Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után otthonszülés?

Császár után otthonszülés?

Figyelt kérdés
3 év telik el az első szülésem óta, ami császárral végződött téraránytalanság miatt. Utólag belegondolva, szerintem a doki hibája, mert még nem volt itt az ideje csak ő siettette a dolgokat. Most úkra babát várok ésnagyon
2016. aug. 12. 14:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem szülhetsz otthon.

Bármilyen kórelőzmény, vagy terhesség alatt fellépő baj már kizárja ezt a lehetőségedet. Természetesen persze mehet, de csakis kórházi körülmények között.

2016. aug. 12. 16:44
 12/21 anonim ***** válasza:
54%

Az előzmények ismeretében az otthonszülés több, mint kockázatos. Mondhatnám úgy is, hogy kész öngyilkosság.

Csakhogy te már nem csak magadért felelsz, hanem a babáért is!

Beszélj a dokival, hogy ha minden OK, szeretnéd a természetes szülést, és ha baj lesz, majd császároznak. Ebbe még belemegy, ha nincs oka, hogy ne tegye.

De ha a doki az utolsó, szülés előtti ultrahangon megint téraránytalanságot állapít meg, akkor marad újra a császár. Keress olyan orvost, akiben megbízol.

2016. aug. 12. 17:05
 13/21 A kérdező kommentje:
Sima hüvelyi szülésnek terveztük. Reggel jött a dokim ügyeletre, NST negatív volt, de mondta menjek át a szülészetre. Bent voltam mert sokat híztam.Délelőtt 10-kor manuálisan kitágított, baromira fájt mert még nem is volt kontrakcióm, nem is kezdtem tágulni sem. 39+3 napos voltam. Nem volt toxémia, semmi baj nem volt, a méhlepény sem volt elöregedve. Ezután bekísértek beöntés, oxitocin, homeós cucc. Fél egykor burkot repesztett, és folyamatosan kaptam az oxit. Nem volt még beilleszkedve sem a baba feje.Elkeztem nagyon vérezni, a doki folyamatosan próbálta beilleszteni a baba fejét, de nem sikerült. Mikor elkezdett esni a kicsi szívhangja, akkor lett sürgősségi császár. Szerintem, ha nem piszkál bele, ment volna azépen minden. Persze lehet ugyanez történt volna, de azért én nem tettem túl magam rajta. Mindenképpen hüvelyi szülést szeretnék, a doki is támogatja. Bár nem őt fogom felfogadni, az előzmények miatt. Szerintetek nem jól látom? Nem vagyok eüs, de 60.000-ért nem összecsapott szülést vártam. Délután 5kor lett meg a kisfiam, utána ment is haza a doki. Szerintem nem volt korrekt. Szerintetek?
2016. aug. 12. 17:43
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki hozzászólását.
2016. aug. 12. 17:44
 15/21 A kérdező kommentje:
A téraránytalanságot csak a szülésznő hebegte-habogta a férjemnek, sem a doki nem mondott semmit, de még a zárójelentésen sincs feltüntetve, csak hogy híztam.
2016. aug. 12. 17:46
 16/21 anonim ***** válasza:
59%

híztál, és emiatt kellett megindítani? mégis, mennyit híztál?

én ezek után biztosan nem fizettem volna...

2016. aug. 12. 17:56
 17/21 anonim ***** válasza:

1. melléklet a 35/2011. (III. 21.) Korm. rendelethez

Az ellátás igénybevételének egészségügyi feltételei és kizáró okai

1. Az ellátás csak a következő feltételek együttes fennállása esetén vehető igénybe:

a) a terhesség szövődménymentes,

b) a várandós nő az 5. § (1) bekezdése szerinti döntés időpontjában betöltötte a 18. életévét,

c) első szülés esetében a várandós nő az 5. § (1) bekezdése szerinti döntés időpontjában a 40. életévét nem töltötte be,

d) a terhességi kor a betöltött 37. és 41. hét között van,

e) a magzat koponyavégű fekvésű.

2. Az ellátás igénybevételét kizáró okok

2.1. Szülészeti és általános kórelőzmény:

Olyan anyai, vagy a környezetében előforduló betegségek, melyek veszélyeztetik a várandós nő, illetve a magzat életét, egészségét, különösen:

a) korábbi szülés(ek)nél: vállelakadás, negyedfokú gátsérülés,

b) előzetes császármetszés vagy a méhtesten végzett műtét (pl. myomectomia, hysterotomia),

2016. aug. 12. 17:58
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

En rendszeresen kiserek otthonszulest

Csaszar utan csak korhazban szulhetsz

Egyszer mar volt egy ilyen per sajnos kollegamnak

Keres egy ugyes orvost es ne enged az inditast var nyugodtan amig megindul

Korhazban valasz szulesznot es nyugodt korulmenyek kozott szuld meg huvelyileg.

2016. aug. 12. 18:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Sajnos az otthonszülés nem legális császár után. Szívből ajánlom Neked Facebookon a VBAC támogató csoportot, itt vannak bábák is, itt tudnak segíteni megfelelő orvost találni császár utáni hüvelyi szüléshez, nagyon jó csoport. Csak egy rövid bemutatkozást kell írni az egyik adminnak.
2016. aug. 12. 20:44
 20/21 anonim ***** válasza:
26%
Nem fogsz találni olyan épeszű szülésznőt aki bevállalja veled az otthonszülést. Ilyen előzményekkel nem is engedélyezett...
2016. aug. 12. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!