Másnál is előfordult, hogy lelkileg összezuhant a császár gondolatától?
A 30. hétig fejvégű volt a babám és panaszmentes, boldog kismamaként tekintettem a jövőbe.
Aztán a 35. héten kiderült, hogy farfekvéses lett és hiába beszélek hozzá, kérlelem, hogy forduljon vissza, még a mai nst-n is faros volt. A nődoki azt mondta, ha még két hétig így marad, akkor beprogramoznak császárra a 39. héten.
Lelkileg teljesen össze vagyok omolva.
Mindenki mondja, hogy ma már nem nagy cucc a császár, meg szép a varrás, bugyi alatt van, nem is látszik, sokat maguk kérnek császárt és hogy a császáros babák milyen szépek, meg utána könnyen jön minden az életükben... de nem tudom. Számomra olyan természetellenes ez az egész, hogy előre megmondják, hogy ma 10-kor és utána meg úgy éljem le az életem, hogy van egy vágás rajtam. :(
Meg abba is rossz belegondolni, hogy utána éveken át egy olyan dátumot ünneplünk a gyerek szülinapjaként, amit a doki tűzött ki és nem a gyerek választotta...
Nekem ez az egész olyan negatív most. Egyszerűen bőgnöm kell, hacsak rá gondolok.
Meg filózom, h mi van, ha ez a gyerek még rá szeretne húzni mondjuk egy hetet és a tervei szerint csak a 41. héten akar megszületni, erre a 39. héten, két héttel a tervei előtt kikapják... Biztos jó az neki meg nekem?
Más is érzett így?
Igen, az a része nekem is kicsit furcsa volt, hogy meg van adva, mikor születik. Nálam mégsem így lett, megindultak, utána lett császár, bár a másodiknál programozott lett volna. Ne, nem zuhantam meg tőle egyáltalán. Egyébként a gyerek választja azt is, ha hiszel benne.
De ez hülyeség meg micsoda, hogy könnyen jön minden az életükben??? Nem kell ám minden marhaságot elhinni. A sebhely és atöbbi semennyire nem izgat, ha a másik oldalon ott van a testi-lelki épsége a gyerekemnek.
fúh de egy kiállhatatlan nő lehetsz te :D
Nem írtam semmi bántót..az pedig,hogy hisztizel a semmin az igaz. Majd ha valami baja lesz a gyerekednek mert te spirituális orgazmikus élményt akarsz nem azt,hogy biztonságosan kijöjjön akkor megnézheted magad .
Ha veszélyes ,akkor veszélyes mit nem lehet felfogni ezen ? Persze te okosabb vagy az orvosnál ..
Más normális ember ha megmondják neki,hogy nem lehet,akkor elfogadja,a gyereke érdekében ! Senkit nem érdekel neked ,hogy kényelmes ha egyszer nem tudod farosan megszülni,és oxigénhiányos lesz,vagy meg is hal..
Remélem mostmár felfogtad
Szerintem a felfogásommal eddig sem volt gond és továbbra sem értem, miért okoz gondot neked az, ha én kérdéseket teszek fel. Lehet, h te beletörődsz mindenbe, tedd, a te dolgod. Én viszont másképp érzek. Ha kell, jöhet a császár, nem mondtam, h nem, de azért had ne legyen baj, ha csalódok és kérdezek.
Köszi mindenkinek a választ.
Értem. Köszönöm a válaszokat.
Ettől függetlenül hiszek benne, hogy a baba még befordul, mert neki is jobb, ha fejjel lefelé a szülőcsatornán jön ki, ahol megkapja a hüvelyen át azokat a bacikat, melyekre itt kint szüksége van. Nem véletlenül teremtette a természet így a szülést és nem úgy, hogy a 38. héten kinyílik a has és kiesik a baba. :)
Én az orvosokat is megértem és a mai orvostudomány lélek nélküli patológiai hozzáállását az egészhez, meg azt is, hogy a mai dokiknak semmi rutinjuk a farfekvéses szülésben és nem vállalnak egy presztizsvesztést vagy egy pert. Pláne, hogy nekik a legegyszerűbb, mert a természetes szülés komplikációi helyett egy fél óra alatt vágnak, kiveszik a gyereket, varrnak, aztán mikor én még félbénán remegek a kórházi ágyon, ő már jókedvűen kacsintgat az ápolónőknek az ebédlőben és jóízűen ebédel. Nyilván heti x császárt megcsinálnak, nekik csak egy vagyok a sok közül. Pont nem érdekel senkit, hogy én mit szeretnék vagy mit gondolok. :)
Most felkerestem egy természetgyógyászt, aki korábban sokat segített egyéb problémáknál is. Remélem, tud segíteni. Nem fizikálisan, hanem lelki oldalról abban, hogy a baba szépen beforduljon a helyére.
Köszönöm a válaszokat.
inkább császár, mint baj rendes szülésnél :)
amúgy a műtéti hegek fiatalon jól gyógyulnak (gondolom nem 45 vagy) :)
rajtam is van vágás, a hasamon vakbél műtét miatt, mégis remekül vagyok, nem zavar, sőt bikinit is hordok. nem nagy cucc :) de a ha a babának lennék mondanám: Anya, inkább programozott időben jövök világra, mint hogy baj legyen.
lehet pár év múlva nevetsz ezen az egész bajon, a hormonok is közre játszanak.
nyugodj meg nyugodtan :)
Vannak az életben dolgok, amiket el kell fogadni, amik ellen nem tudsz tenni, amire nincs ráhatásod. Ez ilyen. Nem rajtad múlik, hogy hogyan fekszik a baba. Nem tudsz mit tenni. Próbálkozhatsz praktikákkal (fény a hasad alján, meleg alul, hideg felül stb), de ha nem akar/tud befordulni, akkor nem fog befordulni. Lehet, hogy oka is van annak, hogy farfekvéses (rövid köldökzsínór, rátekeredett zsínór stb). Most inkább készülj a császárra fel, hogy tudd, hogy mi hogyan fog történni, mire számíthatsz stb. Többet ér az, mintha keseregsz. Ne tedd tönkre ezt a rövid időt azzal, hogy ilyenen idegesíted magad.
A spirituális dolgokra, a nem azon a napon ünnepeljük a születésnapját, amikor ő születni akart inkább nem mondok semmit. Nagyon sok anyuka nagy örülne, ha ennyi lenne a legnagyobb problémája és nem az, hogy sérülten/oxigénhiányosan stb született a gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!