Hasi műtét után természetes szülés lehetséges? (köldöktől bikinivonalig vágtak)
Engem 14 hetes várandósan műtöttek meg perforált vakbéllel (képzelheted, mekkorát kellett vágniuk, hogy mindent ki- meg vissza tudjanak pakolni). Akkor azt mondták, program császárom lesz és örülhetek, ha kihúzom addig és rendesen tartanak a belső varratok a növekvő magzat miatt. Aztán valahogy sikerült a szervezetemnek rendesen regenerálódnia, a varratok kitartottak - bár piszokmód fájtak és végig szenvedtem emiatt- , de még mindig császározni akartak, nehogy az esetlegesen elhúzódó vajúdás vagy erős fájástevékenység miatt mégis baj legyen a sebbel. Enne kellenére spontán szültem a 37 héten, mert olyan hamar jött a baba, hogy nem volt idő a csaszira. Hála istennek semmi komplikáció nem merült fel (a dokik-szülésznők holtra voltak válva végig, hogy most mi lesz, csak ússzuk meg a bajt).
Ezt követően azt mondta a konzíliumos sebész, hogy mostmár nyugodtan vállalhatunk kis korkülönbséggel tesót is akár, mert ha ezt így képes volt a szervezetem végigvinni, akkor ez azt jelenti, hogy tényleg minden rendben van a műtéti sebbel.
Aztán teherbe estem a tesóval, 17 hónap lett köztük, és mindezek ellenére végig fájt és kellemetlenkedett a korábbi seb(kategóriákkal kevésbé fájt, mint az első babánál), de most se lett semmi baj(pedig rettentő szülésem volt).
szerintem a konkrét műtéttől is függ, a szervezet regeneráló képességétől, meg a műtét és a szülés közt eltelt időtől is ,hogy vajon mit javasolnak a dokik.
Mi sztorizhatunk itt, de az igazság az, hogy minden eset más. A dokikkal konzultálj...
De ha ez egy régi műtét, akkor sztem simán szülhetsz normál módon, hisz nekem egy viszonylag "friss" műtét után is sikerült.
nézd, szerintem ha nekem a friss seb össze tudott hegesedni úgy, hogy közben állandóan, napról-napra, hétről-hétre nyüstölésnek volt kitéve, mert ahogy nőtt a baba, úgy nyomta még jobban szét, akkor neked, akinek sok-sok hónap nyugalom állt rendelkezésre a teljes gyógyuláshoz, biztosan nem ezen múlna a császár.
De inkább dokit kérdezz meg.
Nekem császármetszés után 1,5 évvel volt egy méhműtétem perforáció miatt. Ugyanott vágtak mint a császárnál, a méhemet pedig keresztben az előző hegre. 3 hónap múlva terhes lettem, végig fájdogált a heg, de nem volt semmi gond, a 38. héten programozott császárom volt.
Nem vagyok orvos, de szerintem egy függőleges vágás után nagy eséllyel indulsz a császár felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!