Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél lehet választani...

Szülésnél lehet választani előre természetes szülés és császár között vagy csak akkor császároznak meg, ha valami miatt az indokolt?

Figyelt kérdés
Én szívem szerint császárral szülnék. Lehet szerintetek?
2010. ápr. 12. 10:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
73%

Én is császárt akartam... eleinte.

Aztán mikor közölte a doki hogy 1.nagy a baba, 2. nincs megfordulva 37.héten sem és ez császárgyanús én onnantól fogva minden órában kértem a babát hogy forduljon meg...

Szerencsémre így lett.

Simán szültem, érzéstelenítés nélkül, szakadtam, de megöleltem a babám a szülőágyon, mosolyogva toltak ki apához 2 órával a szülés után. Amint osztályra kerültem felültem és elmentem zuhanyozni, a nővérke csak nézett hogy ne csináljam már. :D

Ha császároznak szerintem ezeket nem tudtam volna megtenni.

2010. ápr. 12. 10:52
 12/33 anonim ***** válasza:
63%

Lehet totál le leszek pontozva de szerintem az egészségügyi okokon kívül nagyon fontos még a lelki része is.A sima szülés után-közben valahogy jobban ránktör az anyai ösztön,a kötődés,hiszen megszenvedtünk a babánkért,és ugye az első mellre helyezés amikor még köldökzsinórral a mellkasunkra teszik a babát,hogy gratulálok,fogja a magáé:))))

Császárnál csak úgy hipp-hopp kikapják a babát,szegény azt se tudja mi történik,a nyugodt kis világából hírtelen belecsöppen a hideg műtőbe és persze csak megmutatják,aztán viszik is el.

Szerintem ez is fontos nem?

(a szülésznéni voltam)

2010. ápr. 12. 10:58
 13/33 anonim ***** válasza:
61%
Remélem nem lehet!!!!!
2010. ápr. 12. 11:08
 14/33 anonim ***** válasza:
34%
próbáld meg, máshol lehet csak itthon nem. Azért mégis csak a mi testünk.
2010. ápr. 12. 11:18
 15/33 anonim ***** válasza:
75%
esetleg azonnali hasplasztikát nem kérsz császár után???
2010. ápr. 12. 11:35
 16/33 anonim ***** válasza:
15%

(Nem kell sokat hízni és nem lesz has plasztika.) !!!

Kedves kérdező ahogy érzed.

2010. ápr. 12. 12:34
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenhol van olyan orvos,aki jó pénzért megcsinálja neked a császárt. Kívánom, hogy ha így is lesz, ne bánd meg.

Az én kisfiam faros volt, nagy baba, és mivel túl is hordtam 2 hetet megcsászároztak. Megmondom őszintén, hogy pokolian szenvedtem. 1 hétig menni is alig bírtam, a pisilés iszonyat rossz volt a katéter után, és a vágásom is nehezen akart gyógyulni.

Aztán volt egy vetélésem, ami nagy valószínűséggel azért következett be, mert a hegen nem tudott megtapadni az embrió. Aztán a missed ab-ot is elrontották, a heg mellett kilyukadt a méhem.

Most újból babát várok, és remélem több gondot nem okoz nekem a császár.

2010. ápr. 12. 14:49
 18/33 anonim ***** válasza:
31%
Most biztosan le fognak pontozni, de természetesen lehet kérni ilyet, csak a megfelelő doki kell hozzá. Én is ugyanígy voltam vele mint te, hogy már gyerekkorom óta rettegek a szüléstől, é amikor terhes lettem megkérdeztem a dokimtól hogy megoldható-e vmi kitalált indokkal, mert nagyon alacsony a fájdalom küszöböm. És belement (ugyanannyit fizettem neki, mint bárkimás a fogadott orvosának, tehát nem lefizettem). Nem voltam altatva császár közben, kb 40 perc volt az egész, nem éreztem semmit. Utánna az első felkelés szar volt egy kicsit, de aztán tejem i beindult, és nem volt semmi problémám. 4 nap múlva mentem haza, és teljesen egyedül láttam el a babát. Nem érzem magam rosszabb, kevesebb anyának ettől! Az azóta 5,5 éves kislányommal imádjuk egymást...Szerintem nem kell elitélni a császárosokat, vkihez ez áll közelebb, vkihez a természetes..
2010. ápr. 12. 14:57
 19/33 anonim ***** válasza:
24%
14.57-es vagyok. Ja, és még hogy mi a jobb a babának, arról annyit, hogy az én kislányom volt a legnyugodtabb, kiegyensúlyozottabb az egész újszülött osztályon.
2010. ápr. 12. 15:02
 20/33 anonim ***** válasza:
68%
Én azt olvastam valahol,hogy az a legjobb,ha rendesen szülünk,mert a babának,,kell" találkoznia azokkal a bacikkal amelyek a hüvelyben találhatók ahhoz,hogy kellően kialakuljon az immunrendszer.Most már egy éves elmúlt a kislányom,de eddig még csak egyetlen egyszer volt beteg,akkor is csak pár napig lázas volt.Én speciel egyáltalán nem féltem a szüléstől addig,amíg nem szültem:o),a másodiknál már biztosan félni fogok,mert nagyon-nagyon fáj a szülés,de semmiképpen nem akarok császárt,ha egy mód van rá.
2010. ápr. 12. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!