Császármetszés után 6 hétig feküdni és csak pihenni kéne?
Nem.
Nyilván, ha valami azt indokolja, hogy anyuka sokat pihenjen, akkor akár lehet így is.
De egyébként egy problémamentes szülést követően, ha egészségügyileg semmi nem indokolja, akkor attól függően, hogy mennyit bír el anyuka, nyugodtan lehet takarítani, főzni, sétálni, a babát emelni.
Uuhhhh...6 hetig???hat es setalni se mentek???
3. Csaszarom volt 7hete...ohom...egy hettel utana mar vittem a nagyokat es mebtem eruk,foztem,takaritottam...oke lazabban az elejen de na...
De ha Nekik igy jo volt..bar szerintem sem tesz jot a sok fekves.
Nem értem. Nem ment a gyereke ki 6 hetes koraig? Es a csajnak se hianyzott a levegozes?! 2 honapja szultem, a csaszi utan 5 nappal kimentem egyet setalni, mert terhesseg vegen mar nehezen mozogtam es hianyzott. Hadd ne mondjam, a gyerekkel azota mennyi helyen voltunk, tobbek kozt egy konferenciaeloadason is.
Ja es amugy sem szeretek egesz nap fekudni.:) akkor sem, ha egy mutetbol epulok fel. Vajon a gyakorlatokat se csinalta a Clexane mellé, amit a gyogytornasz megmutatott a korhazban?
Azért gyermekágy az a 6 hét, mert pihenni kell(ene) az anyukának, akár császár, akár hüvelyi szülés.
A belső szervek visszarendeződése miatt is fontos, meg ha brutál erős a vérzés.
Nekem 3 szülésem volt, és nagyon eltérő volt a felépülés üteme. A harmadik gyerekemmel ment a legjobban, amikor 3 hetes volt, elvittem egyedül a három gyereket egy szabadtéri piknikre. De gyakorlatilag már nem véreztem.
Az elsővel olyan gyenge voltam, mint a harmat, igaz voltak szövődmények nálam is, de hónapokba telt, mire visszanyertem az erőmet.
Én azt gondolom, hogy ha neki így volt kényelmes, és volt, aki kiszolgálja, akkor semmi baj ezzel.
Azért lássuk be, hogy a legtöbb anyuka elviselne még egy pár hét kényeztetést, csak épp nincs rá lehetőség. A szükség meg nagy úr...
Ha csak különösebben nincs rá nyomós indok ( orvos által javasolt) akkor nem kell.
Sőt a sebnek kifejezetten jót tesz ha mozogsz...
Műtét után a lényeg hogy fejben eldőljön h sajnáltatod magad, vagy éled az életed.
A babát nyugodtan fel lehet emelni, sőt van akinek van még otthon egy vagy több nagyobbacska. Gondolom azért őket is kell dajkálni....
Persze ha van aki megcsinál mindent helyette az nagyon kényelmes (én mondjuk biztos megzakkantam volna ha nem csinálok semmit)
Ha neki ez így jó és a férjének is akkor nincs ezzel baj.
De a többségünknek lehetősége se lett volna erre, és szerintem "kedve" se hogy csak egész nap "legyen"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!