Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ezen nagyon ledöbbentem!...

Ezen nagyon ledöbbentem! Apósom szerint, ha fájdalomcsillapítót kérek a szüléshez, akkor az nem rendes szülés, nem is én szülöm meg a gyereket. Akkor ki?

Figyelt kérdés

apás szülést tervezünk, már nagyon várjuk és tudom, hogy nagyon fáj a szülés, de csak az a pillanat lebeg a szemem előtt, amint meglátom a kisfiúnkat. ha kell én kérek fájdalomcsillapítót.

apósomék egyszerű és rendes emberek, nincs velük gond,csak ezen ledöbbentem. anyósom szerint meg csak kiabáljak és kész...

szerettem volna ezt megoszatni veletek és kíváncsi vagyok, hogy ti tapasztaltatok-e hasonlót.

ha elmesélem majd a szülés-élményem, az negatív dolog lesz, hogy kértem fájdalomcsillapítót?

2010. ápr. 16. 13:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha már ezt mondták, akkor elképzelhető hogy a szemedre vetik majd.De nem biztos.Én nem kértem fájdalomcsillapítót, bár nálunk nem is adnak.Ki lehet bírni, ne aggódj!:)

Meg aztán csak Te és a párod tudjátok majd hogy tényleg kaptál e vagy sem.Ne mondd el és nem lesz baj!?

2010. ápr. 16. 13:39
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ezen ledöbbenni, ők más generáció. Anyósod szülésének az idejében még egyáltalán nem volt ilyesmire lehetőség, úgyhogy ő gondolom úgy van vele, ha ő szenvedett, akkor kínlódj te is. Az apósodnak meg halvány lila dunsztja se lehet arról, hogy egy szülés mennyire fáj. Ő meg azt fogja szajkózni amit az asszony. :-) Nem kell velük megbeszélni ilyesmit.
2010. ápr. 16. 13:45
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Kit érdekel mit gondolnak?

Ne vedd magadra,más generáció,más gondolkodás..bár még a generáció sem mérvadó,ezen az oldalon is olvastam már hasonlo hozzáállást,pedig ide többnyire fiatalok irnak szerintem.

Sokan még a szülséből is büszkeségi kérdést csinálnak,szerintem ez hülyeség.teljesen mindegy,hogy császár,vagy hüvelyi,az is,hogy altatnak,érzéstelenitenek,fájdalomcsillapitoznak.. a gyereknevlésnek csak 1 apró töredéke a szülés,és semmit nem számit hogy kérsz e fájdalom csillapitot vagy nem ilyen számpontból.Amúgy meg azért találták ki,hogy használni lehessen,nem értem,ha nem akar valaki szenvedni annyira,az miért lenézendő? Nem vagyok érintett,de szerintem fájdalomcsillapitás mellett sem lehet a szülés egy leányálom. Nem kell mártirkodni.

4/22 anonim ***** válasza:
92%
Akkor biztos a szomszéd szüli meg...látszik,hogy ő nem szült,ezért nagy a szája.Az anyós is butaságot beszél,mert az orvosok utálják a kiabálós nőket!A Te dolgod!Te fogsz szülni,neked fog fájni!Tök bírom,amikor mindenbe belevan szólva!!!Szerencsém van,hogy normális anyósom van,jaj de még milyen szerencsém!
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok,

Szerintem egyáltalán NEM kell szégyellni a fájdalomcsillapítót. Én biztos fogok kérni és nm is fogom letagadni utólag sem ha bárki megkérdi kértem-e, hiszen a fájdalomcsillapítót ezért találták ki, hogyha valami fáj akkor használd és segít.

Sokan ellenzik a gyógyszereket, vannak akik megfázásra sem gyógyszert szednek hanem csak természetes dolgokat, vagy fejfájásra sem Algo-t vesznek be hanem isznak valami gyógynövényteát, nem vagyunk egyformák.

Én tudom magamról, hogy kicsi a fájdalomküszöböm, és igenis fogok csillapítót kérni hogy semmi, de semmi ne ronthassom a kedvemen és erőnlétemen a nagy napon, attól még igenis Te fogod megszülni a babádat, mert kértél/elfogadtál gyógyszert hogy könnyítsenek a dolgodon, hiszen egy babát megszülni nagy dolog, úgy viseli mindenki ahogy könnyeb neki magának, szíved joga csillapítást kérni ha akarsz. Pláne a 21. században :))

Boldog babavárást és könnyű szülést Neked!

25 hetes kismama

6/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem most ne ezzel foglalkozz. Mikor ott leszel a szülőágyon, érezni fogod, hogy elég-e a kibálás, vagy tényleg kérsz fájdalomcsillapítást. Elég akkor szólnod, nem kell előre jelezni. Ha Neked úgy jobb, igenis kérj, nem szégyen. Az a legfontosoabb, hogy Neked szép élmény legyen szülés, nem a Nagyszülők véleménye...

Ha meglesz a pici, senki nem foglalkozik majd azzal, hogy fájdalomcsillapítással szültél, vagy anélkül, öröm és büszkeség tölti el Őket is, nyugi. :)

Könnyű szülést és boldog babázást kívánok!

2010. ápr. 16. 13:46
 7/22 anonim ***** válasza:
74%
3 gyerekem van , szülés közben egysezerűen eszembe se jutott hogy kérhetnék fájdalomcsillapítót ! Egyszer mondta a szülésznő ( nem kértem ő mondta , hogy ad ), hogy nem sokára kaphatok , aztán meg mondta hogy már nem ad mert jön a baba :) .
2010. ápr. 16. 13:46
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Apósod egy másik században élt és született, ahol ez még nem volt természetes. És látszik, hogy nem szült még soha. (mármint az apósod, mert ha szült volna, biztos emlékezne rá, milyen kellemes is az) :)

Én kértem, már az elején tisztáztuk a dokival az epidurált, mert én egyáltalán nem bírom a fájdalmakat, alacsony az ingerküszöböm, és ezen most mit titkoljak? A fogorvosnál is kérek, akkor is, ha nem indokolt. (na jó, fogkő leszedésnél nem).

De aztán az élet máshogy hozta, mert annyira gyors volt a szülésem, hogy mikor könyörögtem az ágyon az epidurálért, közölték mosolyogva, hogy óóó, arra már nincs idő... mindjárt kint a gyerek :) De mivel nagyon kínlódtam, kaptam a karomba valamit, amitől kicsit kába lettem, a mai napig nem tudom mi volt az, de az utasításokat végre tudtam hajtani.. magyarán valamit mégis kaptam. Na akkor most ki szülte meg a gyereket? Én, vagy az apósod? :)) Ne hallgass rá.

2010. ápr. 16. 13:50
 9/22 anonim ***** válasza:
96%
Ne mondjátok meg, hogy kaptál és kész! Nem kell mindent tudniuk, én így gondolom! Nálunk így van. Ha mindent elmondanánk, akkor naponta telefonálnának, hogy minden rendben van-e.
2010. ápr. 16. 13:50
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy mindenkinek más a fajdalomküszöbe. Az egyik ember több fájdalmat bír ki, a másik kevesebbet. Azt állítani, hogy ha te szülésnél fájdalomcsillapítót kérsz, nem te szülöd meg a gyereket, egyszerűen botorság. Bocs, de mi van akkor, ha te és a férjed tudtok csak a fájdalomcsillapító kéréséről. A szülés olyan intim dolog, nem kell minden mozzanatát elmesélni. Ezt ne érezd hazugságnak csak magánügynek. Remélhetőleg apósod, ha meglátja a kisfiadat, elfelejt mindent és csak neki örül majd. :) Zárójelben jegyzem csak meg: mi van akkor, ha esetleg császármetszésre kerül a sor? Egy műtétet csak érzéstelenítéssel vagy altatással lehet elvégezni, akkor sem a te gyereked?

Kívánom, hogy problémamentes legyen a szülésed és sok boldogságot nektek a kis sráchoz!

2010. ápr. 16. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!