Cukros kismamák! Van itt olyan kismama akinek túlzott inzulinigény miatt hamarabb lett meg a baba? Mennyi inzulint adtatok magatoknak? Lett valami probléma szülés után?
Két babát szültem cukrosan, a terhesség végén 54, ill. 57 egység inzulin adtam magamnak naponta. Mivel mindkettőnél meredeken megugrott a cukrom a vége felé, a diabetológus a 38. héten szülésindítást javasolt, a nőgyógyász pedig egyetértett vele. A gyerekek 3420 és 3400 g-mal születtek, teljesen egészségesen, normális cukorértékkel, még cukorpótlás sem kellett nekik. Az elsőnél 6 hónapos korában derült ki, hogy kötöttebb az izomzata, emiatt nehezített a mozgásfejlődése. 5 hónap Dévény tornával teljesen rendbe jött. Akkor tudtam meg, hogy cukros kismamáknál ez gyakori szövődmény, érdemes a babát 2 hónapos kora körül megnézetni. A másodikat el is vittem időben, nála is bejött az izommerevség, pedig én észre sem vettem. Most 3 hónapja járunk, és már teljesen rendben van.
Nem kell félni a cukorbetegségtől terhesség alatt sem. Ha betartod a diétát, és az inzulinadagolást, nem kell komoly gondra számítani.
Somi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!