Anyukák, mesélnétek egy kicsit a szülésről bővebben? Terhesség, vajúdás, és a toló szakasz.
18 éves lány vagyok, és eléggé érdekelne, hogy milyen is valójában egy terhesség, és a szülés lefolyása, sokat olvastam már utána, de valahogy sosem eléggé "élethű"
(nem vagyok terhes, egyszerűen csak érdekel)
Szia.én 24 vagyok és van 2 lányom.,Nekem a terhességem nagyon jók voltak,persze a hasam csikos lett,a mellem megnőtt:DÉs egy csomo testi változáson mentem keresztül.Nagy lányommal 22 órát vajudtam fájdalomcsillapitó nélkül született.:DA kicsivel már 2-őt..:D
Ha azt mondom hogy ennél nagyobb fájdalom nincs akkor az igy van..Borzasztóan fáj,de abban a percben ahogy kibujik a baba egy olyan megkönnyebülést és boldogságot ad hogy az felejthetetlen és minden fájdalomért kárpotol..Én teljesen felpörögtem,persze sokan elfáradnak..Emberfüggő.
Szia,
engem is érdekelt, a youtubon találsz róla videókat is, a kitolásról is, premier plánban is, szerintem érdekes.
:)
Köszönöm a válaszokat, néztem már neten is videókat, az iskolával voltunk is a kórházban, volt egy nővér, aki mesélt egy kicsit a dolgokról...
Melyik a rosszabb, a vajúdás, vagy amikor már jön a pici?
Epidurálissal mennyire könnyebb? Fáj, amikor beadják?
Van más módszer is arra, hogy könnyítsenek a fájdalmon? (gondolok itt légző gyakorlatra, vagy egyéb praktikára)
Én már 2x szültem, legutóbb 6 napja. Az elsőnél jöttek a 7-8 perces mensi-szerű fájások, majd mikor 5 percesek lettek, irány a kórház. A beérkezéstől számítva 2,5 óra volt a szülés. Burkot repesztettek, majd kaptam fájáserősítő oxytocint. Na, ekkor kezdett igazán fájni, kb. 40 percig, amikor jött a kitolás. 4-5 tolófájás volt, iszonyat fájt, azt hittem, ottmaradok. Amint kint volt a feje, a kis test kicsusszant és jött a hatalmas megkönnyebbülés, boldogság.
A 2.-nál burokrepesztés után jöttek a kemény fájások, 2, ill. 1 percesek, majdnem 4 órán keresztül. Az utolsó 1,5 óra maga volt a pokol (de nem kértem fájdalomcsillapítást), nem bírom elmondani, mennyire fájt, kiakadtak a szemeim és azt hittem, ez a vég. Aztán végre jöttek a tolófájások és ez másodjára szinte nem is fájt. A kitolás 5 percig tartott és annyira csodálatos volt... Az orvosom is azt mondta, hogy nagyon szép szülés volt.
Uh... ez kemény... elég durva lehet, bevallom, kicsit most rám ijesztettetek :) a youtube-on néztem ilyen vidit, ott könnyen ment nekik, és nem is volt olyan vészes...
Én majd mindenképpen szeretnék a távoli jövőben gyereket, és még így 18 éves fejjel kicsit ijesztőnek találom a szülés leforgását...
És azt hallottam, hogy a szülést követően 6 hétig folyamatos vérzés van, és elég erősen...
És mi a helyzet a szülés utáni depresszióval? Én úgy érzem, hogy sosem lennék depressziós, de tudom, hogy ez a hormonok hatására van...
Szia!
Nekem a terhességem volt elég gáz!Már 5 hetesen (4 nappal azután hogy megtudtuk) vérezni kezdtem.... aközepe az nagyon jó volt, nyár minden rendben volt addigra,nagyon sokat utazgattunk!A végén megint fekvés kórház a 30. héttől,ima hogy nehogy korán szülessen! Időben született! :)
ÉS számomra egy csodálatos élmény a szülés!8 óra volt az egész,de csak 4-et voltam kórházban!amíg nem folyt el a víz addig csak mensi szerű görcsök voltak (na jó erősebbek,mert csak összegörnyedve volt kényelmes),de nem volt durva (én rosszabra számítottam) fél 7-kor folyt el a vizem magától és onnan lett durva,de akkor még a szülőszoba előtt le kellettt zuhiznom, és ott nagyon jó volt a meleg víz alatt!8-ra lettem kész akkor jött be a párom is!Hát 8:45-ig nagyon durva volt,de nekem kiesett az egész,csak egyetlen nagyon erős fájásra emlékszem többit Apa mesélte!Mikor kértem volna fájdalomcsillapítót mondta a szülésznőm,hogy nincs,mert mindjárt nyomnom kell!Nem hittem el hogy ennyi volt!? fél 7-8:-ig kitágultam teljesen 1 ujjnyiról!Nekem ez gyorsnak tűnik így utólag!
A kitolás 8:45-9:25-ig tartott ez hosszú így utólag,de ott minden gyorsan történik!De 4 kilós 61 cm-s kisláynt szültem, hihetetlen pozitív élménnyel! :)Én már mennék megint, ha nem félnék, hogy megint nehéz terhességem lesz!A lányom most 1 éves,és gyönyörű az élet vele!Minden fájdalom megszűnt tényleg mikor kibújt!Cska a mosoly és a könnyek maradtak, örömünkben!Csodálatos dolog egy szülés!Ennél szebb élmény már csak az ahogy látod napról napra nőni és fejlődni a gyermeked!
Van egy szülésvideó a neten vízben szülés majd kitötő öröm, valami ilyesmi a címe!Én szülés előtt csak azt néztem meg, de sírtam örömömben és egyre jobban vártam hogy magamhoz ölelhessem a lányom!
A fájdalomról csak annyit,hogy biztos nagyon fáj, ha nem vesszük észre mikor vágják a gátat!De kikapcsolsz vagyis én kikapcsoltam fejben teljesen!Nincs idő félni,nincs idő semmire,csak koncentrálni arra ,hogy mit súg a tested, és az ösztöneid!Szerintem ez a legfontosabb!
26voltam tavaly mikor szültem!
:):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!