Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Azon anyukák válaszait várom,...

Azon anyukák válaszait várom, akik természetes (hüvelyi) úton szültek!? Többi lent.

Figyelt kérdés

Első babámat várom, és szeretném magam felkészíteni lelkileg is a szülésre! Hüvelyi úton szeretnék szülni (ha csak lehetséges). Arról már sokat tájékozódtam és olvastam, hogy hogyan zajlik a vajúdás, kitolás, gátmetszés, varrás, stb...De arról valahogy senki nem ír, hogy a méhlepény mikor és hogyan távozik, minden töténet ott ér véget, hogy kibújt a baba. De a baba megszületése után mi történik? A méhlepény a baba után azonnal kijön? Vagy meg kell azt is "szülni"?

Hálás lennék, ha leirná ezeket nekem valaki.

Ha van kedvetek, szívesen várom a szüléstörténeteiteket (elejétől a végéig). Ne kíméljetek, írjátok meg, hogy mi mennyire fájt, mennyire volt elviselhetetlen..., nem akarom magam becsapni, tudom, hogy nagyon fog fájni, jobb ha tudom, hogy mire számítsak! Az ismeretlen sokkal rosszabb...

2016. ápr. 26. 18:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Gyenge nyomásingert éreztem, mikor megszületett a lepény. Tényleg kicsusszant. A doki meg a szülésznő megnézte, és hallottam, hogy "szemmel láthatóan hiányzik belőle egy darab". Elaltattak és a doki kiszedte kézzel (méhüri betapintás). Míg aludtam, összevarrt, kitisztított. Ébredés után nem is fájt semmim. Másodiknál nem emlékszem a lepény születésére. A feltárásra, varrásra viszont nagyon. :-o

Már az érzéstelenítő beadása is fájt (3 helyre szúrt), és bizonyos helyeken nem is hatott. Napokig sajgott mindenem.

2016. ápr. 27. 14:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Én most márciusban szültem, nekem is első baba. Én is szörnyen féltem az egész dologtól és valahogy nem tudtam magam elképzelni, hogy szülök. Én is sokat utána olvastam mindennek, de engem is az foglalkoztatott, hogy mi van az után, miután kint van a baba. Csodálkoztam, hogy erről nem nagyon írtak. Én is itt kérdeztem rá. Volt olyan aki megszülte, volt olyan is akinek műtéti úton távolították el.

Nekem igazából épp egy picit kellett rányomnom, de igazából simán kihúzták a köldökzsinórnál fogva. Miután kint volt a méhlepény, utána kitisztították a méhet. Ami számomra elég fájdalmas volt.

Ez alatt ugye letisztítják a babát, felöltöztetik. Nekem bent volt a párom is, addig őt is elvitték a babával.

De mikor már az orvos varrta össze a gátmetszés helyét, a párom ott állt a babával a fejemnél. A varrást már szinte észre se vettem, túlságosan lefoglalt a pici babánk. :)

2016. ápr. 27. 15:21
 13/14 anonim ***** válasza:
A lepénynek fél órán belül kell megszületnie a magzat megszületése után. Általában 5-10 perc alatt meg szokott lenni. Ha fél óra alatt sem válik le, akkor le kell választani. Ha pedig hiányos vagy töredezett, akkor ahogy már írták, küretet csinálnak. Ezt normálisan altatásban végzik, hacsak nincs akkora mértékű vérzés, ami indokolja az azonnali beavatkozást.
2016. ápr. 27. 16:59
 14/14 anonim ***** válasza:
A baba után, egy rövid idő múlva szóltak, hogy nyomjak még egyet, kint is volt. Semmit nem éreztem.
2017. jan. 11. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!