Ilyen hosszú vajúdás és kitolási szakasz?
Szülés előtt az orvost kérdezgettem az élettani részéről. Mondta, hogy kb 8 órás vajúdásra számítsak, első gyereknél az az átlag. Visszakérdeztem, hogy sok helyn hogyhogy 15-30 órákat olvasok beszámolók alapján. Mondta, hogy akkor a jóslófájásokat is hozzászámolják vagy nem tudja, de olyan hosszú nincs vajúdás, akkor már orvosilag közbeavatkoznának.
Illetve kitolási szakaszról is olvasok 1-2-3 órákat, míg egyszer egy, a babát vizsgáló orvos aggódva kérdezte, hogy 10-15 percnél tovább tartott-e a kitolási szakasz (van-e esély oxigénhiányra)?
Mi az oka az itt olvasható adatok és az orvosi vélemények közötti eltérésnek?
Ismerek én is turbószülésű anyukákat, akik már az első babát is pikk-pakk 2-3 óra alatt mindenestül "letudták", a második/harmadikról nem is beszélve. Van aki így, van aki úgy, és épp ebből lesz majd az a 8-10 órás átlag.
Nekem az elsővel 14 óra volt a vajúdás, 20 perc a kitolás. 2 db 20 perces, 2 db 10 perces fájás után az egész éjszaka 5-perces fájásokkal telt, másnap délelőtt szültem.
A másodikkal 38 óra vajúdás, gyors kitolás (talán 2 vagy 3 tolófájás). Itt 10 percesekkel kezdődött egyik este, majd másnap szépen lassan rövidültek a szünetek, 9-8-7 percre, aztán második este álltak be 5-percesekre, ami tartott reggelig, majd délben született meg a lányom.
A jóslófájás és az igazi között azért van különbség. Lehet, ha én is beszaladtam volna a kórházba az első éjszaka után a 8-9 perceseimmel, akkor rásegítenek oxival, és gyorsabban megvan a baba, de tök felesleges lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!