Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Átnéznétek a listám, hogy...

Átnéznétek a listám, hogy kihagytam-e valamit?

Figyelt kérdés

Bejelentkezéshez:

kiskönyv

leletek

TB kártya

személyi

lakcím kártya

Ruha:

hálóing/pizsama (2)

haskötő

köntös

papucs

zokni (2)

bugyi (10)

Tisztálkodás:

Always éjszakai betét (2 csomag)

WC papír

fésű

tusfürdő

sampon

balzsam

szappan

kézfertőtlenítő

törölköző

fogkefe

fogkrém

hajgumi

hajcsat

Egyéb:

telefon+töltő

E-book

MP4

fényképezőgép

Algopyrin

toll

füzet/papír

szemvédő

füldugó

fertőtlenítős törlőkendő

melltartóbetét

papírzsepi

ajakbalzsam

borotva

hazamenős ruha

pénztárca (+pénz)

Evéshez:

evőeszköz

pohár

bögre

víz

szendvicsek

sós rágcsa

szalvéta

csoki

Babának:

textilpelus (3)

pelenka (1 csomag)

body (2)

rugi

kocsikabát/kardigán

sapka

takaró

felső (2)

nadrág (2)

zokni (2)

autósülés

cumisüveg (2)

tápszer

babavíz

Apának:

váltás ruha

papucs

telefon+töltő

2016. ápr. 28. 18:35
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A vérzés mennyisége független a szülés módjától, császárnál se (feltétlenül) kevesebb, always fabatkát sem ér. Tena pants az igazi.

Borotva mi a ráknak? Hol akarsz te borotválkozni? Ha nem oldod meg otthon, megoldják ők, nem bízzák rád vajúdás közben, szülés után meg nem fogsz hajolgatni (ha császár), ha természetes, akkor meg azért nem.

Sok a kütyü, én hulla voltam, plusz egyébként is a gyerek mindennél érdekesebb volt.

Nedves wc-papír százszor hasznosabb, plusz ülőkére papír, papírtörlő törölköző helyett alulra, ha császár, akkor mosdókesztyű, hogy a sebet elkerülve megmosakodhass...

Tápszert nem neked kell vinned, biztonsági okokból is a kórház adja készen (ha csak mást nem mondanak).

Ne kínozd a gyereket nadrággal az elején! Amíg a köldökcsonkja le nem esik, nem jó neki, ha valami pluszréteg nyomja a hasánál.

2016. ápr. 28. 21:30
 22/23 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb, ha bebattyogsz a kórházba és ott elmondják,hogy mit adnak. Én legalábbis így csináltam, így nem vittem felesleges dolgokat.

Amit én még tennék az a Domestosos törlőkendő. Lehet,hogy ez az én mániám, de én amikor átvettem a szobát (egy ágyasban voltam), akkor is áttöröltem a budit, meg úgy mindent!

Babavíz felesleges, ők keverik be a tápszert, te meg eldöntöd, hogy adod oda. Pohárból vagy cumisüvegből. Legalábbis nálunk így volt. Tápszert se vigyél, nem tudod mit írnak ki neki. Nálunk adtak a köldökcsonk ápolásához hintőport, meg popsikrémet is, de én lecseréltem a krémet, mert piros volt tőle a feneke.

Ruhaügyileg én alapból nem vagyok híve babáknál a pulcsi-nadrág kombónak, mert felcsúszik, kényelmetlenebb stb. de egy egy-két napos babát, még rugiba sem egyszerű öltöztetni, nem hogy pulcsiba. Szóval én azt biztos nem vinnék.

Füldugóval alszom, de ott nem mertem. Pedig ott aludt tőlem 20 cm-re, de akkor sem. Úgy voltam vele,hogy azt a 3 éjszakát valahogy ki lehet bírni, itthon meg apa felébreszt max. ha nem hallom meg. Nekem muszáj a füldugó, mert nagyon éberalvó vagyok, mindenre felébredek, a férjem meg még horkol is. :) Szendvics felesleges! Gondolom van büfé, nálunk 2 is, meg gondolom minden nap megy be valaki hozzád. Én pl. ilyet,hogy hajszárító nem tettem. Ezzel úgy voltam,hogy ha hajat kell mosnom, akkor a férjem behozza. Mini tisztálkodókat tettem el mindenből. Amit utazáshoz is szoktam. Mini fogkrém, mini sampon, mini tusfürdő. Arra a pár napra elég, és nem foglal nagy helyet.

2016. ápr. 29. 11:24
 23/23 anonim ***** válasza:
Ne félj tőle, én az Istvánban szültem tavaly és a körülményekhez képest egész jól éreztem magam bent. Szerintem is vastagabb betétet válassz, illetve ha természetes úton tervezel szülni és esetleg lesz gátmetszés nekem a körömvirágbalzsam csodákat tett a sebbel.
2016. ápr. 29. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!