Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tennétek a helyemben ha 2...

Mit tennétek a helyemben ha 2 gyerekkel egyedül vagytok, és megindul a szülés?

Figyelt kérdés
31+4 napos terhes vagyok. Apuka délig itthon van, este 11-re ér haza. A gyerekek még jún. közepéig oviba járnak, 4 körül én megyek értük. Úgy tervezzük, hogy 3 héttel a szülés kiírt dátuma előtt a nagyszülők elviszik a gyerekeket "nyaralni" akik 250 km-re laknak tőlünk. De mi van ha hamarabb megindul a szülés és éppen egyedül vagyok itthon a gyerekekkel? Szomszédokkal csak köszönő viszonyban vagyunk, segítségünk nincs a közelben. Kíváncsi lennék ötletekre, tanácsokra.

#szülés #tanácsok #ötlet #egyedül 2 gyerekkel
2016. máj. 19. 08:26
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Persze, nem azt mondtam, hogy senkit nem ismerek, hanem hogy segítségünk nincs a közelben. Beszélgetni ovis társak szüleivel szoktunk, de eddig még nem volt ilyen helyzet. Egy "vészmegoldásra" remélhetőleg valaki bevállalja hogy eljön a gyerekekre vigyázni. Még akár a mentős megoldás is jó lehet, hogy beviszik őket is a mentősök, és ott várnak, míg apuka odaér (bár ha a szülőszobán leszek, addig ők hol?).

De mint írtam is, csak ha hamarabb (mint 3 héttel) indulna meg a szülés. Ha időben fog, arra megvan a terv. :)

2016. máj. 19. 20:21
 12/25 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok. szerintem akkor is az lenne a jó ha egy ovis társ anyukáját megkérnéd. ha napközben indul be, akkor eleve ő viszi haza őket az oviiból és majd apa megy értük.

ha délután-este, akkor meg hívsz egy taxit és kórházhoz úgy mentek, hogy kiteszitek a gyerekeket.

a mentős verzió meg maradna arra az esetre, ha ovis társ szülei se érnek rá. a gyerekeket leültetik a portára, azzal nincs baj, de nyilván apuka nem fog bemenni a szülőszobára ha megérkezik, hiszen nem bébiszitter a portás

2016. máj. 19. 21:24
 13/25 anonim ***** válasza:
52%
8 hete pont ezen gondolkodtam, az en ferjem 50 percre dolgozik vonattal. Mi tudtuk, mikor tervezünk szülni, de igy is volt bennem egy félsz, en a bolcsis nénivel beszeltem meg, hogy ha gondom van had maradjon ott a lanyom ( Csana es a bolcsis neni hazában vannak) de gondolom haza is vitte volna- ismerik egymast en is nyugodt lettem volna...
2016. máj. 20. 07:28
 14/25 A kérdező kommentje:

Utolsó! Sikerült is akkor szülnöd, amikorra terveztétek?

Vagy maradt a gyerek a bölcsiben?

2016. máj. 20. 07:32
 15/25 anonim ***** válasza:
Apuka jelezze munkahelyén hogy ha hívod, haza kell mennie.De ami megkapta a szemem, hogy 3 hétre elviszik az ovis korú gyerekeidet a nagyszülők?Miért?Az nagyon sok idő.Én nem bírnák ki annyit nélkülük, nem egészséges szerintem.Na meg mekkora nagy stressz lehet szegényeknek, hogy három hétig nem látják az anyjukat, utána meg már babával csak, és még csak nem is tudsz velük annyit foglalkozni szülés után.Én ezt a részét átgondolnám azért....
2016. máj. 22. 06:14
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen, így tervezzük, hogy elviszik őket. Mi panelban lakunk, a nagyszülők családi házban, ahol van kert, udvar. Szeretnek ott lenni nagyon, bár 1-2 hétnél tovább még nem voltak nélkülünk. Mégis, ha haza szeretnének jönni, haza hozzák őket a nagyszülők, de akkor már itt is maradnak a szülés miatt. Én se tudom hogy fogom bírni nélkülük, remélem, kicsit hamarabb megszületik a pici. De ha hirtelen elfolyik pl a magzatvizem, és menni kell, és még őket is valahova raknom kell, akkor biztos bepánikolok. A 2. szülésem is úgy indult, bár előtte voltak már jelek. Elfolyt a magzatvíz, és 2 órán belül már a hasamon volt a lányom. A 3. szülés meg azt mondják, még gyorsabb lehet.
2016. máj. 22. 10:21
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Mért nem költözik oda hozzátok valamelyik nagyszülő arra a 3 hétre? Ez sokkal jobb megoldás szerintem mint a gyerekeket elvinni ilyen hosszú időre.

Elhiszem hogy panelban kicsi a lakás, de csak 3 hétről lenne szó, annyit kibírnátok így.

2016. máj. 22. 13:20
 18/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo,

Nekunk is okozott nemi fejtorest a gyerekek elhelyezesenek megoldasa (a szules idejere), de minel tobb mindenkivel beszeltem, annal tobben felajanlottak, hogy vigyem csak nyugodtan a gyerekeket. Tehat mar volt 10 hely ahova mehettek. Szoval az otletem az, hogy igenis ki kell alakitani kapcsolatokat. Nem is tudom elkepzelni az eletem igy elzarkozva mindentol, hogy nincs senkim, se baratno, se ismeros, szoval nekem ez fura. S itt a mondas, "sokszor jobb egy jo szomszed, mint egy tavoli rokon".... Persze vannak fura emberek.

2016. máj. 23. 08:58
 19/25 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező: a kérdésre már válaszoltam, inkább erre reagálnék:

"mekkora nagy stressz lehet szegényeknek"

Fiam 3 éves, nincs (nem is lesz) kistesó, mégis szokott a mamánál nyaralni. Tavaly 2 hetet volt lenn 2,5 évesen. Most év elején 1 hetet, és nyáron is lesz 1-2 hetet.

Szegénynek akkora stressz volt, hogy fürödtek a Balcsiban, mentek a nyaralóba is, ami mellett termálfürdő és strand van, vitték Edericsre komppal, Veszprémbe állatkerbe, meg egy csomó szuper helyre. Ideje nem volt minket hiányolni, annyi mindent csinálnak anyóssal. Jobb neki ott, mint a bölcsiben...

Szóval 1 pillanatig se tántorítsanak el itt a válaszolók, jó lesz a gyerekeknek a mamánál.

2016. máj. 23. 09:55
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szövegértelmezés kedves utolsó.Az a stressz a gyerekeknek, hogy elmennek mamához, látják anyát nagy pocakkal, eltelik 3 hét, ami roppant hosszú, hazajönnek, és hopp egy baba, akik nekik idegen, anyának nem lesz rájuk ideje.Soroljam?Ez a stressz nem a Balaton....az meg már más kérdés hogy egy 3 évesnek még nincs szüksége a szülei nélkül hetekre, még ha nyaralnak is, nagyon sok idő.Ez a kötödés...
2016. máj. 23. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!