Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Félek a terhességtől?

Félek a terhességtől?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok. Meg fog-e változni a félelmem a terhességtől ha várandós leszek?

Nem tudom miért de el nem tudom képzelni, vagyis inkább félelem fog el ha arra gondolok, hogy egy baba bennem lesz.

Inkább az, hogy bennem van, izeg mozog.

Lehet, hogy ez fóbia? Vagy csak bemesélem magamnak? Meg fog ez változni mikor várandós leszek és megérzem a picit magamban, ha mozog vagy csak rúg egyet a pici lábával vagy kezével?

Ugye megfog ez változni?

Köszönöm a válaszokat! :)

2010. máj. 12. 16:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szia! De aranyos vagy :) Már megváltozott teljesen :) Nagyon szeretnék már gyerkőcöt, csak sajnos az anyagi körülményeink még nem engedik ezt meg (nincs munkám).

2 évet öregedtem, már máshogy állok ehhez :) Pedig csak két év :)

Te mennyi idős vagy ha megkérdezhetem? :)

2012. aug. 31. 16:02
 12/15 anonim válasza:

Szia!:) Jajj már akartam írni egy ideje, csak mindig kiment a fejemből..:) Örülök, hogy változtak az érzéseid ezzel kapcsolatban, nagyon jó ezt olvasni!:) Remélem mihamarabb egyenesbe jöttök anyagilag és hamarosan lesz babátok is!:)

Én most vagyok 22 és tudom, hogy még sok időm van, hogy ez az érzés megváltozzon ráadásul most tőled is azt olvastam, hogy már szeretnél babát:) Szóval reménykedek én is, hogy majd egyszer..:)

2012. szept. 13. 20:24
 13/15 ladylatex válasza:
68%
En azert olvasok mindenfele forumokat errol, mert undorodom a gondattol, hogy valaha is terhes legyek. Nem tudom elkepzelni magam, azt meg foleg nem hogy valami bennem van es irtozom azoktol a noktol akik az egesz terhesseguket kikurtolik a vilagnak. Egeszen kis korom ota azt kepzeltem, hogy 2 gyerekem lesz, csak eppen mindig ugy, hogy nem nekem kell kihordanom. Alapvetoen a gyerekekkel nem is tudok mit kezdeni, foleg a kicsikkel, akik csak neznek ki a fejukbol bamban. Tudom, hogy nagyon gonoszan es erzeketlenul hangzik, de en nem tudok emberkent nezni rajuk 1 eves kor alatt. Sajnos a hozzaszolasok sem nyugtattak meg, hanyinger fog el ha csak belegondolok, hogy terhes vagyok. Persze nyilvan meg nem "erettem meg ra", 25 eves vagyok es meg kozel sincs itt az ideje annak hogy feladjam az eletem es a szabadsagom, de nem tartom valoszinunenk, hogy majd 5 ev mulva mindez varazsutesre megvaltozik es hirtelen mindenem lesz a terhesseg es magam is nyalas, idegesito kismama leszek. Ugyhogy tok jo, hogy nektek sikerult tultenni magatokat mindezen, en ugy erzem sosem lesz sajat gyerekem, igy foleg, hogy a beranyasag is illegalis.....
2018. febr. 11. 11:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Anya vagy már?
2021. jún. 18. 03:51
 15/15 anonim válasza:

Nekem is alien-érzésem volt, mikor terhes voltam. Nem tervezett gyerek volt. A terhesség, szülés gondolatától is irtóztam, de az elvetetés nálam szóba se jöhet. 28 éves voltam. Kisfiam született. Sose láttam addig gyereket közelből. Rokonságban se szült senki. Akinek született volna, 2 nap után meghalt a babája. Nem tudtam mit kell kezdeni a gyerekkel... Nulla tapasztalat.

Az enyém sírt állandóan. 3 éves volt már és mindig csak idegennek tekintettem.... Fura volt... Beszélek neki, nem beszél, nem válaszol. Kicsi manó. Depressziós is voltam nem gyengén, több okból. Aztán kb 4-5 éves volt, mire megszoktam hogy anya vagyok. Próbáltam addig is jó anyja lenni a gyereknek és elfogadni, de nem ment. Mostanra már 8 éves iskolás fiú. Minden este beszélgetünk, olvasok neki, mielőtt elalszik. Bele lehet jönni az anyaságba! De azt hiszem, nem tudtam teljesen megváltozni. Ha újra terhes lennék (már 37 vagyok), megint alien-érzésem lenne.... Bár ha megszületne, jobban gondját tudnám viselni...! És tudom, ez nem normális, de az érzéseken nehéz változtatni... !

2022. ápr. 29. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!