Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért gondolják, hogy a...

Miért gondolják, hogy a természetes szülés könnyebb, mint a császár?

Figyelt kérdés

A császár, az egy hasi műtét, valóban fáj utána és húzódik a seb. Na de a folyamat, az egyszerű.

Okè, a műtét után id vannak fàjdalmaik, de a vaginális szülés utániaknak is!!! És még vérzünk is, plusz tizen X óra vajúdás, kitolás.

Ugyanúgy vannak komplikációk, sőt sokkal tobb.

Ma egy anyukával a játszón szóba került, hogy szerinte mennyivel nehezebb.

De ez csupán nyugtatást azoknak, akik lusták voltak szülni.

Persze akiknek muszàj a a császár, az más.

De ne haragudjatok, senki ne merje azt mondani, hogy a császár mennyivel nehezebb.

Ez legevésbé sem igaz!

2016. aug. 31. 12:11
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
86%

Az lemaradt h 35ös voltam.

A tudásod meg...tájékozott lehetsz ha azt hitted h császár után nincs vérzés!

2016. szept. 1. 17:18
 42/48 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon felcseszik az agyam az ilyen hozzaallasok. En surgossegi csaszarral szultem. Lent tapadt a lepenyem. Egy szombat delutan elontott a ver. A terhessegem elejen terveztuk milyen jo lesz...apas szules. Aztan nem igy lett. Szakadt belolem a ver...folyt le vegig a labamon. Sokkot kaptam ...a gyerekem eleteert aggodtam. 34 hetes voltam. Csaszarral lett meg azon az ejszakan a gyerekem. Nekem mutet kozben leallt a legzesem. Arra ebredtem meg a mutoben hogy cibaljak ki a tubust a torkombol es pokoli fajdalmat ereztem a hasamban. Kerestem a fiam. Az anesztes annyit mondott hogy majd a szuleszem jon az orzobe es tajekoztat ...tobbet nem mondhat. Orditottam a fajdalomtol mert nem kaptam akkor meg semmi fajdalomcsillapitot. A dokim annyit mondott hogy a gyerekem eleteert is kuzdeni kellett. Gepen van. Magatol nem lelegzik . Majd egesz ejjel kaptam az oxitocint. Algopirinnel ami kb annit er mint halottnak a csok. Fajt a vagad...az oxitocintol meg fajt a mehem ahogy huzodott ossze. Ezt meg ot napig elvezhettem reggel es este. Reggel jott egy doki a koraszulott intenzivrol. Kozolte hogy a gyerekem kritikus allapotba van . Nem tudja mwgmarad e. De atmehetek megnezni hamajd feltudok kelni. Nem kivanom senkinek az elso felkelst. Utana kateter ki...pisilj . Maszkalj. Ok..de hogy ? Delutan osszeszedtem magam mentem a gyerekhez. ...voltunk fent e voltunk nagyon lent amig bent voltunk a pic-en. De...ha valaszhatnek akarmeddig akarmekkora fajasokkal vegigcsinalnam a termeszetes szulest ha utana egy egeszseges gyereket harom nap utan hazavihetek. Nem passziobol vagatjak fel magukat az anyak elhiheted. Baratnom elso szulese 36orat vajudott inditottak...oxy...stb. Vegul meglett. Masodik szulese ketto ora alatt oxy nelkul konnyen. Aztmondta barmikor vegigcsinalna az elsot ujra csak ne csaszarozzak meg. En nem kivanom neked hogy probald ki a csaszart ...de olyat hogy lusta megszulni intelligens ember nem mond. Foleg egy anya. Szivesen elcsereltem volna veld a 17oras kinlodasodat. Mai napig faj a hegem...egy ev telt el. A gyerekem jol van. Nem kevesebb sem tobb az aki csaszarral szult. A gyereknek adott ertekrend szeretet torodes az ami fontos.
2016. szept. 2. 12:46
 43/48 anonim ***** válasza:
100%

8 hete szültem császárral, igaz, tudok ülni, viszont még mindig vérzek, a hegem bár szép, de a hasamban belül néha úgy feszít valami, hogy felállni alig tudok, a katétertől kapott húgyuti fertőzés minden héten vissza-visszatér és alig bírok pisilni, és most évekig retteghetek, nehogy bélelzáródásom legyen, vagy nehogy összenőjön a petevezetékem stb... Továbbá van egy heg a méhemen, ami miatt a következő babánál nagyobb az esély újra a császárra, amitől újabb összenövéseim lehetnek és el is veszíthetem a méhem, bele is halhatok...

Mindezt úgy, hogy simán akartam szülni, de a baba nem fordult be a helyére és nem volt választásom. Most a következő szülésnél alapból mínuszból indulok, nem hordhatom túl, ha úgy alakul, több vizsgálat vár majd és úgy kezelnek majd, mint egy sérültet.

Én nem mondom, hogy a természetes szülés jobb, de hogy szívesebben viselnék egy vágást a nunimon, mint ez, ami most van, az biztos.

2016. szept. 8. 12:34
 44/48 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt mindkettő.. Császár után is ugyanúgy van gyermekágyi vérzés... Mondjuk, 100x szülnék simám, mint még egy császár. De nem vagyunk egyformák. A lényeg, hogy így vagy úgy, de életet adtunk.. Sosem értettem, hogy miért kell megkérdezni egy anyukától, hogy milyen módon szült, meg van-e teje..
2016. okt. 17. 10:27
 45/48 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a kérdésben akkor lesz jogod barmit is ilyen stílusban nyilatkozni, ha mindkettovel szultel mar. Addig nem igazán tudod miről beszélsz.
2016. okt. 20. 07:51
 46/48 anonim ***** válasza:
93%
Ilyen stílusban senkinek sincs joga beszèlni bárhogy, bárhányszor szült...
2016. okt. 20. 10:44
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
Császárral szültem(mert ezis egy szülési forma) 4hónapja.Soha nem fogom megérteni az olyan nőket,akik azt állitják,hogy aki császáros az nemis anya,meg a könnyebb utat választja...Amikor az egész vajúdást végigcsinálja az ember és a végén azt mondják,irány a mütö,mert romlik a baba szivhangja.Végigcsinálja a vajúdást ,utána a császár után járó fájdalmat.dupla fájdalom.nem a kényelem miatt választja a császárosok 99%-a.Azmeg,hogy valaki azt meri állitani,hogy a császár nem szülés...szégyen.
2016. dec. 3. 13:29
 48/48 anonim ***** válasza:

5 éve sima szülés: a kicsi nyakát a köldökzsinór húzta vissza így más szögben tartotta a fejét méhnyakrepedés mellett mindent szakított amit lehet... majdnem két óra volt odalent összevarrni. A szülés 2. napján már jól voltam. úgy éreztem ha kell egy focicsapatot is szülök a férjemnek. 10 napig véreztem.

3 hónapja császár: életlemnő császárra került sor több óra vajúdás után. a műtét maga nem volt fájdalmas de olyan sokkos állapotba kerültem hogy nem reagáltam ha kérdeztek... ami viszont utána jött az volt eddigi életem legfájdalmasabb élménye. 3 napig volt a legintenzívebb a fájdalom és meg voltam róla győződve hogy itt valami hiba van mert ezt a kínt lehetetlen elviselni és nem tudtam elképzelni hogy ezzel én egy héten belül haza mehetnék. Aztán kb 4. naptól már sírás nélkül telt a nap bár a rémálmokból rendszeresen sírva keltem... a furcsa az hogy előtte a sima szülésem alatt nagyon összeszedett és vidám voltam végig viccelődtünk a dokimmal. soha semmilyen más hatásra nem volt ez előtt rendszeres rémálmom sem. 6 hétig véreztem. 8 hétig nagyon fájt még a hasam. Engem nagyon meg viselt testileg és lelkileg is a császár. Nagyon szeretne a férjem 3.-at de ezek után nem merem vállalni mert félek hogy újra császár lehetne. Még szerencse hogy végül elvetettük a 10m ft-os házvásárlási támogatás lehetőségét mert nincs az a pénz hogy újra bevállaljam akár csak a lehetőségét is...

2016. dec. 7. 07:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!