Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 7 év után szülni, mintha első...

7 év után szülni, mintha első lenne?

Figyelt kérdés
Azokat kérdezném elsősorban, akiknek problémamentes szülése volt, és lebalább 2-t, de inkább 3-at szült. Mondjuk az lenne a mérvadóbb, ha a második és a harmadik közt nagyobb szünet volt, legalább 5-6 év. Mivel az első amúgy is hosszabb, nehezebb szülés általában, mint a második. Szóval ha első és második szülés simán ment, komplikáció nélkül, aztán jött sok év szünet. Na arra lennék kíváncsi, hogy a sok év után a következő szülése mennyire volt gyors-lassú, könnyű-nehéz... stb. Remélem, érthető voltam.
2016. júl. 22. 15:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

1992-ben szültem a fiamat. Az egész szülés 10 perc alatt lezajlott, szinte fájdalom sem volt. Sima szülés. Akkor én 20 éves voltam.

A második fiamat 5 évvel később szültem meg, 1997-ben. A második is sima szülés, de itt már majdnem 2 óráig vajúdtam, és bár voltak fájdalmaim, de ezek sem voltak vészesek, inkább olyan erős menstruációs fájdalomnak mondanám.

Az ikreket 2007-ben szültem. Sima szülés itt is. Majdnem 23 óráig vajúdtam az ikrekkel. Meg is fogadtam, hogy soha többé nem szülök. Életemben nem éreztem olyan fájdalmat mint akkor.

2016. júl. 22. 15:57
 2/15 A kérdező kommentje:
Gondolom a kitolási szak volt 10 perc. :D Jó az ikres szülés nem mérvadó, nyilván. Nem tudok róla, hogy ikreim lesznek. De köszi, hogy leírtad.
2016. júl. 22. 16:01
 3/15 anonim ***** válasza:
66%
A teljes szülésem volt 10 perces az elsőnél. Szinte mindenre emlékszem. Reggel bementem egy vizsgálatra mert már 2 héttel túlhordtam de semmi jele nem volt a szülésnek. Jó kedvűen bementem a kórházba a dokimhoz. Megvizsgált, majd mosolyogva közölte, hogy ma szülni fogunk. Nem is éreztem semmit. Se toló fájást, se görcsöket, sőt a magzatvizem sem folyt el. Átöltöztem a kórházi hálóruhába, fel feküdtem a szülőágyra, a doki adott valami infúziót, és utána meg is született a fiam. Onnantól, hogy felvettem a kórházi hálóruhát számítva 10 perc. Az ikreknél meg már ott tartottam, hogy ha még 10 percet várni kell, magam fogok császármetszést csinálni annyira fájt. Ott bizony sírtam. A doki mondta is, hogy ha 24 óra múlva sem lesz meg a szülés, akkor császároznak. De bevallom a fájdalom ellenére is nagyon megijedtem a császártól..így meglettek a lányok is..:)
2016. júl. 22. 16:11
 4/15 anonim ***** válasza:
93%

2006-ban szültem az első gyerekemet hüvelyi úton a 37. hétre. Életem eddigi legszebb 12 órája volt.

December 24-re vagyok kiírva a 2. Babával.

Primiparának számítok mert 10 év telt el. 10 év elteltével számít elsőszülőnek a nő.

Ez a 2. szülés is kb 10 óra lesz.

2016. júl. 22. 16:31
 5/15 A kérdező kommentje:
Az nem semmi. Hát én ikreknél inkább a császárt választanám! Én nem félnék a császártól.
2016. júl. 22. 16:32
 6/15 A kérdező kommentje:
Azért az nem biztos, hogy 10 év után is ugyanolyan lassú lesz, mert azért csak kijött ott már valaki... ebben reménykedek én is!
2016. júl. 22. 16:33
 7/15 anonim ***** válasza:

Nálam is 7 év van a két gyerkőc között,mindketten fiúk.A nagyobb fiam 5 óra alatt lett meg,könnyen,fájdalomcsillapító nélkül,oxitocinnal "megtámogatva".A kicsi 1,5 óra alatt született,szintén ugyanolyan körülmények között,de őt még könnyebbnek éreztem.

Szerintem nincs olyan,hogy valaki x év elteltével "tiszta lappal indul".Egyértelmű,hogy nem lesz olyan a teste (itt nem az alakra gondolok,hanem a méhre,hüvelyre akár) mint az egyes terhességek előtt.

2016. júl. 22. 21:44
 8/15 A kérdező kommentje:
Én is szeretnék ebben bízni!
2016. júl. 22. 22:15
 9/15 anonim ***** válasza:
Lányommal 12 órát vajúdtam. Rá 7,5 évre szültem a fiamat 2 óra alatt cakk-pakk.
2016. júl. 23. 06:17
 10/15 anonim ***** válasza:

2009-ben szültem a nagyobbik lányomat. 10 órát vajúdtam, nem kaptam semmit, megszenvedtem vele rendesen.

Most 36 hetes terhes vagyok, én is csak reménykedem, hogy könnyebb lesz.

2016. júl. 23. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!