Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha véletlenül megszülök...

Ha véletlenül megszülök otthon, hogyan kell tartani a csecsemőt, ameddig a mentő kiér? Csak rakjam a mellkasomra, vagy kell vele valamit csinálni?

Figyelt kérdés
Lehet rögtön függőlegesen tartani? Egy videóban láttam, hogy a hasára fordítiva tartotta az anyuka vízszintesen, ameddig el nem látták őket. A kórházban nem ezt szokták csinálni nem? Megszületik, és rögtön odateszik az anyuka mellkasára, vagy rosszul tudom?

2015. szept. 1. 17:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Olyan nincs, hogy véletlenül megszülsz otthon.
2015. szept. 1. 17:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Sok esetet hallottam, hogy beindult a szülés, mielőtt beérhettek volna, vagy elindulhattak volna a kórházba. Mit kell tenni, ha ez történik, és egyedül vagyok otthon azon kívűl, hogy felhívom a mentőket, hogy jöjjenek? Tudom, hogy a legtöbb esetben bőven van idő beérni a kórházba, engem a kérdésre való válasz érdekelne.
2015. szept. 1. 17:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes hasra fordítani, picit fejjel lefelé - miután nyilván te nem állsz neki légutat tisztítani így esélyesebb, hogy ki tudja köhögni az esetleges váladékot
2015. szept. 1. 17:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi 3-as a hasznos választ.
2015. szept. 1. 17:10
 5/12 anonim ***** válasza:
37%
Hülye kérdésre hülye válasz. Ilyen eset normális embereknél nem fordul elő. Ha mégis, akkor nem a gyks laikusok fogják megválaszolni, hanem kapcsolatban lesz a férjed a mentősök diszpécserével, amíg ki nem érnek és majd ő megmondja, mit kell csinálni.
2015. szept. 1. 17:12
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
ha rohamszülés van - és 3. 4. szülésnél lehetnek már nagyon gyorsak a dolgok - előfordulhat. Akkor a párod hívja fel a mentőket és el fogják mondani, hogy mit tegyen, míg kiérnek. Egyébként ha nem sír fel a csecsemő a szülést követően és nincs otthon orrszívó, akkor életveszély esetén be kell kapni a csecsemő orrát és száját és erőteljesen megszívni, majd utána egy levegőbefúvást alkalmazni. Ha erre sem indul meg a légvétel, akkor hideg (de nem túlzottan hideg) víz alá kell tenni a csecsemőt (nem a fejét, csak a kis testét belemártani). Erre ösztönösen sírni kezd(ene), vagyis kitátja a száját és minden erejét összeszedi, hogy hangot adjon ki - ehhez pedig légvétel kell. Mivel így kitágul a légcső is, valószínűleg beindul a légzés. Túl hideg vizet azonban nem szabad, nehogy sokkot kapjon, csak majdnem langyosat - de - ezt csak akkor, ha tényleg égen-földön semmi segítség.
2015. szept. 1. 18:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, 5-ös, jó ezekkel tisztában lenni, biztos ami biztos alapon.
2015. szept. 1. 19:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Ja nem 5-ös, hanem 6-os.
2015. szept. 1. 19:46
 9/12 A kérdező kommentje:
Külföldön élünk, férjem alug beszéli a nyelvet, és én sem értek mindig mindent, pedig nekem már jól megy, emiatt is jó tudni, hogy ilyenkor mi a teendő, mert az itteni nyelven hiába mondják a telefonban, hogy mit csináljak.
2015. szept. 1. 19:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia! Mivel első szülésem majdhogynem villámgyors volt,vagy legalábbis várhatóan gyors lett volna igy a dokim elmondta mit kell csináálni. Megkötöd valamivel a köldökzsinort(pl cipőfüző) elvágod középen. Bebugyolálod és cicire teszed. (otthonszülés.hu oldalon nem egy sztori van.)
2015. szept. 1. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!