Szülés előtt, mit csináltatok?
Moziban voltunk a férjemmel 4kor 8kor megszületett a kisfiunk:)) Én éreztem a keményedéseket (fájásoknak nem nevezném).
Látni senki nem látott rajtam semmit.
Idézem magam a szülés előttről:
"Ááá, ezek még csak jóslók! Nem, szívem, hidd el, ezek még csak jóslók, nem is igazán fáj. Nem, nem kell kórházba menni. De hiszen csak jóslók!
/Rá egy órára a kórházban:/
- Higgye el, doktornő, ezek még csak jóslók!
- De hát egy ujjnyira nyitva van, és elfolyt a magzatvíz!
- Nem, nem, tessék elhinni, ezek még csak jóslók!"
Addig hajtogattam ezt, hogy a szülésznő meg akart fojtani. :)
5 órával később megszületett a lányom, 1 óra múlva lesz három hete. :)
én sem.
elfolyt a magzatvíz délután 3kor, de hosszasan próbáltam bebizonyítani, hogy az nem a magzatvíz volt, hanem váladék vagy pisi.
a szülésznőt felhívtam, ő mondta, hogy ez az lesz, menjek be a kórházba. másnap született meg alányunk.
Első gyereknél este 9-kor a helyi gyros-osnál voltunk és kérdezte, hogy mikorra vagyok kiírva. (Ismer a srác minket rendszeresen jártunk hozzá.) Mondom már 5 napja meg kellett volna szülessen. Erre ő: -Akkor sietek nehogy itt szülj meg.
A csípős gyros megtette a hatást, mert 00:05-kor olyan fájások jöttek rám, hogy nem részletezem. 6:51-kor megszületett a lányunk.
A második lányunknál 4 nap túlhordás után magzatvíz vizsgálaton a doki az asszisztensének:
- Nézd már meg ez is sárga, vagy ma mindegyiket annak látom.
Asszisztens: -Nem sárga.
Kezembe nyomtak egy papírt, hogy menjek fel a szülőszobára, de a nagyobbik lányunkra az anyukám csak délig tudott vigyázni így vissza ültem a kocsiba felvettem út közben a férjem és a gyereket átvittük anyósék és bementem szülni.
11-kor indították 12:55-kor megszületett a 2. kislányunk :)
Szóval senki nem vett észre rajtam semmit, egyébként van olyan hogy valakinek eltorzul előtte az arca. Ezt a volt védőnénink mondta.
Szia!
Ha nem haragszol akkor nem leszek rövid,és konkrétan leírok mindent...hátha érdekel! :-)
3 -ról tudok beszámolni,nem túl röviden :-D
1. 2007.03.31. (40+3hét) hajnali 2:17 (pisilésből indultam vissza az ágyba),amikor egy halvány mensi szerű görcsöcskét éreztem.Azt gondoltam,hogy jósló. 10 perc múlva (már az ágyban) jött még egy enyhe fájás,közben éreztem,hogy megrepedt a magzatburok,folyni kezdett a víz. Ébresztettem a párom,Ő nagyon édesen percenként kérdezgette,hogy hívja e a mentőket,mit csináljon... Megmosdottam- akkor még nem volt kész a fürdőszobánk,és lavóros megoldás volt-,majd furcsán néztem a fejemből,mert még mindig enyhe görcsöcskék voltak,és nem 10 percenként,hanem 3-5 percenként. Akkor szóltam,hogy hívja a mentőt,mert össze vissza jönnek a "fájások". (Hát,igen aki először szül életében,az nem igazán van tisztában a dolgokkal!) A mentő jött is hamar,a leendő apuka kocsival jött utánunk. A mentős feszt kérdezgette,hogy van e fájás,de nem volt,viszont rettentő kényelmetlen volt ülni! -először szültem,így nem tudtam,hogy azért volt olyan kellemetlen ülni,mert a kisasszony sietett kifelé.
A kórházban,ahogy felértünk a szülészetre,nagyon gyorsan felvették az adatokat- közben átöltöztem a kórházi "köntösbe",majd irány a szülőágy,jöttek a tolók. Hajnali 4:14-kor született meg az első leányzónk. :-D (3130g, 52cm) Persze gátmetszéssel. Fogadott doki nem volt,az ügyeletes kómás fejjel látott el. A szülésznő eközben jól letolt,hogy miért nem mentünk hamarabb.
2. 2009.07.02. (41+0hét)(erre már nem emlékszem ennyire pontosan,mert előtte 2 nappal kórházba lettem zavarva,mert csendben nyílt a méhszájam,a kiírt időponton is túl voltunk,és a kicsi lányom beszólt a nőgyógyásznak...)
Hajnali 5 után kicsivel jöttek 5 percenként a fájások,amik megint nem fájtak jobban,mint az első szülésnél. 7-kor volt az Nst,az nem mutatott semmit,pedig akkor már valamivel intenzívebben éreztem az 5 perceseket! Vissza mentem a szobába,ott nagyjából 3 percenként jöttek a fájások,amikor szóltam a dokinak,aki azt mondta,hogy "ez csak keménykedés". Nem sokra rá már percenként jöttek a fájások,fél órán keresztül,mire végre mehettem a szülőágyra. Ott azonnal burkot repesztettek,teljesen nyitva voltam és rögtön jöttek a tolók. 8:48-kor született meg a kicsi (2980g, 51cm). Szintén volt gátmetszés,csak ezúttal nem hatott a varrás alatt az érzéstelenítés.
3. 2011.09.12. (40+0hét) Hajnali fél 3 (amikor felkeltem,mert a kisebbik gyerkőc rosszul aludt,és vissza feküdtem),jött az első fájás. Ez sem volt vészes,inkább csak kellemetlen. Nagyjából hajnal 5-ig össze vissza jöttek a fájások (10,14,8,15,12,8,10... percenként) ezért nem is foglalkoztam vele. Majd 5 után beállt 6 percesre (miután a párom elment dolgozni). Gondoltam,még van időm. Felébredtek a csajok,egyből 2 percesek lettek! Hú,gyorsan telefonáltam apósomnak,hogy rohamban jöjjön, gyorsan hívtam a mentőket. Mire ide értek,már tolófájások voltak... Na,nem kell izgulni,kaptam a mentőstől a leb.szást rendesen,hogy "járt maga iskolába!?,ilyenkor kell már szólni?!"stb. Após még akkor sehol nem volt. A mentőben megszületett reggel 6:40-kor a harmadik lányunk. :-D (3340g,51 cm) Mire felsírt,addigra após is ideért. A magzatvíz nem volt tiszta,szóval tudta a kis Mütyűröm,hogy mikor kell kibújni! :-D
Könnyű szülést és egészséges kisbabát!!
Aludtam.
Reggel 6-kor keltem a fájásokra.
Fürödtem, borotválkoztam, pakoltam egy-két cuccot a táskába, felöltöztem és mentünk.
Szerencsére így is sikerült ötbb órát elszöszömötlni otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!