Ha január közepe helyett december közepén vagy végén indul be a szülés, akkor az nagy baj a babámra nézve?
Második babával jan. közepére vagyok kiírva, de már most úgy érzem,hoyg nem marad bent addig.
Lelkileg is úgy érzem, és a testem is nagyon készülődik.
Kisbabám szépen fejlődik, minden rendben vele, és úgy tűnik nagy baba lesz.
Fizikálisan is kb úgy érzem magam, mint első babával pár héttel a szülés előtt.
Az első gyerkőccel január 1-re voltam kiírva, december 15-én született. A második babámmal január 31-re voltam kiírva, január 8-án megérkezett.
Azt leszámítva hogy elég picik voltak (2890gr-48cm és 2670gr-46cm), semmi bajuk nem lett. Így könnyebb volt megszülni őket! :)
Szia!
szerintem egy babának, ha a 37-38. héten születik semmi baja nem lesz.
Az én kislányom pont 38 hetesen született programozott császárral. 3750 gramm és 59 centi volt, tökéletesen fejlett, egészséges csecsemő.
Köszönöm szépen a válaszodat!
Eetleg ha benézel még ide, azt elmondanád,hogy hogyan indultak be a szülések, és hogy éreztél-e valamit ami arra utalt hogy hamarabb fogsz szülni, mint a kiírt nap?
ezt szóról-szóra én is kiírhattam volna....:D
2. babámat várom, aki per pillanat 2 kg körül van, és január 20.-ra vagyok kiírva, de úgy érzem, hogy vagy dec. legvége, vagy január legeleje lesz belőle.
Nagy is a lányom, a hasamról ne is beszéljünk, és már most olyan rosszul vagyok, mint a fiammal az utolsó hónapban.
Egyébként ő is előbb jött majdnem 2 héttel.
Már tegnap gondolkodtam, hogy a kórházi motyót is össze kéne dobni a héten, ill. rámtört a függöny és konyhaszekrény mosási láz...:)))
Na most jót mosolyogtam!
Én is függönyöket mostam 3 nappal ezelőtt, és éppen ma küldtem át a páromnak kinyomtatni a kórházi csomaghoz a listát. :-)
Első vagyok:
Magas a vérnyomásom, gondolom ezért születhettek előbb a kisfiaim. Bár magától indult meg mindkettő, én mégis úgy gondolom ez lehetett az oka. (Gondolták jobb lesz nekik idekint.) :)
Az első babánál este elmentem pisilni, aztán ahogy felöltöztem éreztem hogy valami csöpög. Éppen hogy csak pár csepp volt a fehérneműmön, de akárhányszor leültem vagy felálltam éreztem ezt az 1-2 cseppet. Mivel abban biztos voltam hogy nem pisiltem be :), arra gondoltam ez biztos a magzatvíz. Felhívtam a dokimat, aki azt mondta hogy ha csak 1-2 csepp, akkor az még nem magzatvíz. Ez volt este 7 felé, aztán kb 1 óra múlva elkezdtek össze-vissza jönni a fájások. 9 órára úgy voltam vele hogy biztos ami biztos menjünk be a kórházba, legfeljebb hazaküldenek. Ott ahogy megvizsgált a doki el is folyt a magzatvíz, de azt mondták mivel nemigen van fájásom majd reggel megindítják. Hajnali 3:47-kor végül megszületett magától. :)
A másodiknál éjjel 1 felé fájásokra ébredtem, amik rögtön szépen rendszeresen jöttek, 3 felé már 5 percenként, akkor mentünk be a kórházba. 5:35-kor már a kezemben tarthattam a babámat. :)
Igaz hogy nagyon picik voltak, de sokkal nagyobb ütemben fejlődtek, mint a nagyobb súllyal született babák. 2-3 hónapos korukra már senki nem mondta volna meg, hogy születésükkor nem érték el a 3kg-ot se.
Azt lefelejtettem, hogy nem nagyon volt semmi előjele annak hogy hamarabb jönnek világra. Talán csak az a bizonyos "takarítási láz" tört rám.
A kisebbik babánál már szilveszter előtt azt mondta a doki hogy pihenjek és ne emeljek, mert elkezdett kinyílni a méhszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!