Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2 császár után megpróbálnád...

2 császár után megpróbálnád 3. a hüvelyi szülést, ha van hozzá orvosod, vagy nem? Miért igen, miért nem?

Figyelt kérdés
2016. febr. 19. 14:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nem akarok indiszkrét lenni, nem baj, ha nem válaszolsz, de azért had kérdezzem meg? Milyen rossz dolgok történtek a műtőben? És is 2 császár után gondolkodom a 4. babán és gyűjtöm a tapasztalatokat.
2016. febr. 19. 15:35
 12/24 anonim ***** válasza:
3. babán, nem 4., elírtam, ennyire azért nem vagyok bátor :)
2016. febr. 19. 15:36
 13/24 A kérdező kommentje:
Nagyon rosszul voltam mindkét műtét alatt, kiugrott a vérnyomásom, remegtem, pánikoltam, és keloidosan gyógyulnak a hegeim. Ráadásul az itthoni injekciózás teljesen kiborít, magamnak egyet sem tudtam beadni, pedig mindkét műtét után kellett tök sokáig. Rosszul vagyok, ha csak rágondolok, hogy még egyszer végig kellene ezen menni. De a hüvelyi szüléstől is félek, és attól is, hogy ha gond van, nagy gond van, esetleg altatnak, babával mi lesz. De a 3. császár kockázatainál láttam, hogy a komoly szövődmény már 7%. Míg a sikeres hüvelyi szülés esélye két császár után is közel 80% (külföldi oldalon olvastam). Ezért hezitálok, olvasok ezerrel. Mert fel akarom őket nevelni, de átélni is jó lenne a természetes szülést, és jó lenne megúszni még egy műtétet, de ... hát jah. De.
2016. febr. 19. 15:39
 14/24 A kérdező kommentje:
Meg az az érzés, hogy ki vagyok kötözve, nem érzek semmit és körben állnak emberek és szétvágnak, rángatnak, a babát csak belóbálják a látóterembe és hiába üvölt elviszik, aztán csak fekszem ott kiterítve, a babám valahol kint, én meg csak tehetetlenül várom, hogy a közelébe vigyen már valaki ... érzelmileg is teljesen kikészített mind a kettő. Aztán meg nem tudsz mozogni egy csomó ideig, alig bírtam menni, ellátni a picit sem egyszerű, pláne a másodikat, mert a tesó is igényel, stb.
2016. febr. 19. 15:43
 15/24 anonim ***** válasza:
Ou, sajnálom, hogy ilyen nehézségeid voltak, hál'Istennek nekem nem voltak súlyos szövődményeim. (Mondjuk 3x-ra sikerült beadni az érzéstelenítést, úgy fájt utána a bal oldalam, hogy nem tudtam mozgatni, meg kaptam egy jó kis fertőzést a katétertől), de ehhez képest gyorsan felépültem. Én szinte biztos a császárt választanám megint. Én attól félek, hogy szenvedek majd x órát, majd teljesen kimerülve mégis a műtőben végzem :(
2016. febr. 19. 15:52
 16/24 anonim ***** válasza:
53%

Ezt a kérdést már szerintem többször kiírtad ide:) Oda is leírtam, hogy ne az interneti statisztikákat nézd, hanem kizárólag az orvossal konzultálj, mert teljesen más az elmélet és más a gyakorlat! A hegszétválás esélye a 3 császárnál jóval nagyobb, ha hüvelyi szülésed van. Már a komplikációmentes szülésnél (2 császár után) is 100-ból több anyának szétválik a hege! Ha esetleg oxit kell adni, akkor ez a szám többszöröse. Ez az arány bizony magas ahhoz, hogy esetleg kockáztass egy katasztrófát.

Persze, hogy lehet a császárnak is szövődménye (7%) , de ebbe az összes komplikáció benn van, amik az apróbbak is.

A leírtak alapján szerintem keress föl pszichológust, aki segít picit fejben átírni a dolgokat, mert ez többet segítene, mintsem, hogy bevállaljál kockázatos lépéseket. Egy műtétet ki lehet bírni, nem a világ vége, egy babáért mindenképpen. Ingyen nem adnak semmit, pláne életet nem!

2016. febr. 19. 16:11
 17/24 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább egy olyan kórházat kellene találnod, ahol a császár is tud jó élmény lenni. Én is császárral szültem, amíg összevarrtak, a picit az apuka meztelen mellkasára tették, zenét hallgattak együtt, beszélgettek. Nekem ez nagyon megnyugtató volt. Komplikációmentesen gyógyult a sebem, gyakorlatilag semmi nem látszik, egy rezidens csinálta a császáromat, szakorvosi felügyelettel.
2016. febr. 19. 16:28
 18/24 anonim ***** válasza:
Én nem "szépségféltés"ből nem vállalnám a hüvelyit! Hanem mert ha már egyszer a hasamat tönkreb,,szták,akkor annak már úgyis mindegy!
2016. febr. 19. 16:43
 19/24 anonim ***** válasza:

Bocsanat az off-ert, de miert viszik el csaszarnal a babakat?

Nekem Nemetorszagban volt csaszaros es vegig velem volt a baba es a ferjem is, annyi hogy nem tarthattam hanem a fejemhez tettek meg a ferjem karjaban volt felvaltva meg engem rendberaktak. Csaszar utan 4 orat voltunk haromasban a megfigyelobennes onnan toltak fel minket az osztalyra. Apuka este hazament, mi meg egyutt maradtunk este a babaval, igaz pelenkazast a noverek csinaltak, mert en nem kelhettem fel.

Ezt miert nem lehet otthon is kivitelezni?

2016. febr. 19. 20:28
 20/24 anonim ***** válasza:
Ki lehet vitelezni. Megvizsgálják a babát, kicsit felmelegítik, ha kell, aztán kiviszik. Semmi akadálya.
2016. febr. 19. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!