Miért van az hogy egyeseknek villámszülésük van, míg mások hosszú órákon át vajúdnak és császármetszés lesz a vége?
szerintem:
aki gyorsan szül, sem szül gyorsabban, csak otthon töltötte a vajúdási időt, kórházban így tényleg lesz belőle 1-2 óra(beöntésre nincs idő, magzatvédő antibiotikumra nincs idő..)
láttam szülést, ahol burokkal emelték ki a babát(a baba észre sem vette, hoyg megszületett aludt a sértetlen burokban)magyarán a burokrepedés nem feltétlenül fögg össze a szüléssel, nem is értem miért repesztenek protokoll szerűen
a rossz fekvés, vagy anyai csontozat okozhatja hogy a baba nem tud kibújni(ismerősnek pl elég volt annyi is, hogy tele volt a hugyhólyagja katéter kellett, meg a gátvédelem miatt később bújhatott ki, a baba már lila volt mire kivették, totál oxigénhiányos, azthiszem inkubátorba tették , mindenestre oxigént kapott, azonnal-mindenestre az ő fejlődését már figyelni kell majd)
rossz fekvés szerintem össze is függhet az anyai terhesség alatti aggodalmakkal, görcsösséggel, hogy eleve nem megy simán minden(az én babám, még születése után is kapcsolatban volt velem, ha felébredtem, akkor ő is azonnal, nem aludt tovább, igazából minden átmegy a babába
köldökzsinőr tekeredés, sokan nem tudják
lehet genetika, ahol sima szülések voltak nagyanyának, anyának, ott a leszármazott leánygyermeknek is nagy valószínűsségel sima szülése lesz
Miért van az, hogy valaki az első adandó alkalommal terhes lesz, míg valaki éveken át küzd a gyerekért, és úgy is csak lombikkal lesz a végén?
Miért van az, hogy vki végigbagózza az életét, és 80 évesen hal meg, míg valaki 7 évesen leukémiában?
Az élet ilyen, igazságtalan. Ez van. Genetika.
Miért van az, hogy a barátnőim degeszre zabálják magukat, életükben nem jártak még edzőteremben és tök soványak én meg állandóan diétázom meg sportolok mégis duci vagyok?
Meg amúgyis, miért egyenes az én hajam, mikor az övéké szép göndör? Na, a kékszemű barátnőmről ne is beszéljek....
Mikor az első babámat vártam a dokim mindig mondta, hogy könnyen fogok szülni, mert jó alkatom van a szüléshez! Ő már biztos látott pár embert a szülőszobán, de abszolút bejött a jóslata. Az első szülésem kicsit tovább tartott, kb 5óra, a második másfél, a harmadik két óra volt mindenestül.
Aki sokat sportol és nagyon kötöttek az izmai, azok általában nehezebben szülnek - én így hallottam, illetve ismerőseim is erről számoltak be.
Egyébként van olyan barátnőm, aki széles csípő, nagydarab, magas nő, és egy 2,5kg-os babát nem bírt magából kinyomni így császározni kellett.
Ugyhogy nem tudom mitől függ, egyszerűen alkat kérdése...
Alacsony vagyok, normál sportos testalkattal.
Nálam relatív téraránytalanság volt (3200 g-os baba, csak én voltam kevés hozzá), illetve rossz szögben fordult. Hogy a forgást mi szabályozza szülés közben - passz. Ezek kombinációi miatt elakadt a szülőcsatornában, vákuummal húzták ki. Utána a méhlepény nem akart lejönni. Gondolom ott valamilyen hormonszint nem lehetett megfelelő nálam.
Fájásgyengeségem is volt, de arra tippelek, hogy általánosságban dögfáradt voltam és egyszerűen elfogyott az erőm.
Viszont a vajúdás gyors volt. Fél 11-kor otthon elfolyt a magzatvíz, éjfélre értünk be a kórházba. Nem kaptam semmit, 5-kor megszületett. Durvább fájások 2 körül indultak, addig olyan értelemben nem vajúdtam, hogy nekem kellemetlenséget okozott volna.
Érdekes hozzászólásokat írtatok!Nem tudom a genetika és a széles csípő mennyire mérvadó,de én pl. abszolót körte típus vagyok.Keskeny derék,kis-közepes mellek,széles csípő,nagy fenék.Mindig azt mondta a volt osztályfőnököm,hogy tipikus "szülő" alkat vagyok a széles csípő miatt.Nekem a babám nem illeszkedett be a szülőcsatornába,leesett a szívhang,meconiumos magzatvíz és kb.2 ujjnyi tágulás.Mindez elég volt ahhoz hogy a doki 7 óra vajúdás után császár mellett döntsön.
Aztán ott van a sógornőm,aki alkat szempontjából banán és körte közti átmenet..lényeg hogy nekem sokkal szélesebb a csípője.Az első gyermekénél éjjel 1-kor elfolyt a magzatvíz és egy kicsit fájt a hasa,az elmondása szerint enyhe alhasi görcsei voltak,mintha meg akarna jönni.Éjjel 3-ra beértek a kórházba és 5 óra 5 perckor meglett a fia,villám szülése volt.A lánya érkezése még durvább...éjjel 3-kor elöntötte a magzatvíz és szintén a hasa fájt,mensi szerű görcsei voltak.4-kor elindultak a kórházba és 5 óra előtt pár perccel a kórházban voltak.Az adatait sem tudták már felvenni,mert jöttek a tolófájások és majdnem a liftben megszült.Felfeküdt a szülőágyra és 5-kor meglett a lánya.A másik sógornőm is viszonylag gyorsan szült,4 óra alatt meglett a fia az első fájástól kezdve,de nagyon nehezen esett teherbe,több mint 7 évig próbálkoztak mire megfogant.Minden praktikát kipróbáltak,aztán a tesóval próbálkoznak szintén 7 éves de sehol semmi :( tényleg olyan igazságtalan az élet.A szavaitokból azt veszem ki hogy a genetika sokat számít illetve szerintem a szerencse és a véletlenek egybeesése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!