Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnál is előfordult, hogy...

Másnál is előfordult, hogy lelkileg összezuhant a császár gondolatától?

Figyelt kérdés

A 30. hétig fejvégű volt a babám és panaszmentes, boldog kismamaként tekintettem a jövőbe.

Aztán a 35. héten kiderült, hogy farfekvéses lett és hiába beszélek hozzá, kérlelem, hogy forduljon vissza, még a mai nst-n is faros volt. A nődoki azt mondta, ha még két hétig így marad, akkor beprogramoznak császárra a 39. héten.

Lelkileg teljesen össze vagyok omolva.

Mindenki mondja, hogy ma már nem nagy cucc a császár, meg szép a varrás, bugyi alatt van, nem is látszik, sokat maguk kérnek császárt és hogy a császáros babák milyen szépek, meg utána könnyen jön minden az életükben... de nem tudom. Számomra olyan természetellenes ez az egész, hogy előre megmondják, hogy ma 10-kor és utána meg úgy éljem le az életem, hogy van egy vágás rajtam. :(

Meg abba is rossz belegondolni, hogy utána éveken át egy olyan dátumot ünneplünk a gyerek szülinapjaként, amit a doki tűzött ki és nem a gyerek választotta...

Nekem ez az egész olyan negatív most. Egyszerűen bőgnöm kell, hacsak rá gondolok.

Meg filózom, h mi van, ha ez a gyerek még rá szeretne húzni mondjuk egy hetet és a tervei szerint csak a 41. héten akar megszületni, erre a 39. héten, két héttel a tervei előtt kikapják... Biztos jó az neki meg nekem?

Más is érzett így?

2016. jún. 8. 12:55
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Igen, az a része nekem is kicsit furcsa volt, hogy meg van adva, mikor születik. Nálam mégsem így lett, megindultak, utána lett császár, bár a másodiknál programozott lett volna. Ne, nem zuhantam meg tőle egyáltalán. Egyébként a gyerek választja azt is, ha hiszel benne.

De ez hülyeség meg micsoda, hogy könnyen jön minden az életükben??? Nem kell ám minden marhaságot elhinni. A sebhely és atöbbi semennyire nem izgat, ha a másik oldalon ott van a testi-lelki épsége a gyerekemnek.

2016. jún. 8. 21:40
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

fúh de egy kiállhatatlan nő lehetsz te :D

Nem írtam semmi bántót..az pedig,hogy hisztizel a semmin az igaz. Majd ha valami baja lesz a gyerekednek mert te spirituális orgazmikus élményt akarsz nem azt,hogy biztonságosan kijöjjön akkor megnézheted magad .

Ha veszélyes ,akkor veszélyes mit nem lehet felfogni ezen ? Persze te okosabb vagy az orvosnál ..

Más normális ember ha megmondják neki,hogy nem lehet,akkor elfogadja,a gyereke érdekében ! Senkit nem érdekel neked ,hogy kényelmes ha egyszer nem tudod farosan megszülni,és oxigénhiányos lesz,vagy meg is hal..

Remélem mostmár felfogtad

2016. jún. 8. 22:29
 23/33 A kérdező kommentje:

Szerintem a felfogásommal eddig sem volt gond és továbbra sem értem, miért okoz gondot neked az, ha én kérdéseket teszek fel. Lehet, h te beletörődsz mindenbe, tedd, a te dolgod. Én viszont másképp érzek. Ha kell, jöhet a császár, nem mondtam, h nem, de azért had ne legyen baj, ha csalódok és kérdezek.

Köszi mindenkinek a választ.

2016. jún. 9. 00:35
 24/33 H_Vivien ***** válasza:
Kicsit túldramatizálod ezt a dolgot. Én császárral akartam szülni, aztán az utolsó hónapban tiltakoztam ellene, mert érezni akartam a szúlést. 12 óra "felesleges" vajúdás után császár lett, mert szív alakú a méhem, egy ujjnyi, semmi több,ami akkor derült ki, amikor felnyitottak. Szóval, még a szülés közben is járhatsz úgy, hogy császár lesz. Az egyik kommentelő írta, hogy 5 cm a seb. Ami valójában nem igaz, akkora a seb, hogy a pici válla kiférjen. Nekem kb. 20 cm, de most, 2 év után alig látható fehér, cérna vastagságú csík. Ne foglalkozz ezzel, nem a Te tested a fontos, nem az a lényeg, hogy lesz vágás vagy sem, hanem az, hogy a baba biztonságban megszülessen. Próbáld megkérni a dokid, hogy később legyen a császár, de őszintén szóval nem Te vagy az orvos. Ha császárt írt ki, nyilván okkal tette, higgy Neki.
2016. jún. 9. 07:16
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem az első szülés sima volt 7éve, most 11 hónapja a fiunkkal viszont császárra volt szükség, mert farfekvéses volt, és az orvosom hallani sem akart róla,hogy ssimán megpróbálom. Eleinte egyezkedni próbálok, de iszonyat hajthatatlan volt (nagyon jó,megbízható orvos), és elmondta a veszélyeit. Mondta,hogy az ultrahangos súlybecslésre ilyen szinten nem lehet adni,akár egy kilót is tévedhet,és ebben a helyzetben fél kiló is sokat számít. Fiúknál különösen veszélyes, mert a herékkel lehet valami közben, az is lehet,hogy a nyakára van tekeredve a zsinór, ami véleménye szerint a faros babáknál gyakori,meg a kicsit rövidebb zsinór is, sok baba a végén ezért van farfekvésbe, és ha így elakad, vagy nem elég hosszú a zsinór, plusz rá van tekeredve, akkor az elég nagy baj,ha a feje már nem tud kibújni. Innentől nem akaratoskodtam.viszont én is kérdeztem, hogy miért kell előbb,mint megindulna magától, és erre mondta,hogy nem kockáztatja meg, hogy elinduljon farral kifelé, és ne lehessen császározni. Engem39.hétre akart előjegyezni , de a kisfiam már a37.héten látni akart.a hegem 11 hónappal később szinte nem is látszik, császár után 6nappal ablakot pucoltam, mostam,főztem, minden. (igaz,ezért férjem jól letolt, de nem nem volt semmi gond)
2016. jún. 9. 11:15
 26/33 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a válaszokat.

Ettől függetlenül hiszek benne, hogy a baba még befordul, mert neki is jobb, ha fejjel lefelé a szülőcsatornán jön ki, ahol megkapja a hüvelyen át azokat a bacikat, melyekre itt kint szüksége van. Nem véletlenül teremtette a természet így a szülést és nem úgy, hogy a 38. héten kinyílik a has és kiesik a baba. :)

Én az orvosokat is megértem és a mai orvostudomány lélek nélküli patológiai hozzáállását az egészhez, meg azt is, hogy a mai dokiknak semmi rutinjuk a farfekvéses szülésben és nem vállalnak egy presztizsvesztést vagy egy pert. Pláne, hogy nekik a legegyszerűbb, mert a természetes szülés komplikációi helyett egy fél óra alatt vágnak, kiveszik a gyereket, varrnak, aztán mikor én még félbénán remegek a kórházi ágyon, ő már jókedvűen kacsintgat az ápolónőknek az ebédlőben és jóízűen ebédel. Nyilván heti x császárt megcsinálnak, nekik csak egy vagyok a sok közül. Pont nem érdekel senkit, hogy én mit szeretnék vagy mit gondolok. :)

Most felkerestem egy természetgyógyászt, aki korábban sokat segített egyéb problémáknál is. Remélem, tud segíteni. Nem fizikálisan, hanem lelki oldalról abban, hogy a baba szépen beforduljon a helyére.

Köszönöm a válaszokat.

2016. jún. 9. 14:41
 27/33 anonim ***** válasza:
De kérdező, ha te úgy érzed, hogy nem törődsz bele, akkor mi van? Most komolyan, nem bántani akarlak, de ez a kérdés tényleg rém egyszerű. Nem a te döntésed, mindent nem irányíthatsz, fogadd el. Még sok ilyen lesz, ha megszületik, akkor kezdődik el igazán, hogy nem irányítasz, hanem alkalmazkodsz. Nem akkor fog aludni, amikor szeretnéd, nem biztos, hogy akkor fog enni, stb. Inkább próbálj tényleg beletörődni, mert attól, hogy neked nem tetszik, még szükséges és így lesz. Könnyebb lesz mindenkinek, mint értelmetlenül tiltakozni. Persze, ha befordul, talán nem, de az sem a te döntésed.
2016. jún. 9. 14:41
 28/33 Vilcsianyuja ***** válasza:
Figyu, a hüvelyflórával való találkozás azért némileg lehet, hogy túl van értékelve. A hüvelyi úton született lányom immunrendszere semmivel nem erősebb, mint a császáros ikreimé, sőt, talán ő többet betegeskedett pici gyerekként. Mellesleg nem csak a szép és jó bacik vannak a hüvelyben, lapulhat ott mondjuk egy szép kis streptococcus is, aminek a következtében a baba születése után mindjárt antibiotikum-kúrával kezdi a kinti életet... Mindennek van előnye és hátránya. Tényleg. Ennek a fényében járj utána a dolgoknak. Azokkal meg ne törődj, akik ócsárolnak. Ha jön egy kismama, aki azért panaszkodik, mert fél a természetes szüléstől, és próbál érdeklődni, hogyan lehet császárt kérni, azt is ugyanígy lehordják. Ki tudja, talán pont azok, akik most neked estek.
2016. jún. 9. 15:04
 29/33 anonim ***** válasza:

inkább császár, mint baj rendes szülésnél :)

amúgy a műtéti hegek fiatalon jól gyógyulnak (gondolom nem 45 vagy) :)

rajtam is van vágás, a hasamon vakbél műtét miatt, mégis remekül vagyok, nem zavar, sőt bikinit is hordok. nem nagy cucc :) de a ha a babának lennék mondanám: Anya, inkább programozott időben jövök világra, mint hogy baj legyen.

lehet pár év múlva nevetsz ezen az egész bajon, a hormonok is közre játszanak.

nyugodj meg nyugodtan :)

2016. jún. 9. 15:41
 30/33 anonim ***** válasza:

Vannak az életben dolgok, amiket el kell fogadni, amik ellen nem tudsz tenni, amire nincs ráhatásod. Ez ilyen. Nem rajtad múlik, hogy hogyan fekszik a baba. Nem tudsz mit tenni. Próbálkozhatsz praktikákkal (fény a hasad alján, meleg alul, hideg felül stb), de ha nem akar/tud befordulni, akkor nem fog befordulni. Lehet, hogy oka is van annak, hogy farfekvéses (rövid köldökzsínór, rátekeredett zsínór stb). Most inkább készülj a császárra fel, hogy tudd, hogy mi hogyan fog történni, mire számíthatsz stb. Többet ér az, mintha keseregsz. Ne tedd tönkre ezt a rövid időt azzal, hogy ilyenen idegesíted magad.

A spirituális dolgokra, a nem azon a napon ünnepeljük a születésnapját, amikor ő születni akart inkább nem mondok semmit. Nagyon sok anyuka nagy örülne, ha ennyi lenne a legnagyobb problémája és nem az, hogy sérülten/oxigénhiányosan stb született a gyereke.

2016. jún. 9. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!