Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Úgy érzem emiatt nem merek...

Úgy érzem emiatt nem merek szülni és ezt nagyon szégyenlem. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A problémám az,hogy nagyon nehezen engedem az intim részeimhez közel embereket. Konkrétan még a férjemet is. (Ezt már megtanultuk kezelni és erről részletesebben nem írnék). Viszont nagyon rosszul viselem,ha lent valamilyen problémám van vagy más ér hozzám (pl nőgyógyász). Ilyenkor erősen félek és szorongok,amiről nem tehetek. Sokan mondják,hogy a szülés teljesen más állapot,de ez engem nem tud megnyugtatni mivel a szex is más állapot mégis sokszor nagyon rossz érzés tud lenni. Ez már nagyon régóta így van egy bizonyos eset óta. Nem tudom,hogy vállalhatok így gyereket.:(
2016. ápr. 28. 19:12
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Női nőgyógyász esetleg nem lenne jobb?
2016. ápr. 29. 07:53
 22/31 anonim ***** válasza:

1.

kell egy olyan nőgyógyász, akiben maradéktalanul megbízol, és aki előtt nincsenek gátlásaid. van ilyen, lehet találni... én speciel egy szál pólóban simán elbeszélgetek vele arról, hogy mi volt az ebéd tegnap :D

szóval tényleg meg kell találni azt az embert, akire így rábízod magad, akár az életedet is (terhesség alatt, szülésnél lényegében ezt teszed)

2.

a szülés tényleg nagyon más állapot. felőlem akár a portás is vizsgálhatott volna, fel sem tűnik. egy pillanatig nem volt furcsa, vagy feszélyező, hogy más az 5. doki nézi meg, hogy állunk, hogy váltják egymást, szaladgálnak körülöttem, a fél világ az én alfelemet bámulja premier plán miközben a nyitott ajtónál készítik elő a műtőt... és megmondom igazán, hogy még az sem volt fura, hogy bizony ilyenkor jön az emberből mindin, mindenhonnan. ott az terljesen természetes dolog.

3.

szerintem keress fel egy pszichológust. ezt helyre kell tenni a fejedben, mert különben retegni fogsz már a terhességtől is... és hát anyának lenni a legcsodálatosabb érzés a világon!

2016. ápr. 29. 08:24
 23/31 anonim ***** válasza:

közben látom, jársz terápiára... akor tényleg csak azt tudom mondani, hogy meg kell találni a TE nőgyógyászodat. és akkor nem lesz gond.

persze ez baromi nehéz is lehet. nekem szerencsém volt, azt hiszem.

terhesen tombolnak a hormonok, remélhetőleg teljesen máshogy fogsz majd akkor érezni akkor ezek a dolgok iránt.

drukkolok!

(és igen: a császár életmentő nagyműtét. igazán jó orvosnál nem opcionális, nem lehet a kismama választása, csak orvosszakmailag megalapozott döntés eredménye lehet. bár tudjuk, van az a pénz...)

2016. ápr. 29. 08:29
 24/31 anonim ***** válasza:

Ha hat évnyi terápia ennyire szrt sem ért, akkor ideje lenne más pszichomókus után nézned, nem gondolod?

És keress egy olyan dokit, akinek ELMONDOD - ALAP -, mert teljesen másképp áll majd hozzád.

2016. ápr. 29. 09:13
 25/31 anonim ***** válasza:
ha eljön a kitolás,biztos nem fog érdekelni :-) viszont az addig jövő vizsgálatok,hüvelyi uh-k amivel meg kell barátkoznod :s megbeszélheted az orvossal,annyit amennyit muszáj feleslegesen ne vizsgálgasson,de pl. az első 3 hónapban hüvelyi uh van (ez kb 2x lesz ha mondjuk mész 8 hetesen,meg 12)
2016. ápr. 29. 11:25
 26/31 anonim ***** válasza:

19, és EZ szerinted nem az az eset, amikor INDOKOLT????

senki se a kért császárról beszél....

2016. ápr. 29. 13:43
 27/31 A kérdező kommentje:

A legnagyobb jóindulattal se állapítsd meg,hogy szart sem ér a terápiám. Maradjunk a kérdésemnél. Rengeteget fejlődtem. Azt nem tudod,hogy pontosan mik történtek velem és milyen állapotból indultam. Nem egy személyhez jártam 6év alatt,de ennek a megítélése,hogy sikeres vagy sem azaz én feladatom és a szakemberé. A férjeme is ad visszajelzést és talán külső szemmel ezt ő látja a legjobban.

Ha elmondom az orvosomnak milyen egészségügyi állapotban vagyok (a pszichés egészség bőven ide tartozik),akkor ez lehet akár indok szerintem császárra,ha valaki annyira rosszul van pszichésen. Viszont nekem ez nem célom. Mindkettő hozzászólónak igazat tudok adni. Annak is,aki a császárt elfogadottnak látja és annak is,aki nem. Szerintem ilyen helyzetben az egyén pszichés állapotát figyelembe veszik,de ez már szerintem legalább 2szakember dolga (orvos és pszichológus/pszichiáter. De ezen szerintem nem kell összeveszni.:)

A várandósság alatti vizsgálatok mennyire kellemetlenek?

2016. ápr. 29. 15:16
 28/31 anonim ***** válasza:
Semennyire. En kb 15 x voltam AZ elmult ket honapban hol hasi hol huvelyi uh-n...elotte eletemben ketszer voltam nogyogyasznal. Mara Minden gatlasim elmulott...megbizom AZ orvosomban...
2016. ápr. 29. 23:10
 29/31 anonim ***** válasza:
nekem legalábbis havi egy méhszáj vizsgálat van (pár perc nem sok idő) meg talán 2 hüvelyi uh volt, ez neked biztos zavaró lesz,de viszont ha a monitoron a babát figyeled,az elfogja terelni a figyelmed
2016. ápr. 30. 12:23
 30/31 Bella169 ***** válasza:

Szerintem nem kellemetlenek a vizsgálatok. Egyedül az első uh volt nekem hüvelyi, az összes többi hasi volt. (Ismerek olyat is akinek már a megállapítást is hasival csinálták)

Az én orvosom havota ellenőrizte a méhszáj állapotát, de ez nem volt fél perc se.

Az egyedüli vizsgálat amit kicsit kellemetlennek tartottam az az utolsó hetekben nst után végzett magzatvíz megnézés volt, de azzal is kb 1 perc alatt végzett a dokim. És összesen kétszer volt rá szükség.

2016. ápr. 30. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!