Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek milyen hosszú volt a...

Nektek milyen hosszú volt a vajúdás?

Figyelt kérdés
Féltetek tőle? Mennyire fájt? Mellettetek volt a párotok?
2016. okt. 30. 17:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Maga a rendes vajúdás 36 óra volt. Az első fájástól számítva 48 órával később lett meg a kislányom. De az első 12 óra még semmi nem volt. :) Utána fájt-e? Igen. Persze, hogy fájt. Nagyon. :) Nem féltem tőle, a párom végig mellettem volt, támogatott.
2016. okt. 30. 17:35
 2/21 anonim ***** válasza:

1 szülés: este 7kor kezdődtek a fájasok, egyedül voltam mert apa dolgozott. Majd olyan 8-9 között ért be amikor már javába izzadtam nagyon fujtattam meg majdnem eltörtem a kezét. 23'55 percre lett meg

2 szülésem: a reggeli cipeles után kezdett fájdolgálni a hasam ez volt reggel 9. De össze vissza. Mondtam magamba jó ez nem az.

Majd délutánra olyan 2 fele kezdett rendszeres lenni olyan 10 percenként onnan tudtam megkezdődött hogy megkellett állnom.

Ezzel elkinlódtam estig. Este 5től erősödtek és 5 percesek voltak. 7kor mondta a férjem menjek be a kórházba mert tudtaa kézszoritásomból hogy vajúdok. Elaludt a nagy 7-30kor kiömlött a viz akkor már 2 percesek voltak. Hivta a mentőt de akkor már véres viz jött belőlem. Bevittek kikérdeztek és toltak a műtőbe. 20'40 re meg lett a fiam. Sokkal jobba fájt mint az 1. Meg utánna is a lábadozás.

2016. okt. 30. 17:42
 3/21 anonim ***** válasza:
nekem 19 óra volt
2016. okt. 30. 17:42
 4/21 anonim ***** válasza:

Bocsánat nem műtőbe hanem a szülőszobára.

Nem császároztak.

A 2. Szülésre apa éppen beért mert a kocsi kölcsön volt adva és mama sem volt otthon előbb mamát ki kellett hozni a nagyhoz.

Aztan jött a férjem aki bevolt rúgva mert nem hitte el nekem hogy megszülök aznap.

Pedig én mondtam neki.

2016. okt. 30. 17:49
 5/21 anonim ***** válasza:

42. héten indult csak be a szülés, spontán (egy tök spontán jó alapos vizsgálat után...). Tíz napja evett a fene a kórházban. De én akkor már annyira túl akartam lenni az egészen, hogy elsőre majd kiugrottam a bőrömből, mikor éreztem, hogy folyt a magzatvíz. A nővér el se akarta hinni, hogy tényleg szülök, mert akkor nem szoktak ilyen virgoncak lenni a kismamák. De tényleg magzatvíz volt, úgyhogy lekísért a szülészetre.

A doki megvizsgált, majd közölte, hogy még fent van a baba, fájásom sincs. Nem kell még szólni a férjemnek sem, mert nagyon ráér. Akkor volt éfjél, ő azt mondta, másnap este felé lesz ebből valami.

Aztán rá pár percre jött az első fájás. Mint egy olyan igazi alattomos menstruációs görcs, tudod, a rosszabb fajtából. :) Gondoltam, most már ez az lesz.

Aztán egy óra múlva már ütöttem a falat, annyira fájt, azon gondolkodtam, ha ezt én estig nem fogom túlélni. A szülésznő meg vigyorgott, hogy aludjak két fájás között, mert el fogok fáradni. Gúvadt szemekkel néztem rá, hogy ő milyen szünetről beszél?! Felrakták rám az NST-t akkor nézett, hogy hát jaaa, elég erős fájásokat mutat. (Miért, a fejem nem azt mutatta, bammeg?!) De telefonálni nem lehetett, mert most nyugodtan kell feküdnöm, és ráérünk még.

Aztán az előrejelzéssel ellentétben még hajnali háromkor meglátta a fiam a napvilágot. Apuka éppen hogy beért taxival (5 perc az út), de a kitolásra már beesett.

A doki még viccelődött is vele, ha tervezünk még gyereket, akkor költözzünk közelebb a kórházhoz (a szomszéd lakótelepről), mert nem fogunk beérni időben.

2016. okt. 30. 18:07
 6/21 anonim ***** válasza:
Nem mertem belegondolni, hogy milyen lesz, mert én minden fájdalomtól parázok. Az magzatvíz elfolyása után, az elsö fájástól számítva másfél óra múlva felsírt az egészséges kisbabám. Igaz, hogy szakadtam közbe, de ez volt az ára a turbószülésnek.
2016. okt. 30. 18:22
 7/21 anonim ***** válasza:
A 6-os vagyok: nem fájt annyira, mint vártam, végig arrra gondoltam, ha az elején elkezdek jajgatni, mi lesz később? Aztán nagy gyorsan megszültem. A szülés nem volt borzasztó, de amikor varrt össze a doki, azt hittem, megveszek. Még a mai napig is érzem néha, hogy varrtak, pedig több mint egy éve szültem. A párom addig volt mellettem, amíg bekisért a szülészetre, de aszülésnél nem volt velem.
2016. okt. 30. 18:26
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Első szülés..... Nem féltem, sőt, már alig vártam az elejétől fogva.

28 órát vajúdtam. Az utolsó 8 óra.nagyon kemény volt, már nem bírtam. Kaptam oxitocint. A Kitolásnál a dokim kézzel tágított nagyon fájt. De mikor már megvolt a kicsi semmi fájdalmam nem volt. A varrást meg sem éreztem, már a gátmetszés helye sem fáj. Párom a vajúdás nagy része alatt bentvolt. Kitolásnál meg anyukám volt bent, ő vágta el a köldökzsinórt is.

Így utólag nagyon jó élmény.

2 hetes élmény...

2016. okt. 30. 19:03
 9/21 anonim ***** válasza:
Elsőnél 25 órás vajúdás és 1 órás kitolás volt. Nem féltem nagyon fájt, párom velem szenvedett végig, baromira kifáradtunk a végére. Másodiknál 6 órás vajúdás és kb 15 perces kitolás volt, nem féltem tőke, jobban fájt mint az első, de legalább rövidebb volt, párom ott volt, el se hitte, hogy már jön is kifele a baba az előző tapasztalat alapján.
2016. okt. 30. 19:05
 10/21 anonim ***** válasza:

5 óra volt az egész, de csak az utolsó 1-2 óra fájt jobban, oxit kaptam.

A férjem végig velem volt.

Nem fájt annyira, mint amennyire vártam, szerencsém volt, a 10-es skálán max. 8-nak mondanám a fájdalmat.

Nekem a kitolás volt rosszabb, de az is 15 perc volt csak.

2016. okt. 30. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!