Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van, akit "csak" azért császár...

Van, akit "csak" azért császároznak 2. babával, mert az 1. az volt? Tehát nem volt más ok a császárra, hanem csak az 1. műtét miatt automatikusan a 2. szülés is műtét lett?

Figyelt kérdés
2010. jún. 25. 14:47
 1/8 anonim ***** válasza:

Én egyszer szültem császárral,most dolgozunk a tesón.

Azt mondta az orvosom,hogy ő csak azért,mert az első baba császármetszéssel jött világra,nem fog rögtön a műtőbe tolni legközelebb. Azt is hozzátette,ő mindent meg fog tenni,hogy szülés közben és ne utána kaparjam a falat.

Úgy legyen!

23 hónapos nagyfiú anyukája

2010. jún. 25. 16:13
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon kicsi időkülönbséggel szülöd a második gyermeket, akkor automatikusan császároznak, ha az elsőt úgy szülted. Kb. két évnek el kell telnie, mire császár után teljesen regenerálódik minden belül és simán szülhetsz utána, ha nincs semmi más ok ellene, én így tudom.
2010. jún. 25. 16:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kórháza is válogatja. Nálunk (nagy kórház, kb. 10 szülésszel) egyetlenről hallottam, hogy vállalta, kb. 4 év különbség volt a két szülés között. De mondták a csajnak (aki nagyon ragaszkodott hozzá), hogy semelyik másik orvos nem vállalta volna.
2010. jún. 25. 21:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor ezek szerint van esélyem a császár elkerülésére. A minap valaki azzal riogatott, hogy úgysem fogják hagyni, hogy megpróbáljam és megijedtem. Picivel több mint 2 év lesz a korkülönbség egyébként.

2010. jún. 25. 21:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én dokim azt mondta, hogy min. 10hónapos legyen a baba amikor megint terhes leszek és 60% rá az esély, hogy megint császárra lesz szükség. Szóval az enyém egyáltalán nem automatikusan császározna.
2010. jún. 25. 21:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Szia, nekem is volt ilyen ismerősöm aki beszólt hogy de gáz, te már csak császárral szülhetsz...én meg csak pislogtam, aztán vagy 3 olyan anyukával beszéltem, akinek a 2.ik simán lett meg császár után, és nem császároznak olyan könnyen meg csak azért mert az első az volt, de min.2 év kell elteljen, meg nézik a heget hogy kibírja-e. Mifelénk is mindent megtesznek a term.szülésért, csak okkal tolnak a műtőbe!
2010. jún. 25. 22:42
 7/8 anonim ***** válasza:
21.27-es vagyok. Hát nálunk nem kell sok ok a műtőhöz. Mindenesetre úgy tudom ugyan valamivel magasabb a császárok száma, mint az országos átlag, de nem sokkal. Mondjuk szerintem mindenhol egyre kevesebbet mernek kockáztatni, félnek a perektől.
2010. jún. 25. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Testvéremnél 15 hónap van a gyerekek között és a második simán meglett, azt mondta fel sem merült a császár, igaz ez külföldön történt. nálam 16 hónap lesz és mondta az orvososm h sima szülésnek fog indulni, ha egyéb dolog nem lesz(pl faros, vagy vmi ilyesmi indok).
2010. jún. 26. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!