Aki szült már otthon: mi az, ami feltétlenül szükséges hozzá (az anyán és a babán kívűl: ) ), ha egyébként kórházban tervezek szülni?
Nem tervezek otthon szülést, de szeretnék erre az eshetőségre is felkészülni, mert bár általában bőven van idő beérni a kórházba, de olyan is előfordulhat, hogy otthon indul be a szülés.
Ilyen esetben mi az, ami feltétlenül tudnom kell, ha esetleg egyedül lennék? Gondolok itt olyanokra, hogy hogyan és mikor kell elvágni a köldökzsinórt? Ehhez milyen eszközök kellenek?
Mit kell csinálni az újszülöttel? Láttam videón, hogy ilyenkor kitisztítják az orrát, és a száját a kórházi dolgozók.
Mennyi időre rá jön ki a méhlepény? Gondolom, addigra már a mentő kiér, de azért érdekelne ez is.
Mik azok a dolgok, amiket ilyen esetre érdemes otthon tartani?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Itt láthatod. Van, akinek 5-10 perc, van, akinek háromnegyed óra és akkor is segítség kellett. Ez nem törvényszerű, hogy mikor jön. Húzogatni nem szabad.
köldökzsinórt akkor vágni, amikor az már nem pulzál.
méhlepényt meg kell szülni, rögtön szülés után.
erőtetni kell a pisilést is(ezt ne tudom miért, kórházban még a szülőágyon erőltették szülés után, ha nem megy, katéter egyből...
újszülött orrát le kell szívni, muszáj sírnia, hogy megteljen a tüdeje levegővel
kötelező elérhető, riasztható orvosnak lenni a közelben, bármi baj esetén azonnal rendelkezésre álljon
1-2 órán belül szoptatni kell, mégha nem is jön még semmi tej
örülök, hogy kórházban tervezel, gondolom oxigénpótlást sem lehetne az újszülöttnek adni otthon, ha szükséges lenne..ill vákuumos szívás sem segíthetne, ha nehezen bújna ki..stb
"erőtetni kell a pisilést is(ezt ne tudom miért"
Pont azért, amiért a nagydolgot is "erőltetik", mielőtt hazaengednének. Így derül ki, hogy nem-e szakadt át semmi a 3 "csatorna" között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!