Szülésnél lehet választani előre természetes szülés és császár között vagy csak akkor császároznak meg, ha valami miatt az indokolt?
Igen, azért kérdeztem, mert nagyon félek a szüléstől. Egyrészt azért, mert nekem is nagyon alacsony a fájdalom küszöböm és szinte belehalok a menstruációs görcsökbe is, másrészt pedig a szülést követő következményektől is félek (pl. aranyér), vagy pl. anyukámnak a szülés alatt az arcán elpattantak a hajszálerek az erőlködéstől. :(
Persze, a műtét sem álom, csak azt hittem ezáltal elkerülhetők ezek a dolgok, de jó hallani ennyi véleményt az ellenkezőjéről, és azt hiszem, hogy (bár még mindig nagyon félek, de) megfogadom a tanácsot.
Köszönöm!
Kedves utolsó,hát elég silány kifogásokat írtál a természetes szülés ellen:((
Hogy aranyér?
Hogy vizelettartási problémák?
Hogy szex?
Hát tudod ha neked ezek fontosabbak,mint a gyermeked...akkor no comment.
Két gyermeket szültem természetes úton,az első lány,4270 grammal született és 57 cm-el.A második fiú,4500 grammal született és 60 cm-el.Én 160 cm-es mini csaj vagyok,és képzeld,pisilni a szülőágyon tudtam,varrás után 5 perccel,soha életemben nem csepegett belőlem a pisi se nevetéskor se tüsszentéskor,aranyerem ugyan előjött a szülések után,na de a babák súlya??Ugye érted.El is múlt az aranyér,nem volt vele panaszom.És a szex.Ahogy hazamentünk a kórházból utána úgy egy héttel már rendszeres nemi életet éltünk a férjemmel,vérzés ide vagy oda,kívántuk egymást,nekem hatalmasra nőtt a szexuális vágyam,és ugyan olyan szűk vagyok,mint szűz kislány koromban.Gondolom erre akartál célozni a válaszodban a szexet illetően.A férjem imád,szeret,és élevezzük a szexet.Ja és egy pillanatban sem fordult meg az orvosok fejében az,hogy a babák súlyára való tekintettel esetleg császározzanak!
a szülésznő kismama voltam.
(most várom a harmadik gyermekemet,nem tudom mekkora baba lesz,de nem kicsi az biztos,de ígérem tájékoztatni fogok itt mindenkit arról,hogy simán vagy császárral szülök-e nyár végén:))De én úgy érzem,most már vágni sem kell,harmadik babánál ált.gátvédelemmel "szülünk".
Természetes szülésem volt. Nekem is egy két elpattant az arcomba,de szépen kértem a kozmetikustól krémet és 2 hét alatt rendbejött.
Nem lett aranyerem,egyik szülésem alatt se.
Ugyanolyan a nemi életem,mint előtte.
Nem olyan mint a mensi fájdalom...és ha kicsi a fájdalom küszöböd,kérj fájdalomcsillapitást.de császár után sokkal jobban megszenveded,bár lehet h te is aszerencsések közé fogsz tartozni. Jóval több császár alatt a kockázat.
Meg nem utolsó sorban a természet igy találta ki.
Azért majd írd meg miképp döntöttél kedves kérdező.
Egy császáros.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Megbeszéltük a párommal, és maradok a természetes szülésnél, mivel számomra elég meggyőzőek voltak az érvek. (Főleg, hogy egy szülésznő is ezt javasolja.)
Kicsit félek még tőle bevallom, de biztos vagyok benne, hogy a Baba megéri ezt a "szenvedést". :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!