Miért van az hogy egyeseknek villámszülésük van, míg mások hosszú órákon át vajúdnak és császármetszés lesz a vége?
Sok összetevője lehet, talán nem csak az alkat, hanem pl a baba is hogy hogy fekszik, jól fordul-e, esetleg számíthat a mérete is, feje nagysága.
Nekem az első szülésemnél 37cm-s fejjel született a legénykém, 3800grammal, vele "megdolgoztam" de azért nem volt olyan horror, 5órát tartott. Második fiam meg 2600gramm volt 34cm-s fejjel- ő iszonyú gyorsan jött.
Harmadiknál meg már nagyon gyors tágulás után lehetett volna nyomni, de nem jött a baba, mert rosszul állt a feje, nem volt beilleszkedve. Így 2-3tolófájást oldalt fordulva kellett végiglélegeznem- nyomás nélkül. Na ez valami iszonyú nehéz volt- mármint nem nyomni, mikor olyan elemi erővel tör elő az asszonyból a nyomási kényszer!! :) de ezek az oldalt lélegzős fájások után hanyattfeküdtem és 2nyomásra kint is volt- ugyhogy szerencsére sikerült neki beállnia a helyes irányba. :) Ő is olyan kicsi volt mint a középső gyerekem, lehet ők azért is jöttek ilyen gyorsan meg könnyen ki tudtak bújni a méretükből adódóan is.
Ja még a születések számát tekintve is vannak gyorsító körülmények, mert a 2.-3. szülés általában sokkal gyorsabb.Barátnőm pl nagyon megszenvedte az elsőt, elhúzódó nehéz szülése volt. A kistesót 2évre rá "kitojta" a fürdőszobában, mire hívták a mentőt már kint volt a pici feje, aztán már az egész bébike landolt apuci kezében :)) Annyia gyorsan jött neki.
A genetika és a testi adottság mellett a lelki folyamatok is ugyanolyan befolyásoló tényezővel bírnak.
Pl. vegyünk engem példának.
első gyerek, rövid, 5 órás szülésem volt nem is fájt igazán, gátmetszés sem kellett, szépen tágultam.
Én egyáltalán nem féltem a szüléstől, fejben eldöntöttem, tudtam végig már előtte is, hogy könnyű, gyors szülésem lesz, így is lett, hagytam szabadon áramolni az energiákat, a természet meg tette a dolgát.
Vegyük 2. példának egy közeli ismerősöm.
Terhesség alatt végig rettegett a szüléstől.
Oxitocint kapott, de nem jöttek a fájások, nem tágult, tudat alatt visszautasította az egész szülést, végül császározni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!