Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az apás...

Mi a véleményetek az apás szülésről?

Figyelt kérdés
2016. nov. 16. 09:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
En csaszarral szultem ikreket es bent volt a parom. Nagyon lelkes volt, orult neki, hogy bent lehetett, nagy elmenykent elte meg es semmi nem valtoztatott ez a szexualis eletunkon; ugyanolyan jo es gyakori, mint szules elott :)
2016. nov. 16. 10:38
 12/22 anonim ***** válasza:
Nálunk a vajúdásoknál volt benn, a végén kiküldtem. De mind a kettőnknek így volt a jó.
2016. nov. 16. 10:54
 13/22 A kérdező kommentje:
Párom szeretne bent lenni, de félek hogy eltávolodik tőlem. Bár szerinte nem és nagyon szeretne bent lenni, így nem szeretném ettől megfosztanai. Remélem később ebből semmi gond nem lesz. :)
2016. nov. 16. 11:27
 14/22 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem az apának kutya kötelességének kellene lennie ott lenni végig és támogatni a nőt aki éppen az ő gyermekét készül a világra hozni.

Mindkétszer bent volt a párom, bent akart lenni. Jó is volt így, vajjúdás közben legalább nem voltam egyedül, a másodiknál amíg engem varrtak odaadták neki a babát, számomra az ahogy ott beszélgetett a fiával hogy miket fognak majd együtt csinálni sokkal nagyobb emlék mint amikor születése után rám tették

2016. nov. 16. 11:27
 15/22 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, hogy ennél a nagy pillanatnál joga van ott lenni, ha szeretne, az ő gyermeke is világra jön, nem csak az enyém :) Szíve joga úgy is dönteni, hogy nem akar bent lenni, de sosem fosztanám meg ettől, ha szeretné. Itt is vannak ám kompromisszumos megoldások, pl végig fej mellett marad, de a kibújásnál mégis ott van, köldökzsinórt vág el, stb.

Szóval én az apukára bíznám a döntést!

2016. nov. 16. 11:50
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

"Szerintem az apának kutya kötelességének kellene lennie ott lenni végig és támogatni a nőt aki éppen az ő gyermekét készül a világra hozni."

És, ha én mint kismama nem szeretném? Nem minden nő akarja, hogy ott legyen, és nem azért, mert rossz a kapcsolatunk vagy hasonlók.

Szerintem ezt a döntést közösen kell meghozni, abszolút személyiség függő, hogy ki mit gondol, érez ezzel kapcsolatban. Erőltetni egyik félt sem szabad.

2016. nov. 16. 11:56
 17/22 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, döntse el ő, de csak akkor, ha a nő is szeretné. Ha a nő nem szeretné, akkor nem. Ha szeretné, apuka nem, akkor ne kényszerítsük már rá.
2016. nov. 16. 12:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Én támogatom az apás szülést, de csak abban az esetben, ha mindkét fél részéről oké. Nálunk a férjem rám bízta a döntést (neki bármilyen megoldás megfelelt volna, nem kardoskodott egyik mellett sem). Én eleinte sokat vacilláltam, az a típus vagyok, aki egyedül szeret szenvedni, de aztán amellett döntöttem, hogy jöjjön be. Nyitva hagytuk azt a kiskaput is, hogy a szülés folyamán bármikor véglegesen kimehet, amikor neki vagy nekem kellemetlen, de erre nem került sor. Nekem sokat segített a jelenléte, és benne is pozitív érzéseket hagyott, szóval mindketten örültünk, hogy nem maradt ki egy ilyen fontos eseményből. (Negatívumként csak azt élte meg, hogy amikor látta, hogy fáj, nem tudott rajtam segíteni. Én erre mondtam neki, hogy de, azzal nagyon is sokat segített, hogy ott volt velem, fogta a kezem. A nőiességem meg abszolút nem esett vissza a szemében, sőt, szóval nálunk ez sem jött be, hogy már csak anyaként nézne rám.) A mi esetünkben azt azért mindenképp elmondanám, hogy a férjem kimondottan erős gyomrú, jól bírja a vér és az egyebek látványát (a szülőszobán is sok mindent látott, nem végig a fejemnél állt), emellett hatalmas lélekjelenléttel bír, nem pánikolós fajta.
2016. nov. 16. 13:33
 19/22 anonim ***** válasza:
Nekünk apás szülés volt és nem bántuk meg! Örök emlék, élmény, és nem csak én gondolom így hanem a férjem is!
2016. nov. 17. 15:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Első babánál szerettem volna,hogy bent legyen. Igazából rendesen nem is beszéltük meg,hogy mi legyen. Már bent feküdtem túlhordással,miélőtt szültem. Megkérdezték apás szülés lesz-e,én kapásból rávágtam,hogy nem. Nem is ért volna oda. Most is szeretném nagyon ha bent lenne velem,de ő nem akar,én pedig nem akarom kényszeríteni rá. Tudom,hogy milyen rossz tud lenni,ha látunk valakit "szenvedni" mégha édes is a gyümölcse,a tehetetlenségtől úgyis kilenne idegileg.
2016. nov. 18. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!