Mit tennétek a helyemben ha 2 gyerekkel egyedül vagytok, és megindul a szülés?
Persze, nem azt mondtam, hogy senkit nem ismerek, hanem hogy segítségünk nincs a közelben. Beszélgetni ovis társak szüleivel szoktunk, de eddig még nem volt ilyen helyzet. Egy "vészmegoldásra" remélhetőleg valaki bevállalja hogy eljön a gyerekekre vigyázni. Még akár a mentős megoldás is jó lehet, hogy beviszik őket is a mentősök, és ott várnak, míg apuka odaér (bár ha a szülőszobán leszek, addig ők hol?).
De mint írtam is, csak ha hamarabb (mint 3 héttel) indulna meg a szülés. Ha időben fog, arra megvan a terv. :)
utolsó vagyok. szerintem akkor is az lenne a jó ha egy ovis társ anyukáját megkérnéd. ha napközben indul be, akkor eleve ő viszi haza őket az oviiból és majd apa megy értük.
ha délután-este, akkor meg hívsz egy taxit és kórházhoz úgy mentek, hogy kiteszitek a gyerekeket.
a mentős verzió meg maradna arra az esetre, ha ovis társ szülei se érnek rá. a gyerekeket leültetik a portára, azzal nincs baj, de nyilván apuka nem fog bemenni a szülőszobára ha megérkezik, hiszen nem bébiszitter a portás
Utolsó! Sikerült is akkor szülnöd, amikorra terveztétek?
Vagy maradt a gyerek a bölcsiben?
Mért nem költözik oda hozzátok valamelyik nagyszülő arra a 3 hétre? Ez sokkal jobb megoldás szerintem mint a gyerekeket elvinni ilyen hosszú időre.
Elhiszem hogy panelban kicsi a lakás, de csak 3 hétről lenne szó, annyit kibírnátok így.
Kedves Kerdezo,
Nekunk is okozott nemi fejtorest a gyerekek elhelyezesenek megoldasa (a szules idejere), de minel tobb mindenkivel beszeltem, annal tobben felajanlottak, hogy vigyem csak nyugodtan a gyerekeket. Tehat mar volt 10 hely ahova mehettek. Szoval az otletem az, hogy igenis ki kell alakitani kapcsolatokat. Nem is tudom elkepzelni az eletem igy elzarkozva mindentol, hogy nincs senkim, se baratno, se ismeros, szoval nekem ez fura. S itt a mondas, "sokszor jobb egy jo szomszed, mint egy tavoli rokon".... Persze vannak fura emberek.
Kérdező: a kérdésre már válaszoltam, inkább erre reagálnék:
"mekkora nagy stressz lehet szegényeknek"
Fiam 3 éves, nincs (nem is lesz) kistesó, mégis szokott a mamánál nyaralni. Tavaly 2 hetet volt lenn 2,5 évesen. Most év elején 1 hetet, és nyáron is lesz 1-2 hetet.
Szegénynek akkora stressz volt, hogy fürödtek a Balcsiban, mentek a nyaralóba is, ami mellett termálfürdő és strand van, vitték Edericsre komppal, Veszprémbe állatkerbe, meg egy csomó szuper helyre. Ideje nem volt minket hiányolni, annyi mindent csinálnak anyóssal. Jobb neki ott, mint a bölcsiben...
Szóval 1 pillanatig se tántorítsanak el itt a válaszolók, jó lesz a gyerekeknek a mamánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!