Valaki valami biztatót a 2. dik szülésről?
Na én ezért sem fogadok orvost. Feketén tesznek zsebre nagy pénzeket, és mivel az egész nem hivatalos, még reklamálni sincs kinél, hogy ezért a pénzért nem ezt vártad. Kell a fenének. Jó volt nekem mindkétszer az ügyeletes, tökéletes ellátást kaptam "ingyen" is (aha, ingyen, végül is biztos viccből vonják a fizumból a járulékokat...).
Amúgy az első szülésem nekem is elég kemény volt, nem ékelődött be a fiam feje rendesen, gyanús volt, hogy császár lesz, de aztán lehívták a főorvost, akivel megbeszéltük, hogy még meddig próbálkozzunk a hüvelyivel, mert ő látott rá esélyt, hogy sikerül úgy is. Sikerült, igaz, megszenvedtem vele, de nem bánom, megérte, és tökéletesen épségben megszületett a nagyobbik kisfiam.
A második szülésem pedig már sokkal könnyebb volt. Nem mondom, hogy az nem fájt, mert persze, a szülés fáj, oké. De sokkal kevésbé éreztem azt, hogy csak úgy történnek az események, végig tudatában voltam annak, hogy mi történik, szépen összedolgoztunk a babával, ő jönni akart kifelé, én meg segítettem neki, hogy haladjon, én legalább is erre gondoltam minden fájásnál, minden nyomásnál. A második után ráadásul sokkal fittebb is voltam, reggel fél 6-kor szültem, délután már eszem ágában sem volt ágyban lenni, nem fájt semmim, nem voltam gyenge, mondták is a nővérek, hogy úgy szaladgálok, hogy meg nem mondanák, hogy hajnalban szültem.
Szóval nekem speciel a második sokkal könnyebb volt, sokkal jobban tudatában voltam az események folyamatának, és nem is merített ki annyira, mint az első. Remélem a harmadik is ilyen lesz :D
A második szülés álomszülés volt. Fajás nélkül magzatviz szivargassal mentem be fél 1-kor, fél 4-kor megszületett a lányom. Kb egy fél óra volt, amikor azt mondhatom, hogy voltak igazi fajdalmaim.
Az első gyerekkel egész éjjel vajudtam, a végén mégis fájásgyenge lettem, két orvos és a szuleszno nyomta ki a hasambol a babát.
Köszönöm az eddigi válaszokat :) Igen sajnos ez Ukrajna. Mindenki korrupt a pénzt szeretik de megdolgozni érte nem ! Most 18 hetes terhes vagyok és mindent másképpen fogok csinálni mint az elsővel! Az az egy legalábbis biztos hogy fogadott dokim nem lesz, végül is az ügyeletes is azért van hogy segítsen, most én is tudatosabb vagyok tudom mi vár rám de megéri és ha a JÓ ISTEN is segít
lesz 2 gyönyörű gyermekem akikért az életem adnám, és már alig várom hogy szülnöm keljen :)
*Szenvedés
Es aki ezt nem tudja elviselni,vagy csak nagy nehezen,annak nem kell bevallalnia ,ennyi.
Szep napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!