Császár vagy természetes szülés után a rosszabb?
En vegig azon konylrogtem magamban, nehogy csaszar legyen. Tobb csaszaros ismerosom van, egyiknek nagyon brutal volt a szules utani ket het, egy masiknak hetekkel kesobb is fajdalmai vannak, egy harmadik 5 nap utan mar elviselhetonek mondta.
Egyik baratnom huvelyi uton szult, elso baba, megis megvolt 3 ora alatt, pici vagas volt, par ora mulva torokukesben ult, semmi baja nem volt.
Nekem olyan 2-3 centit vagtak, nagy baba, rovid koldokzsinor, de igyis meg tudtam szulni szerencsere, a rendszeres fajasoktol szamitva osszesen volt 11 ora, ebbol az utolso par ora volt kemeny, de sokkal inkabb ez, mint a csaszar, meg ugyis, hogy nekem a gatsebem nem varrtak szepen, es 4 het volt, mire rendbejott. Verzesem a 6. hetre mult el teljesen, de mar 2,5 het utan nagyon keves volt, es volt, hogy napokig semmi nem volt, aztan kicsit visszajott, igy mult el a 6. hetre.
Ha mindenkepp csaszart akarsz, lehet, hogy neked az lesz a jobb valasztas. En a babam szempontjait neztem elsosorban, mind a fizikai, mind a lelki reszet. A csaszartal sincs baj, de szerettem volna azt a pluszt megadni neki, ami a huvelyi szulessel jar (segiti az immunrendszeret, ha a baba athalad a huvelyen, a lelki reszt mem tudom pontosan, de arra is vannak kutatasok). Ezen kivul ugy voltam vele, hogy inkabb fel nap szenvedes, mint utana hetekig a csaszar mellekhatasa, raadasul gyorsan szeretnenk masodikat, csaszarnal meg sokkal tobbet kell varni.
Viszont teny, hogy van olyan huvelyi es csaszaros szules, ahol a csaszaros jobb, de azert joval tobb az esely a gyorsabb gyogyulasra a huvelyinel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!