogy fogadott dokinál szültem Zalaegerszegen és egyértelmű volt, hogy adok.

2017. jún. 8. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!