Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Úgy érzem emiatt nem merek...

Úgy érzem emiatt nem merek szülni és ezt nagyon szégyenlem. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
A problémám az,hogy nagyon nehezen engedem az intim részeimhez közel embereket. Konkrétan még a férjemet is. (Ezt már megtanultuk kezelni és erről részletesebben nem írnék). Viszont nagyon rosszul viselem,ha lent valamilyen problémám van vagy más ér hozzám (pl nőgyógyász). Ilyenkor erősen félek és szorongok,amiről nem tehetek. Sokan mondják,hogy a szülés teljesen más állapot,de ez engem nem tud megnyugtatni mivel a szex is más állapot mégis sokszor nagyon rossz érzés tud lenni. Ez már nagyon régóta így van egy bizonyos eset óta. Nem tudom,hogy vállalhatok így gyereket.:(
2016. ápr. 28. 19:12
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

A szülés tényleg más, ha nyomni kell, akkor te magad rakod szét a lábad és hidd el, hogy nem fog érdekelni, hogy ki lát és ki nem.

A vizsgálatoknál pedig megbeszélheted az orvossal, hogy minél kevesebb manuális vizsgálatot végezzen.

2016. ápr. 28. 19:18
 2/31 anonim ***** válasza:

Valami trauma ért korábban, vagy valamilyen betegség hatására alakult ez így nálad?

Pszichológusnál/pszichiáternél jártál már emiatt?

A szülés valóban más állapot, de mire eljutsz odáig, azért nem egyszer fognak megvizsgálni.

Két eset van: 1. megpróbálod szakemberrel feloldani ezeket a gátlásokat

2. ha nem sikerül, de nagyon szeretnél gyereket, akkor úgy veszed, hogy ez egy akadály, amit le kell küzdene. egyébként biztos vagyok benne, hogy le tudod küzdeni.

2016. ápr. 28. 19:42
 3/31 anonim ***** válasza:
61%
Ez a helyzetet szakemberrel kéne megbeszélés, mert biztos van oka hogy ennyire problémát okoz a dolog :( Sajnos a terhesség alatt azért elég sok olyan vizsgálat van ahol elkerülhetetlen a dolog, ha pedig feszengsz az senkinek sem jó. Gyűlölni fogod emiatt a terhességet és az összes velejárói, mert mindig csak arra gondolsz majd h x idö múlva neked már megint dokihoz kell mennem. Ne félj segítséget kérni!
2016. ápr. 28. 19:45
 4/31 anonim ***** válasza:
75%
Bocsi de a telóm néha szavakat választ helyettem :)
2016. ápr. 28. 19:46
 5/31 A kérdező kommentje:
6éve járok kisebb nagyobb megszakításokkal terápiára,de ez a maximum,amit el tudtak érni. Tudok szexelni szexuális erőszak után is. Nekem ez már teljesítmény. Ha valami felhozza belőlem ennek az élményét pl szex közben vagy egy rossz érintés,akkor nagyon kiborulok és akár rohamaim is lesznek. Ezzel max együttélek. Saját gyereket meg szeretnék,de nem tudom mit váltana ki belőlem egy várandósság.
2016. ápr. 28. 19:59
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom őszintén.:(

Szerintem járj terápiára, mert biztos, hogy hasznos.Terhesség alatt elég sok vizsgálat van, de erről mindenképp mesélj majd az orvosodnak, hisz neki is és neked is könnyebb lesz.

2016. ápr. 28. 20:04
 7/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Remélem tényleg a várandósság alatt nem lesz ilyen probléma már. Nem terveztem,hogy elmondom az orvosomnak,elég megalázó erről nyilatkozni másnak,de lehet hasznosabb lenne.

Esetleg van olyan,aki hasonló helyzetben volt és valahogy megoldotta?

2016. ápr. 28. 20:07
 8/31 anonim ***** válasza:

Jelen.:(((

Azóta eltelt 12 év, van egy gyermekem, aki már 6,5 éves.

2016. ápr. 28. 20:17
 9/31 Bella169 ***** válasza:
100%

Esetleg nem lenne könnyebb ha egy női nőgyógyászt választanál.

Mindenképp az lenne a dolog kulcsa hogy olyan orvost válassz akiben maximálisan megbizol. Akivel tudsz a félelmeidről beszélni. Így jobban elkerülhető olyan mozdulat ami benned rossz emléket ébreszt.

A te helyzetedben biztos magánorvosok között keresgélnék. Az sztk futószalag ott nagyon kicsi az esély hogy kifogsz normálisat.

2016. ápr. 28. 20:18
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mekkora településen élsz, és milyenek az anyagi lehetőségeid, de ha teheted, keress egy nagyon szimpatikus orvost, magánrendelésre járj hozzá, és az elején mindenképp beszéld ezt meg vele. Szerintem vannak lehetőségek, amik csökkenthetik a vizsgálatok számát, pl.:

- amíg nem volt elterjedt a hüvelyi UH, hasi vizsgálatot csináltak a terhesség elején is

- vannak orvosok akik csak nagy ritkán végeznek méhszájvizsgálatot, ha nincs probléma, mások sűrűbben

- engem az utolsó időben a szülésznőm vizsgált, hogy mennyire vagyok nyitva, és nem az orvosom, ő óvatosabban tette, kisebb a keze, talán érdemesebb neked az orvosok közül is nőt választanod férfi helyett, ha ez számít

- én ilyen esetben abszolút a tervezett császár pártján állnék, mert egy pánikolós hüvelyi szülésnek és az újabb traumának semmi értelme, erről is beszélnék az orvossal

Biztos vagyok benne, hogy menni fog, és ez nem lesz akadálya a gyermekvállalásnak. Csak tényleg mondd el az orvosnak, mert nem mindegy, hogy áll hozzád.

2016. ápr. 28. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!