Kinek mi a személyes tapasztalata melyik a "jobb" a természetes szülés, vagy a császármetszés? (misgav ladach módszer)
Nyilván, egyik sem könnyű, és mindkettőnek megvannak az "előnyei-hátrányai". A misgav ladach csázármetszésnél nem vágják az izmokat, hanem széthúzzák és elvileg így gyorsabb a sebgyógyulás, a felépülési idő.
Könnyebb ez a szülés ha lehet így fogalmazni, mint a természetes szülés?
"Könnyebb ez a szülés ha lehet így fogalmazni, mint a természetes szülés?"
Itt vágnak, hogy kijöhessen a baba. A hüvelyi szülésnél egy már meglévő nyíláson jön ki, na akkor?
Én természetesen szültem, és hálát adok a dokimnak, hogy nem tolt műtőbe, amikor leesett a szívhang.
Másnap már semmi bajom nem volt, a gátszakadást 4 öltéssel öltötték, mégis fájdalom nélkül ültem.
Akiknem felvágják a hasfalát (még ha az izmot nem is), szerintem nem gyógyulnak pár óra alatt.
Vannak rémtörténetek mindkét oldalon az tény, de ha olyan orvosod van, akiben megbízol, akkor nem kell félned.
Majd akkor adjál hálát, ha később sem mutatkoznak az oxigénhiány jelei..! Nem látszik ám azonnal minden. Valami az iskolában derül ki, hogy mégsem volt olyan jó ötlet az az elhúzódó természetes szülés..
A kérdésre a válasz: Az a legjobb szülés, ami a legkevésbé kockázatos. Ha bármi komplikáció van, akkor teljesen fölösleges erőltetni a norm szülést.
Ha minden megy simán, akkor nem érdemes a császárt kockáztatni.
Nekem császárom volt, lassabban épültem fel, mint a szobatársaim a sima szülés után.
Erre nyilvan az tud valaszolni, akinek volt resze ebben is, abban is.
En ket huvelyi szulesen vagyok tul es mivel nalunk minden jol ment, gyorsan, komplikaciok nelkul, igy en ezt szeretnem harmadjara is. Meg gatmetszesem sem volt, hihetetlen szamomra is, de mindket szules utan a faradtsag volt a legnagyobb bajom, illetve az, hogy betetet kellett hasznalnom es kenyelmetlen volt.
Ennek fenyeben en a csaszarmetszestol felek, mert egyreszt meg ismeretlen, masreszt pedig biztos, hogy tobb fajdalommal jarna nekem utolag, mint a huvelyi szules (hiszen ott utolag nem fajt semmi). Teny, hogy a vajudas nem kellemes dolog, de nehany ora az egesz.
Viszont ha a gyerek, vagy sajat magam miatt a csaszarra lenne szukseg, akkor nem ellenkeznek, ha oka van, akkor az a jobb.
De onkent es dalolva, ok nelkul en nem vallalnam.
5-ös nagyon le vagy maradva, vagy anti-császár oldalakoról tájékozódsz. Az autizmus okait a kutatások már hosszú idő óta terhesség alatti hatásokhoz kötik, legújabban úgy tűnik a terhesség alatti immunválaszoknak köze lehet hozzá, mivel a magzat idegrendszerének a fejlődésébe bekavarhat. Már évekkel ezelőtt is kötötték nagy százalékban pl. a terhesség alatti olyan állapothoz, ami pl. magas lázzal járt.
Az autizmusban az öröklődés és a környezeti hatások játszanak szerepet ez biztos. A környezeti hatások alatt pedig nem a születés módjáról van szó, hanem arról, hogy a várandósság alatt, miközben fejlődik a magzat, milyen hatások érik.
A tavalyi évben pl. nagyszabású 2.7 millió szülés analizásával járó kutatás eredményeit tették közzé, amiből kiderül a császármetszés NEM okoz autizmust, nincs köze hozzá. Hanem, az az ok, az az egészségügyi ok, ami a kényszerű császármetszéshez vezet, az húzódhat az autizmus mögött is. Tehát ez már addigra kialakul, mire a szülés ideje eljön.
Nem úgy működik, hogy neked lenne egy egészséges gyereked, de ha császármetszéssel segítik világra, akkor autistává változik.
Első császár,második hüvelyi.
Hüvelyiből lassabban épültem fel,mert végig repedt a hüvelyem 😱 De 100x inkább hüvelyi,mint császár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!