Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki jár terhestornára, annak...

Aki jár terhestornára, annak "könnyebb" lehet a szülés? Befolyásol bármit is?

Figyelt kérdés
A terhesség alatti derékfájást csípőfájást csökkenti, azt már most érzem és jól is esik, tehát mindenképp megéri, csak kiváncsi vagyok, hogy a szülésre is van-e hatással!
2010. ápr. 5. 08:58
 1/6 anonim ***** válasza:
94%
Én is játok, és egy csaj aki már megszült, és ő is járt anno, azt mondta, hogy jobb volt.Tudta, hogyan kell lélegezni, mi a hasprés.És jobban el voltak lazulva az izmai.2-3 nyomásra kint volt a baba.A vajúdás időszakában, pedig a labdán tudta, hogy mit kell csinálni, mi mikor éppen a legjobb.Szerintem többet használ, mintha eltunyulnánk.
2010. ápr. 5. 09:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem jártam tornázni, viszont egész várandósságom alatt rengeteget sétáltam. 1órát töltöttem a szülőszobán.
2010. ápr. 5. 09:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én sem jártam tornázni,de mindkét szülésem gyors volt.Remélem a harmadik is az lesz,igaz most a kicsi miatt egész nap "tornázom".amúgy a torna ártani nem árt,akinek energája és ideje engedi az szerintem jó ha eljár!

Még akkor is ha "csak"a terhesség idején segít,már akkor is megéri!

2010. ápr. 5. 09:54
 4/6 anonim ***** válasza:
97%

Én tornáztam egész terhességem alatt, 2 óra alatt megszültem. De olyan belsőcomb izomlázam volt utána 1 hétig, hogy azt el nem tudom mondani. Sőt olyan izomlázam is volt, amilyen izmaimról nem is tudtam, hogy léteznek :)

Tornázni jó, ha a szülést nem is feltétlen könnyíti, elősegíti, hogy ne legyen terhesség alatti székrekedés, aranyér, vizesedés, elhízás, stb.....

2010. ápr. 5. 11:20
 5/6 anonim válasza:
100%
Szerintem alkat kérdése, hogy milyen lesz a szülésed, illetve hogy minden rendben van-e nálad (méhszáj, rugalmasság stb.) Én jártam terhestornára, 4.-en lakunk és nincs lift, tehát az utolsó percig lépcsőztam és a 8 hónapban költözködtünk is, sőt 8. hónap végéig hetente 1x 1000 métert leúsztam. Emellett málnalevél teát ittam, mert az állítólag segíti a tágulást...Mindezek ellenére csak 1 ujjnyira tágultam ki, pedig a terminus után még 1,5 hétig vártunk (orvosom javaslatára). Aztán elfolyt a magzatvíz, jöttek a fájások, bementünk a kórházba és 10 óráig vajúdtam - félidőben oxitocint is kaptam,hogy az 1 ujjnyit növeljük - de mind hiába, nem volt elég a hüvelyi szüléshez... Úgyhogy császár lett belőle.. Kiderült, hogy egy 5 évvel korábbi méhszáj leégetésem hatására úgy megkeményedett a méhszájam, hogy tágulás ügyben ezt a maximumot tudta kihozni magából...De ezt csak utána tudja az orvos felismerni, miután megnyílik a méhszáj és érzi a rugalmasság mértékét, előtte nem nagyon...
2010. ápr. 5. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Adottság és nem torna kérdése. Jártam tornára, de sokat nem tudtam belőle hasznosítani. Mondjuk könnyen szültem, de a dokik is mondták, hogyha már anno és is majdnem a lépcsőfordulóban pottyantam ki akkor higyjem el, h én is könnyen szülök majd. Így is volt.
2010. ápr. 10. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!