Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2 császár után megpróbálnád...

2 császár után megpróbálnád 3. a hüvelyi szülést, ha van hozzá orvosod, vagy nem? Miért igen, miért nem?

Figyelt kérdés
2016. febr. 19. 14:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Én abszolút megértem a félelmeidet.Én a.második babámat várom most.Az első ferde fekvés miatt császáros lett.Akkor bennem egy világ omlott össze annyira készültem a hagyományos szülésre.Borzasztóan féltem is.Ennek ellenére remekül sikerült a műtét.Voltak nehéz pillanatok de a gyermekem kárpótol mindenért.Most a természetes szülésre készülünk. Az orvosom nagyon preferálja a császár utáni normál szülést.Borzasztóan félek tőle mert ugye beke.ismeretlen terület.De állok elébe bármi lesz.
2016. febr. 19. 23:25
 22/24 anonim ***** válasza:

Szia.

3. Babumat varom,2csaszar utan.marc.24.-en lesz a csaszar,ha csak Urasaga mashogy nem dont.

Igazabol Nekem azt mondta az orvosom,hogy ha elobb jon,kisebb sullyal,es olyan tempoval es jo fajasokkal,jol haladva nincs kizarva a sima szules sem,de ebbe ne eljem bele magam,mert ez tenyleg ritkasag szamba megy.hat En most nagyon nagyon gyozkodom Babukat,hogy legyen jofiu es a 38. Heten jojjon szepen magatol olyan 3 kilo korul :D :D de ha csaszi lesz sem lesz baj.

Nekem is hianyzik maga az erzes...az elsovel vegig vajudtam amit kellett,csak a vegen Fiacskam szivecskeje rendetlenkedett es nem jott kifele sem igy mutet lett,rajt volt a zsinor tobbszor is.masodikkal 8 napot tulhordtam 2 ujnyi mehszajjal,vartuk,hogy majd indul.de nem.a masodik csaszarom utan 72 oraval tipegtem ki a korhazbol egy csak cicis babaval a kezemben :)

Szoval van jo es rossz elmenyem is.

Ez a gyerek is kijon elobb vagy utobb.a modjat meg ugysem tudom En valtoztatni,eldonteni.

Tulleszunk rajt es a vegeredmeny szamit.

Szoval ezt magadban kell eldonteni.ha eleg erosnek erzed magad akkor vagjatok bele es nem szamit,hogy szuletik.

De ha hezitalsz elobb kerj segitseget,mert igy belemenni egy terhessegbe,amit vegig izgulsz,aggodsz a csaszar miatt,(vagy lehetseges csaszar miatt) az szurnyu lenne szerintem.

2016. febr. 21. 21:51
 23/24 anonim válasza:

Az utóbbi néhány évben, némileg változott az orvosok hozzáállása a kérdéshez. Még néhány évvel ezelőtt teljesen kizárták a 2 császár után a természetes szülés lehetőségét, napjainkban azonban egy pár sikeres esetről lehetett olvasni.

Mi is ebben a cípőben jártunk, 2 császár után a feleségem mindenképp ragaszkodott, hozzá természetes úton szeretne szülni, és sikerült neki.

Először is keresni kellet egy orvost, aki egyáltalán hajlandó volt az mondani, "hogy próbáljuk meg".

Tisztában kell lenni azzal, ahogy a császárnak, ennek is kockázata van, viszont az Orvosnak sokkal nagyobb felelősség nyomja a vállát.

Miért ??? Mert eltért a szakmai standard protokoltól, amely egyértelműen 2 császár után a 3 szülésre automatikusan programozott császárt ír elő.

Ha valaki eltér a szakmai előírásoktól és valami gebasz üt be akkor még az orvosi hivatástól is eltilthatják, ezért "felesleges" kockázatot nem nagyon szeret senki sem vállalni. Ott van Geréb Ágnes esete, aki a sok országban általánosnak nevezhető otthonszülést itthon is szerette volna meghonosítani és hiába volt túl több száz sikeres otthon szülésen, elég volt egyetlen rosszul végződött szülés és elég keményen megrángatták, ha jól emlékszem börtönt is kapott.

Pedig hány "gebasz" történik, csak a baráti körömben van három eset, de semmi sem lett belőle, mert az orvos mindenben betartotta a szakmai protokolt így elvileg semmiben sem hibáztak.

Szóval nem könnyű döntés, mi vagyunk a példa arra, hogy meg lehet csinálni 2 császár után a harmadikat természetes úton, csak orvos és szülő kell hozzá, aki megmeri próbálni, hogy szembe megy a jelenlegi szabályokkal és vállalja annak következményeit, ha beüt a "gebasz".

2018. okt. 15. 10:29
 24/24 anonim ***** válasza:
Kedves 23-as! megkérdezhetem, hogy melyik kórházban és melyik orvosnál szült a feleséged? Előre is köszönöm!
2019. ápr. 18. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!