Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után otthonszülés?

Császár után otthonszülés?

Figyelt kérdés
3 év telik el az első szülésem óta, ami császárral végződött téraránytalanság miatt. Utólag belegondolva, szerintem a doki hibája, mert még nem volt itt az ideje csak ő siettette a dolgokat. Most úkra babát várok ésnagyon
2016. aug. 12. 14:53
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Elnézést. Szóval nagyon foglalkoztat az otthonszülés bábával. Van valakinek e téren tapasztalata? Szívesen beszélgetnék valakivel, aki hasonlóan gondolkodik esetleg így sikerült szülnie.
2016. aug. 12. 14:55
 2/21 anonim ***** válasza:
48%
En a te helyedben nem vallalnam be. Ha ugy jonne ki a lepes, hogy egyedul vagy otthon, mikor megindul a szules es pl. nem tudsz rola de az utolso pillanatban a baba ugy fordult, hogy faros, vagy elakad a szulocsatornaban mit teszel? Mindketten belehalhattok. Amennyiben ugy gondoltad, hogy legyen melletted a doki mikor szulsz otthon, szived joga, ha a doki is bevallalja. Viszont igy is van riziko, mi lesz ha surgossegi csaszarra van szuksegetek?
2016. aug. 12. 15:21
 3/21 anonim ***** válasza:
76%

Otthon biztos nem szülnék!

Orvost váltanék,és kicsit határozottabban képviselném az érdekeim!

2016. aug. 12. 15:30
 4/21 anonim ***** válasza:
79%
Ha te jobban tudod, gondolom szülész vagy. A doki hibája a téraránytalanság, mert siettette? Az van, vagy nincs. Látszik, hogy gőzöd sincs hozzá. Ilyen előzménnyel semmiképp nem ajánlom egyébként.
2016. aug. 12. 15:37
 5/21 anonim ***** válasza:
55%

keress új dokit, jobban!

én sose mernék otthon szülni, nem kockáztatnék

2016. aug. 12. 15:45
 6/21 anonim ***** válasza:
70%
De nehogy elmondd az új dokinak ezt a teóriát, hogy te szerinted azért volt téraránytalanság, mert a doki sietett, mert nem fog elvállalni.
2016. aug. 12. 16:06
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Csaszar után szultem termeszetes modon,de otthon biztosan nem vallalnam be...en is azt tettem amit javasoltak itt neked. Uj orvost kerestem,akinek az első alkalommal felvazoltam,hogy mit szeretnek.Megallapodtunk,hogy semmi akadalya a term. Szulesnek,de nem mindenáron...fontosabb a baba es az en egeszsegem...igy mikor korhazba mentem ,az ugyeletes bar felajanlotta a császárt,mondtam,hogy termeszetesre keszulok a dokimmal,igy n3m is eroltette. Szerencsere minden a legnagyobb rendben ment,igy normal modon szuletett a masodik gyerkoc.
2016. aug. 12. 16:22
 8/21 anonim ***** válasza:
69%
Császár után nem vállalnám az otthon szülést...nem tudhatod hogyan varrt össze a dokid..ha teszem azt sz...ul, akkor vajúdás közben szétválik a heg,és nektek annyi.Nincs ezen mit szépíteni. Csodás dolog IS lehet a szülés,de a baba és a mi életünk a legelső,hogy életbe maradjunk,ha még szép emlékként marad meg bennünk a szülés mint folyamat mert a születése persze hogy csodás,és soha nem felejtjük el,szóval akkor már nyertünk!!! A téraránytalanság volt az oka ,ezt írtad,akkor tök mind1 mennyivel előtte szülöd,megindul-e a baba vagy sem magától,ha nem fér ki akkor nem fér ki!! Dönts úgy ahogy jónak látod,de veszélyes amit játszol!Nagyon! Nem voltál még igazán életveszélyben..merész vagy. Én voltam,örülök hogy itt vagyok.Inkább egy újabb császár,mint hogy ne lássam felnőni a már meglévő gyerekeimet!
2016. aug. 12. 16:35
 9/21 anonim ***** válasza:
70%

6: dehogynem. Az én dokim tudna mesélni ilyen emberekről (sajnos csak ritkán sztorizgat). Tudod, ez a tipikus Dr. House vs. beteg: "maga ötös volt biológiából, ezért jobban tudja, mint én, aki orvos vagyok":D

Én tutira nem szülnék otthon (soha), de egy bármikor veszélybe kerülhető heggel, ha VBAC-t választanék, csakis profi orvossal és profi kórházban.

2016. aug. 12. 16:36
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Én ez alapján úgy értelmezem, hogy császár után egyáltalán nem lehet otthon szülni.

Keresd meg a VBAC facebookcsoportot.

Keress egy orvost, aki támogatja a császár utáni hüvelyi szülést. Több ismerősöm is van, aki császár után természetes úton szült, szóval lehetséges.

A téraránytalanság és a siettetés egymástól független dolgok. Ha a következő terhességednél is téraránytalanság lép fel, akkor csak a császármetszés lehet a megoldás, legyen bármennyire is természetes szülés párti a választott orvosod.

Egyébként én is gondolkozok az otthonszülésen, pontosabban a születésházban történő szülésen, de nekem könnyű, gyors szüléseim voltak, és már a harmadik babát tervezzük. Ha akár egy császárom is lett volna, vagy felmerült volna a lehetőség, vagy bármelyik szülésem nehéz lett volna, biztos fel sem merülne bennem. Most is csak azért hajlok efelé, mert így nem kellene bent dekkolnunk három-négy napot a kórházban, egyébként személy szerint semmi problémám az intézményi szüléssel. Ha lehetne ambulánsan szülni - lehet, csak körülményes elintézni, meg úgy néznek rád miatta, mint a véres rongyra -, akkor maradnék a kórháznál, számomra nagyobb biztonságot ad.

2016. aug. 12. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!