Adtatok pénzt az ügyeletes orvosnak a szülés levezetéséért?
35 hetes terhes vagyok és úgyhogy lassan aktuálissá válik a kérdésem.
Szombathelyen a Markusovszky kórházban fogok szülni, ahol nem lehet orvost fogadni, mindenki az ügyeletesnél szül.
Ebben az esetben ti adtatok pénzt az orvosnak? Ha igen, mennyit?
Esetleg szülésznő, csecsemősök is kaptak valamennyit vagy valamit?
Bocsi, ha butaság a kérdés, de első baba és kicsit tanácstalan vagyok ilyen kérdésekben...
Lehet le leszek pontozva, de én nem adtam. Én is ügyeletesnél voltam és ha akartam volna se lett volna rá alkalmam. Utána egyikőjükkel se találkoztam, nem jöttek be hozzám, én se kerestem őket.
Rossz vagy nem rossz, én úgy gondoltam, hogy ez a munkájuk csúnya szóval. De tudom, hogy alul vannak fizetve, de mi nem tudjuk megtenni, hogy úgy fizessünk több tízezret, hogy igazából állami kórházi körülmények között szültem. Ha fizetek akkor azért, mert magán rendelésre járok.
Ez szep es jo utolsok, de pl. a pincerek is kapnak fizetest es nekik gondolom megis adtok "jattot". Mert kihozta a jegeskavetokat....meg a babgulyasotokat..... ebbol kiindulva a "halapenz" az orvosnak adott jatt.
En fogadott orvosnal szultem de a szulesznom ugyeletes volt, neki is adtam. Ha a jegeskavem meger egy kis plusz penzt akkor (nyilvan a munkaert es annak fontossagaert aranyosan!) a gyerekem vilagra segitese is meger.
Jó, azért ne hasonlítusnk össze párszáz forintot pár tízezer vagy százezer forinttal.
Ügyeletesnek nem adnék.
Tenyleg elgondolkodtato: adunk plusz penzt a fodrasznak, a pincernek, a festonek, stb. ha meg vagyunk elegedve, az szuleszektol meg megis a nok nagy resze sajnalja es bezarka a penztarcat....miert sajnaljatok a gyerekert vegzett munkara, ha a hajatok/eteletek kihozasa/stb. erdemel egy kis plusz penzt?
Ha osszeszamolod hany forintot jattoltal el eletedben, siman kijon 2-3 szulesnyi jatt. Mar ha adsz az etteremben mert nyilvan aki paraszt es nem ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!