Szülésnél lehet választani előre természetes szülés és császár között vagy csak akkor császároznak meg, ha valami miatt az indokolt?
Én is császárt akartam... eleinte.
Aztán mikor közölte a doki hogy 1.nagy a baba, 2. nincs megfordulva 37.héten sem és ez császárgyanús én onnantól fogva minden órában kértem a babát hogy forduljon meg...
Szerencsémre így lett.
Simán szültem, érzéstelenítés nélkül, szakadtam, de megöleltem a babám a szülőágyon, mosolyogva toltak ki apához 2 órával a szülés után. Amint osztályra kerültem felültem és elmentem zuhanyozni, a nővérke csak nézett hogy ne csináljam már. :D
Ha császároznak szerintem ezeket nem tudtam volna megtenni.
Lehet totál le leszek pontozva de szerintem az egészségügyi okokon kívül nagyon fontos még a lelki része is.A sima szülés után-közben valahogy jobban ránktör az anyai ösztön,a kötődés,hiszen megszenvedtünk a babánkért,és ugye az első mellre helyezés amikor még köldökzsinórral a mellkasunkra teszik a babát,hogy gratulálok,fogja a magáé:))))
Császárnál csak úgy hipp-hopp kikapják a babát,szegény azt se tudja mi történik,a nyugodt kis világából hírtelen belecsöppen a hideg műtőbe és persze csak megmutatják,aztán viszik is el.
Szerintem ez is fontos nem?
(a szülésznéni voltam)
(Nem kell sokat hízni és nem lesz has plasztika.) !!!
Kedves kérdező ahogy érzed.
Szerintem mindenhol van olyan orvos,aki jó pénzért megcsinálja neked a császárt. Kívánom, hogy ha így is lesz, ne bánd meg.
Az én kisfiam faros volt, nagy baba, és mivel túl is hordtam 2 hetet megcsászároztak. Megmondom őszintén, hogy pokolian szenvedtem. 1 hétig menni is alig bírtam, a pisilés iszonyat rossz volt a katéter után, és a vágásom is nehezen akart gyógyulni.
Aztán volt egy vetélésem, ami nagy valószínűséggel azért következett be, mert a hegen nem tudott megtapadni az embrió. Aztán a missed ab-ot is elrontották, a heg mellett kilyukadt a méhem.
Most újból babát várok, és remélem több gondot nem okoz nekem a császár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!