Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél lehet választani...

Szülésnél lehet választani előre természetes szülés és császár között vagy csak akkor császároznak meg, ha valami miatt az indokolt?

Figyelt kérdés
Én szívem szerint császárral szülnék. Lehet szerintetek?
2010. ápr. 12. 10:12
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Igen, azért kérdeztem, mert nagyon félek a szüléstől. Egyrészt azért, mert nekem is nagyon alacsony a fájdalom küszöböm és szinte belehalok a menstruációs görcsökbe is, másrészt pedig a szülést követő következményektől is félek (pl. aranyér), vagy pl. anyukámnak a szülés alatt az arcán elpattantak a hajszálerek az erőlködéstől. :(

Persze, a műtét sem álom, csak azt hittem ezáltal elkerülhetők ezek a dolgok, de jó hallani ennyi véleményt az ellenkezőjéről, és azt hiszem, hogy (bár még mindig nagyon félek, de) megfogadom a tanácsot.

Köszönöm!

2010. ápr. 13. 08:24
 22/33 anonim ***** válasza:
26%
Én a császárt ajánlom. Pl: utána kevesebb az esély hogy vizelet tartási illetve szexuális problémák lehetnek. Nem lesz aranyér, stb. úgyhogy császár párti vagyok kizárólag.
2010. ápr. 13. 08:35
 23/33 anonim ***** válasza:
65%

Kedves utolsó,hát elég silány kifogásokat írtál a természetes szülés ellen:((

Hogy aranyér?

Hogy vizelettartási problémák?

Hogy szex?

Hát tudod ha neked ezek fontosabbak,mint a gyermeked...akkor no comment.

Két gyermeket szültem természetes úton,az első lány,4270 grammal született és 57 cm-el.A második fiú,4500 grammal született és 60 cm-el.Én 160 cm-es mini csaj vagyok,és képzeld,pisilni a szülőágyon tudtam,varrás után 5 perccel,soha életemben nem csepegett belőlem a pisi se nevetéskor se tüsszentéskor,aranyerem ugyan előjött a szülések után,na de a babák súlya??Ugye érted.El is múlt az aranyér,nem volt vele panaszom.És a szex.Ahogy hazamentünk a kórházból utána úgy egy héttel már rendszeres nemi életet éltünk a férjemmel,vérzés ide vagy oda,kívántuk egymást,nekem hatalmasra nőtt a szexuális vágyam,és ugyan olyan szűk vagyok,mint szűz kislány koromban.Gondolom erre akartál célozni a válaszodban a szexet illetően.A férjem imád,szeret,és élevezzük a szexet.Ja és egy pillanatban sem fordult meg az orvosok fejében az,hogy a babák súlyára való tekintettel esetleg császározzanak!

a szülésznő kismama voltam.

(most várom a harmadik gyermekemet,nem tudom mekkora baba lesz,de nem kicsi az biztos,de ígérem tájékoztatni fogok itt mindenkit arról,hogy simán vagy császárral szülök-e nyár végén:))De én úgy érzem,most már vágni sem kell,harmadik babánál ált.gátvédelemmel "szülünk".

2010. ápr. 13. 09:28
 24/33 anonim ***** válasza:
69%
Aranyér császár után is kialakulhat, mert terhesség során hatalmas a méhűri nyomás! Tehát császárpárti egy előnyt kihúzhatsz a listádról!Ezért nem a mi döntésünk a császár ,mert mi csak felületesen értünk hozzá, azért tanul egy orvos évekig, hogy jól tudjon dönteni!
2010. ápr. 13. 10:28
 25/33 anonim ***** válasza:
69%
Szia! Ha nem bírod a menstruációs görcsöket, az nem olyan, mint a szülés... Én is nagyon szenvedtem minden hónapban a mensi miatt, sőt, legtöbbször orvosnál kötöttem ki, mert injekciót kellett adnia, hogy jobban legyek. Évekig baromi erős vesegörcsökre ajánlott szert szedtem a görcsökre, de volt, hogy az sem használt.. Aztán eljött az első szülésem és enyhe derékfájásnál nem éreztem erősebb görcsöket, csak amikor már a kitolásnál tartottunk. Mindenki aki a szülőszobán volt, csodálkozott, hogy bár a CTG mutatta a fájásokat, én szinte nem is éreztem, pedig a gép már 90 fölöttieket mutatott... Szóval emiatt kár aggódni és megműttetni magad. Emellett már rég megdőlt az a nézet, hogy a hüvelyi szülés szexuális problémákat okoz vagy vizelettartási problémákat (ugyanannyi császárosnál jelentkeznek ezek a problémák!!!). Én 4 x szültem. Aranyerem csak a terhesség alatt volt (kentem Varázsdió krémmel és nyomtalanul elmúlt), a szüléssel soha nem jött ki és utána se jelentkezett... szóval ez se általános.. Jól gondold meg, mert a babának is jobb, ha végigmehet a születés normál formáján...
2010. ápr. 13. 10:38
 26/33 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem biztos akadsz olyanra aki elvállal. Próba.
2010. ápr. 13. 11:12
 27/33 anonim ***** válasza:
72%

Természetes szülésem volt. Nekem is egy két elpattant az arcomba,de szépen kértem a kozmetikustól krémet és 2 hét alatt rendbejött.

Nem lett aranyerem,egyik szülésem alatt se.

Ugyanolyan a nemi életem,mint előtte.

Nem olyan mint a mensi fájdalom...és ha kicsi a fájdalom küszöböd,kérj fájdalomcsillapitást.de császár után sokkal jobban megszenveded,bár lehet h te is aszerencsések közé fogsz tartozni. Jóval több császár alatt a kockázat.

Meg nem utolsó sorban a természet igy találta ki.

2010. ápr. 13. 12:12
 28/33 anonim ***** válasza:
Na ezt azért szerintem minden orvos cáfolná, hogy egy hasi műtétnek kevesebb a kockázata, mint egy hüvelyi szülésnek.
2010. ápr. 13. 17:23
 29/33 anonim ***** válasza:

Azért majd írd meg miképp döntöttél kedves kérdező.

Egy császáros.

2010. ápr. 14. 07:07
 30/33 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Megbeszéltük a párommal, és maradok a természetes szülésnél, mivel számomra elég meggyőzőek voltak az érvek. (Főleg, hogy egy szülésznő is ezt javasolja.)

Kicsit félek még tőle bevallom, de biztos vagyok benne, hogy a Baba megéri ezt a "szenvedést". :))))

2010. ápr. 14. 08:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!