Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésre való felkészülés?

Csillka kérdése:

Szülésre való felkészülés?

Figyelt kérdés
Hogy őszinte legyek, olyan problémám van amikyen gondolom nagyon sok szülés előtt álló kismamának. Borzalmasan rettegek a szulestol. 35.hetes vagyok, de folyton ez jar a fejembe. Elso baba és minden ismerősöm aki szült remalomkent irta le. Azt mondtak rosszabb mint a vesegorcs, es mivel nekem par éve volt órákon at tarto vesegorcsom amire mai baoug emlékszem es azt hittem annál rosszabb nincs, hat jol megijesztettek mikor mondták h ez rosszabb. Nehany biztató szót szeretnék kérni :) ( csaszar kizarva, orvosom mondta nem indokolt ő igy nem csastaroz, amúgy Erdélyben élek, itt nyomós oka kell legyen a császárnak, bár az sem egy leányálom )...
2017. márc. 28. 21:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Fáj, rohadtul és tényleg rosszabb, mint egy vesegörcs. Mégis, ha választanom kellene, bármikor szülnék, a vesegörcsöt meg kihagynám. Igazából nem lehet összehasonlítani, mert a szülési fájdalom van értelme, célja, ezért az összes borzalmával együtt is valahol jó érzés. Nekem az volt.
2017. márc. 28. 21:35
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én jártam kismamatornára és a kórházba szülésfelkészìtőre, ezek lelkileg is sokat segítettek hogy mire számítsak.

Én azt mondogattam magambak hogy ha rz meg ez meg tudta csinálni akkor én is meg tudom!

Nekem szerencsém volt, mindössze 5 óra alatt meglett a kislányom és ebből az utolsó 1-1,5 óra volt kőkemény.

Nyugi, ügyes leszel!

2017. márc. 28. 21:35
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, szülést megelőző időszakban a kezdetektől fogva iszonyatosan erős menstruációs görcseim voltak és epegörcseim is voltak, szintén nagyon borzasztóak. A szülési fájdalmakat én az epegörcseimhez tudnám hasonlítani, még a menstruációs görcseim se voltak olyan erősek, pontosabban olyan rosszak. Szóval tény, hogy nem leányálom. De amivel biztatni tudlak, hogy ez a fájdalom csak pár óráig tart, elmúlik és a végén lesz egy gyönyörű kisbabád, aki nagyon sok örömet fog hozni az életedbe!:)

Kitartást és könnyű szülést neked!:)

2017. márc. 28. 21:37
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Vesegörcsöm még nem volt, a szülés fáj, nagyon. De minél jobban fáj, annál közelebb a vége, legalábbis ezt mondják, és nekem is így volt. Próbálj pozitívan hozzáállni, esetleg elmenni szülésfelkészítőre, jó dolog az is. Mindenkinél más, van aki sokáig vajúdik. Nekem elfolyt a magzatvíz 7-kor, 10-kor kint volt a babám. Az a 3 óra igazán intenzív fájdalom volt, de kibírtam, és kibírnám másodszor is :)
2017. márc. 28. 21:47
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Erdelyben hol elsz? En Marosvasarhely. Szep szulesem volt, pedig csaszar lett a vege. Faj, de megeri! Minden szules mas, nekem gyorsnak indult, csupa 4 ora vajudassal, egeszen elviselheto fajasokkal, sajnos kitolasnal leesett a baba pulzusa s kikaptak csaszarral. Konnyu szulest!
2017. márc. 28. 21:51
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat,sokan atestek rajta, szóval gondolom menni fog nekem is, majd valahogy megprobalok pozitívan hozzaallni az egesz folyamathoz :)
2017. márc. 28. 21:52
 7/17 A kérdező kommentje:
Gyergyoszentmiklosi vagyok es Székelyudvarhelyen fogok szülni ha minden jól alakul
2017. márc. 28. 21:53
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Mikor már vajúdni fogsz ténylegesen nem arra fogsz gondolni hogy ez rosszabb mint egy vesegörcs, hanem arra hogy a következő fájás vajon mikor lesz és meddig tart majd.

Lehet fájdalomcsillapitást kérni: gázt, edát.

Ezekkel lehet enyhiteni, bár én nekem fogalmam sincs milyen de vannak akik esküsznek rá.

2017. márc. 29. 07:00
 9/17 anonim ***** válasza:

Szia! Én is az első babámat várom, de én nem félek. 3 dolgot tartok szem előtt:

1. A világban naponta nő ezrei szülnek. Ha ők kibírják, akkor nekem is menni fog.

2. Mióta tudom az eszemet, de legalábbis mióta ismerem a férjemet (13 éve) arra vágyom, hogy legyen egy közös babánk. Amire ilyen régóta vágyom, attól nem szabad félni, annak örülni kell.

3. Persze, hogy fájni fog, de akármit teszek ennek meg kell történnie. Ez olyan mintha a napfelkeltétől félnék, de hiába félek úgyis minden hajnalban megtörténik. Lehet, hogy hülye a hasonlat, de a lényeg az, hogy ha félek, ha nem úgyis szülni kell, ha már itt van ez a kis Drága.

A nővérem ( neki már 2 gyereke van) szerint azért nem félek, mert még nem tudom, hogy mi vár rám. Ebben is lehet igazság, de nem hagyom, hogy megrémítsen. Szerintem te se hagyd, és ne foglalkozz a rémtörténetekkel. Könnyű szülést kívánok! 33 hkm

2017. márc. 29. 07:13
 10/17 anonim ***** válasza:
Én ott követtem a hibát, hogy ennyivel indultam el, "ez a világ legtermészetesebb dolga." na igen, tényleg. :-) Viszont amikor már tudtam, mi után mi jön, mi az a 3 ujjnyi, tudtam, hogy fájás minket segít és egyre közelebb vagyunk a nagy találkozáshoz, már sokkal könnyebb volt. Illetve a mivel megnehezítettem a helyzetem, hogy berohantam az első fájásra és így nagyon hosszú órákra az ágyhoz csatoltam magam. Szal én mentálisan, tudatosan készülnék.
2017. márc. 29. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!