Császár vagy természetes szülés után a rosszabb?
Szia
Épp ez az kinek van kedve a vitákat olvasni :(
Császár utan 3 nappal rohangáltam, nem volt szövődmény. A masodik holnap esedékes azt majd megírom ️
Nem volt kellemes, de gondolom egyik sem az. Házas élettel nem volt gond a vérzésem is minimális volt szepen ki tisztították..
A hegvonal a mostani dokim szerint nem a legjobb munka( akkor nem volt dokim)
De az elmúlt 3 ev során gondot nem okozott es megszoktam.
Kicsit felek most, de ugy allok hozza,hogy meg egy gyönyörű gyerekem lesz utana
Nekem két császárom volt.
Nos. Fáj. Főleg a méhösszehúzódás.
Ha ez egy szimpla hasi műtét lett volna, azt jobban megszenvedntem volna..
De bababarát kórházban szültem így nem volt időm szenvedni :)
Viszonylag hamar felépültem mindkettő után.
Konkrétan a második után lépcsőn mentem haza, mert áramszünet volt. Az ötödik napon simán közlekedtem.
Nekem mindegy volt. Az elsőt simán szültem egy óráig varrtak, az ágyon se tudtam ülni egy ideig. A második baba faros volt, nem mertem bevállalni hüvelyi úton az előzmények miatt, utána nehéz volt a felkeles egy ideig.
A járás se volt könnyű egyik esetben sem egy darabig. Talán a császár azért tovább tartott, mire minden visszaállt a régire.
De a többi kismama akikkel egy szobában voltam simán közlekedtek meg ültek az ágyon hüvelyi szülés után. Császár után is volt akin másnap nem látszott, hogy zavarná a sebe.
Én a "természetes" szülést, - vagyis inkább írok hüvelyit, mert semmi természetes nem volt az oxiba, kézzel tágításban és az elakadás utáni kapkodós vákuumban -, nagyon megszenvedtem. Sok sérülésem lett, lassan gyógyul, most is gáz.
De egy problémamentes és valóban természetes szülés ezerszer jobb, mint egy hasi műtét.
Az én szülésem orvosi hiba volt, utólagos (!) egyöntetű vélemény szerint császár kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!