Császár után a jéghideg műtőben nem fáznak meg a babák?
Nem fáznak meg. A műtő steril, a megfázás meg nem a hidegtől van, hanem a kórokozóktól.
Lehet, hogy nem tetszik a picinek a hőmérséklet változás, mert azért anyukában nem 18 fok van, de semmilyen baja nem lesz ennyitől.
A műtőkben azért van hideg, mert némileg lassítja a test működését, véráramlást, ami előny műtét közben.
25 fokban sokkal jobban vérezne a megvágott bőr, gyorsabban kellene az ilyen vérzéseket elállítani, stb.
A babát nem hagyják kihűlni, annál gyorsabban kiviszik őket.
Jómagam sima szülőszobán szültem, jó melegben (én annak éreztem, kórházakban amúgy is szokás túlfűteni). A méhlepénnyel gondok akadtak, így miután látták, hogy ez még eltart egy darabig, a csecsemős mondta, hogy a gyereket átviszik a csecsemőosztályra egy inkubátorba, hogy melegen tartsák.
Teljesen egészséges, hüvelyi úton született baba volt. Csak adott helyzetben senki nem tudta ölbe venni egy darabig, ezért inkább MÉG melegebb helyre vitték.
Ha nem császáros akkor is kb. ugyanilyen hőmérséklet van a szülőszobán! :)
Mindkét gyerekem császáros lett, egyik sem fázott. Sőt, én sem. A vacogás a az infuba adott "gyógyszerek" miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!