Kicsit több mint két hete feküdtem le először a barátommal. A baj az hogy a gumi elszakadt,72órás tablettát nem vettem be. Már 10 napja csúszik a menzeszem. Tizenöt múltam, és félek a terhességtől. Menjek orvoshoz, vagy elég ha veszek egy tesztet?
A HCG-t nem a baba termeli, hanem a női szervezet, de kétségkívül terhességen kívül nemigen van jelen. A mostani tesztek azonban annyira "ki vannak érzékenyítve", hogy ezer oka lehet a sajnos valóban gyakori téves pozitívnak. Ha a vérzése indulásakor leesett a hője és a vérzés jellege sem utalt vetélésre, akkor egy ilyen tévedés áldozata.
Szerintem ha gyermeket akar, a teszteket felejtse el. A hő fennmaradása is stabil jel, ha késik a vérzés, és egy hetes késés idején már az ultrahang is mutat jeleket.
Dr. Nagy László - [link]
Gondolom a harmadik válaszoló pontozott le. Én is lepontozzalak mert akitől idéztél csapnivaló orvos??? Úgy félrediagnosztizált, hogy csak na... Jah! És semmilyen papírt nem kaptam. Mondhatnám szinte el se látott mikor két pozitív teszt után elmentem hozzá.
Amúgy meg igen, lehet akkor is pozitív ha valami más oka van, például ciszta is előidézheti a pozitív eredményt, de 99%-os biztonsággal kimutatják a terhességet. Marad 1% . Tanultál matekot??? Még ha 5%-ot lenne a kockázat az se lenne vészes, de 1 ?! Tipikus magyar hozzáállás, aligha pesszimista. Na mostmár van miért lepontoznotok! Úgy látszik itt csak így lehet kommunikálni...
02:57-nek: Szia! En nem ertem miert kell tamadnod? Miert vagy ennyire agressziv? Talan en igy "beszeltem" veled? Mar elnezest, de ez egy olyan oldal, ahol valaszolunk a kerdezonek, nem pedig, ahol egymasnak beszolunk. Vagy talan igy nevtelenul konnyen beszolsz masoknak? Egy ember pedig hiaba pontoz le valakit, tobben kell ertekeljek a valaszt.
Meg annyit fuznek az egeszhez, hogy ahelyett, hogy itt a kerdezonek adunk lehetoleg elegendo segitseget es feltarunk elotte minden lehetseges verziot, mi azzal vagyunk elfoglalva, hogy lepontoztak-e vagy sem, meg azzal, hogy egymasnak beszologatunk, csak azert mert akadnak emberek, akik nem ertenek velunk eggyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!