Vajúdás alatt és szülés közben milyen fájdalomcsillapítót adnak? Vénásan adják be? És egyáltalán mindenki kap valamit, vagy kérni kell?
Pont most beszéltem erről az orvosommal.Van a gáz ami abban az esetben van ha a kismama bírja a fájdalmat..ez egy kéjgáz ami semmi következménnyel nem jár.Van a vénás un. infuziós ott gyakran végzódik úgy a szülés hogy a légzése nehezebb a babának.Van az epidurális ami két féle képpen adható.Gerinc velőbe és gerinc vízbe.A vízbe akkor adják amikor csak fájdalomcsillapítás kell ezzel csak a fájdalom szünik meg a mozgás nem,a velőbe adott az császár előtt adható,mivel deréktol lefele teljesen elérzéstelenít.Remélem segítettem.
sok sikert
Szia!
Ha nem kérsz ,bár nem is adnak mindegyik kórházban EDA-t,akkor ,és persze csak ha van fogadott orvosod!!kapod meg a kéjgázt.
Ez arra jó,hogy kicsit elkábítson ezzel tompítja a fájdalom érzését (tök jó kis kütyü én imádtam),érdemes magaddal vinni valakit különben nem bírod magadnak tartani,mert egyébként nehéz órákig fogni:),és a nos-pa injekció.Ez a sima kórházi fájdalomcsillapítás,persze vannak alternatív szülőszobák nem is sorolom mi mindennel,de az persze keményen zsebbe nyúlós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!