Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ezen nagyon ledöbbentem!...

Ezen nagyon ledöbbentem! Apósom szerint, ha fájdalomcsillapítót kérek a szüléshez, akkor az nem rendes szülés, nem is én szülöm meg a gyereket. Akkor ki?

Figyelt kérdés

apás szülést tervezünk, már nagyon várjuk és tudom, hogy nagyon fáj a szülés, de csak az a pillanat lebeg a szemem előtt, amint meglátom a kisfiúnkat. ha kell én kérek fájdalomcsillapítót.

apósomék egyszerű és rendes emberek, nincs velük gond,csak ezen ledöbbentem. anyósom szerint meg csak kiabáljak és kész...

szerettem volna ezt megoszatni veletek és kíváncsi vagyok, hogy ti tapasztaltatok-e hasonlót.

ha elmesélem majd a szülés-élményem, az negatív dolog lesz, hogy kértem fájdalomcsillapítót?

2010. ápr. 16. 13:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
85%

én is kértem sőt én császármetszéssel kellett,hogy szüljek,akkor én sem szültem apósod szerint nem-e?:D szerintem egy alien pottyantotta le a lányom:D

Érdekes amúgy én 21 vagyok,4 hónapja szültem napra pontosan és senki nem mondta,gondolom mert azthitték,hogy nincs is ilyen lehetőség:D De amúgy nem érdekelt volna ha azt mondjá amit apósod se,az én gyerekem,úgy szülöm meg ahogy én akarom,nem?Nem ettől elszel anya,ahogy az sem anya aki megszüli és eldobja,hanem az aki felneveli.Remélem érted a hasonlatot:)

2010. ápr. 16. 13:52
 12/22 A kérdező kommentje:

nem aggódom, úgyis a helyzet adja, mi lesz.

nagyon jóindulatúak a párom szülei, ezért is lepődtem meg ezeken a kijelentéseiken. sokat szoktunk velük beszélgetni, és így jött szóba, ugye már nagyon várják az első unokát!

csak elgondolkodtatott, hogy talán mások is hasonlóan gondolkodnak... vagy mi van azokkal, akik rosszindulatúak?

érdekes.

bár igaz, ők tényleg más generáció.

csak azt gondolom egy anyának sem lehet olyat mondani, hogy 'nem te szülted' meg 'nem rendes szülés' !

akárhogy és akárhol bújik ki a pici, csak az számít, hogy egészséges legyen (ő is és anya is)!!!

2010. ápr. 16. 13:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezzel foglalkozni!

Apósodnak nyomj fel a fenekébe egy ananászt és utána kérdezd meg, hogy a következőnél kér-e fájdalomcsillapítót :) De viccet félretéve, kérdezd meg tőle, hogy ő sosem kapott eddig semmire sem fájdalomcsillapítást? Egyébként szülni, szoptatni mindig az tud a legjobban, aki sosem csinálta :)))

Anyósodnak meg a tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállása van, de ez nem csak az ő generációjára jellemző.

Mint tapasztalt idióta apóssal és anyóssal ellátott anyuka azt tanácsolom neked, hogy tanulj meg nem odafigyelni, mert szülés után jön majd a neheze. A babával kapcsolatban ennek 10szeresét fogod kapni és muszáj lesz megtanulnod ezen magadban mosolyogni, különben agyvérzést kapsz!

Na de még egy tapasztalat: annak ellenére, hogy az én párom pereputtya is ezt gondolta, miután a másik menyük edával szült, megváltozott a véleményük az edás szülésről. Sógornőm mosolyogva mesélt a szülésről már a gyermekágyas időszak alatt is, csodálatos élmény maradt számára az egész! Még fényképeket is csinált sógorom szülés közben és mindegyiken boldogan mosolyog. Amikor ezt anyósomék meglátták valahogy a sok hülyeség mellett az is eszükbe jutott, hogy "nahát, milyen fantasztikus, hogy ma már megadatik a nőknek az, hogy ilyen élmény legyen a szülés!"

Nekem sajnos nem ilyen jutott, de talán majd legközelebb! Azonnal kérni fogom majd ha lehet!

2010. ápr. 16. 14:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, az lemaradt, hogy tök fölösleges ezt velük megbeszélni! Barátnőm azt csinálta, hogy ha szülésről kérdezgették, csak annyit mondott, hogy szuper volt és témát váltott, pl elkezdett a babáraól beszélni vagy a kórházi személyzetről, a vécéről vagy tökkkmindegy :)
2010. ápr. 16. 14:26
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem programozott császárom volt. Lehet engem ki is tagadnának a családból. Hát mégis ki szülte a lányomat?

Ne foglakozz velük. Én is megkaptam, hogy legalább kikönyöröghettem volna, hogy inditsák meg, mert az jó a babának, meg tuti ezért nem szopott a lányom csak 2 hónapig és még sorolhatnám a válogatott hülyeségeket!

Én nem bánom a császárt, sőt a következő is jöhet igy, mert nekem után sem volt egetrengető fájdalmam, egy hét után semmi bajom nem volt.

És ahogy Te is irtad a legfontosabb a baba és a mama egészsége!

2010. ápr. 16. 14:27
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Apósod eddig sem szült és a jövőben sem fog. Én nem vagyok jóban az enyémmel, talán ezért is, de én azt mondanám neki: semmi köze hozzá. Anyós meg be van idomítva engedelmességre nálunk, ezért az ő szava mindig apósom szava is, gondolom nálad is hasonló lehet a helyzet, ha anyósod is azt mondja, hogy jó az ha fáj, kiabálj csak. No comment. Én oda sem figyelnék (ahogy most is teszem).
2010. ápr. 16. 14:44
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Apósod nyilván soha nem vett még be fájdalomcsillapítót, nem kérte a fogásznál, esetleg törés esetén, vagy műtét után bizonyára foggal-körömmel tiltakozott minden fájdalomcsillapítás ellen... HOL ÉLÜNK???2010 van, a nők miért nem dönthetnek még mindig arról, hogy hogy szeretnének szülni, ha egyszer van rá megoldás???ez engem rettenetsen és mélységesen felháborít, amellett, hogy tiszteletben tartom azon nők akaratát, akik fájdalomcsillapítás nélkül szeretnének szülni.
2010. ápr. 16. 21:05
 18/22 anonim ***** válasza:
19%
Na azért azt nem mondhatja az ember, hogy "szültem", ha császár volt!
2010. ápr. 17. 15:12
 19/22 anonim ***** válasza:
Miért is?
2010. ápr. 17. 16:50
 20/22 A kérdező kommentje:
15.12-es, ne bántódj meg, de sok nő nem tehet róla, hogy a vajúdás vége császár lett! több órás, egész napos vajúdás után, ha császármetszésre kerül a sor, akkor az a nő nem mondhatja, hogy szült??
2010. ápr. 17. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!