Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért gondolják, hogy a...

Miért gondolják, hogy a természetes szülés könnyebb, mint a császár?

Figyelt kérdés

A császár, az egy hasi műtét, valóban fáj utána és húzódik a seb. Na de a folyamat, az egyszerű.

Okè, a műtét után id vannak fàjdalmaik, de a vaginális szülés utániaknak is!!! És még vérzünk is, plusz tizen X óra vajúdás, kitolás.

Ugyanúgy vannak komplikációk, sőt sokkal tobb.

Ma egy anyukával a játszón szóba került, hogy szerinte mennyivel nehezebb.

De ez csupán nyugtatást azoknak, akik lusták voltak szülni.

Persze akiknek muszàj a a császár, az más.

De ne haragudjatok, senki ne merje azt mondani, hogy a császár mennyivel nehezebb.

Ez legevésbé sem igaz!

2016. aug. 31. 12:11
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
93%
A nők mióta világ a világ,szülnek. A császár nem olyan régi dolog. Igy de,a szülés természetes folyamat,és nagyon kevés nő éli meg tragédiaként,mégha komplikált is volt.
2016. aug. 31. 19:28
 32/48 A kérdező kommentje:

Miért? Szerinted melyik egyszerűbb a maga nemében?

1. Ha érzéstelenítéss 5 perc alatt kiemelik a hasadból.

2. 15 órát tekeregsz, mert borzasztóan fáj, pl nekem a szülőágyon 2 órát küzdöttem.

2016. aug. 31. 19:42
 33/48 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, fogd már fel, hogy nem mindenki vajúdik napokat, van akinek 1-2óra az egész, és utána már vígan üldögél mintha kb semmi nem történt volna. A császárnál pedig legtöbb esetben vajúdsz órákat mielőtt megcsászároznak és utána is kínlódsz heteket. Nem értem mit nem fogsz már fel azon hogy ez teljesen egyén függő. Én pl mindenképpen szeretném a császárt elkerülni, számomra hihetelen ijesztő az egész folyamat, inkább vajudok órákat mint az. Persze ha muszáj akkor muszáj. És szültem már egy gyereket mielőtt megkérdezed. De lehet más pont fordítva gondolja.
2016. aug. 31. 20:01
 34/48 anonim ***** válasza:
86%
Vagy nem olvasta el a válaszokat, vagy szándékosan provokál, vagy tényleg ennyire egyszerű a kérdező. Nem baj. :)
2016. aug. 31. 20:33
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Első tolófájásokkal császár,második hüvelyi szülés.

Igazából mind2 fáj.Vérezni ugyanúgy véreztem mind2 után.

2016. aug. 31. 20:41
 36/48 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, én nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz szülésed volt! Úgy látszik, a mai napig nem tudtad feldolgozni és irigy vagy azokra a nőkre, akiknek ez könnyebben összejött.

De még mindig nem érted: az anyaság minősége nem ezen múlik! Az is lehet kiváló anya, aki önmaga választja a császárt. (itt nem a fájdalom szokott a fő indok lenni)

Sőt, valaki epidurállal szül és nem szenved egyáltalán. Ez egy ilyen dolog. Legközelebb te is kérj nyugodtan érzéstelenítést.

2016. aug. 31. 21:14
 37/48 anonim ***** válasza:
97%
Igen, a csaszar csodálatos, egy élmény, de tenyleg! Főleg amikor annyira várod, hogy megszulhesd a gyermeked, keszulsz ra, elkepzeled szazszor..azt is, h apa ott van, fogja a kezed, veled liheg, majd kibújik a baba, a mellkasodra teszik, szoptatsz is rögtön, es nezegetitek a picit, boldogan, fáradtan...na, ehelyett betolnak egy tok rideg-hideg műtőbe, senki de senki nem lehet veled, kb tízen esnek neked, az egyik lekötöz, a masik szurkal, a harmadik a vérnyomás mérőt eroszakolja rad, a negyedi meg az ujjardra csiptet sorba valamit de hozzad senki nem szól, a fejed felett elbeszel mindneki, aztán meg gyorsan neki állnak kaszabolni, rangatnak jobbra-balra, feszegetnek, nyuznak... Végre kirancigaljak azt a szegény babat, de épphogy ra tudsz pillantani es mar viszik is el, csak azt hallod h ordít a masik szobában. Hol van mar a pihegés egyutt hárman?! Aztán tok kiszolgaltatottan egy tagbaszakadt beteghordó osszekapar es atbaszarint a hordágyra, aztán meg az agyadba, ahonnan fel se állhatsz, a fejedet se mozdithatod, inni se ihatsz (persze nem is tudnal amugy se). A baba...hat majd láthatod, egyszer.... Valamikor. Nem tudod mikor, senki nem mond semmit. Nalam amugy nem állt be az erzestelenito, gyakorlatilag éreztem ahogy matattak bent, szóltam is az anesztesnek, hogy faj de azt mondtak, most mar bírjam ki. Kibirtam. Ennyit az ot perc es fajdalom mentesen kiveszik a babat elmeletedrol. Az empátia teljes hiánya mutatkozik nálad meg kérdező, sajnállak. Komolyan.
2016. aug. 31. 22:33
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyet értek a 33 válaszolóval!

Sajnálom ha valakinek nagyon nehéz a szülés!

Ezzel együtt szerencsésnek mondhatom magam mert pár óra alatt megszültem.

Az elsőt mindennel együtt 5 óra a másodikat 2 óra alatt!

Tudom mennyire fáj a szülês és emlékszem a lány mellettem a másik ágyon (3voltunk egy szobába) 15 órát vajúdott és 3 órán keresztül szült mert a legvégén megfordult a lánya.

De megszülte!

Annyit mondott a követlezőt programozott császárral fogja nem érdekli ki mit mond nem akarja átélni újra!

Egyén válogatja!

Én pl irtózom a tűtöl és sosem engedném a gerincembe szúrják!

Egyêbként én sajnos nem sjnos úgy szültem mint anyáink. Annyira hirtelen jött minden hogy se beöntés se oxitocin se semmit nem kaptam. Majd mikor mát szültem nyomták belém az oxitocint!

Sossem felejtem el!

Gondolhatod igy hogy fájt! Ráadásul a méhszájam is szétrepedt! De akkor sem akarnék császárt!

2016. szept. 1. 06:27
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

De,inkább választom most is ,hogy hajnal fél 4 -töl alapból 2 perces fájásokkal menjek kórházba és éjjel 11-re legyen meg,minthogy a gerincembe szúrjanak majd szanaszét vágjanak,mint valami bonc asztalon. Nekem nem lenne könnyebb azzal...

És a sima szülésemen méhlazitot kaptam csak a hátsómba mert nem tágultam már a stressztől,hogy hajnaltól fix két perceseim voltak. De most is természetesen akarok szülni és a harmadikat is. És pedig nincs tű fóbiám se meg semmi...

2016. szept. 1. 12:39
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

A válaszaidból látszik,hogy te sajnáltatod magad,mert neked mindenkinél nehezebb szülésben volt részed.Elárulom neked h a kitolás lóf.sz volt a császár utáni első pár felálláshoz képest.De ugye van akinek nem 20perc a kitolás,mint nekem volt.

Mindkettővel megszenvedsz,de a lényeg ugyanaz:világra jön egy gyermek!

Nem kell ezen vitatkozni,hogy kinek fáj jobban vagy kinek fáj kevésbé.

Te vagy aki a vitát generálja,ahhoz képest h volt egy szülésed oszt' csókolom.

Elárulom neked:a 20perces kitolást kb 24óra vajúdás előzte meg,hetek óta nem aludtam akkor már a jóslóktól és sorolhatnám...De mi értelme?Ettől nem leszek sem jobb,sem rosszabb anya!Ahogy TE sem!!

A 2 gyermekem minden fájdalmat kínt megér!

Oxitocinnal

vajúdtál?Mert én az elsőnél igen!Pokoli!

Ha Ennyire rossz volt a szülés ne szülj többet!Ennyire egyszerű!De ne bizonygasd már h neked volt a világon a legrosszabb!

2016. szept. 1. 17:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!