Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés után már nem...

Császármetszés után már nem szívesen szülök többet?

Figyelt kérdés
Van itt olyan, akinek szép terhességét követően borzalmas élmény volt a császármetszés, és bár előtte több gyermeket akart, elment a kedve az egésztől?

2016. febr. 9. 10:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nem egy az egyben válasz a kérdésedre, de nekem három szülés után és a környezetemben lévő nagyon sok ismerős esete plusz amit úgy olvas az ember, az a véleményem, hogy összességében a hüvelyi szülés és a császár is sikerülhet nagyon jól és nagyon nehezen, a sok-sok tényezőtől függően.

Mindezek mellett a császár az, ami sokkal több "veszélyt rejteget", tehát ha van rá mód, érdemes elkerülni, de nyilván sokszor ez nem az anyák döntése, hanem a helyzet hozza.

És az is nagyon különböző, hogy ki hogyan dolgozza fel a különböző élményeit, van akinek könnyebb, és van, akinek ebben segítségre, akár külsőre is szüksége lenne, viszont ha esetleg nem kapja meg, akkor ez elveszi a kedvét további gyermekektől.

Sajnos az van a köztudatban, hogy aki pszichológushoz megy, az gyenge, vagy egyéb szempontból problémás, és ezért ezt a lehetőséget sokan le is húzzák a listájukról (mármint hogy elmenjenek), pedig nem kellene...

Ajánlom Neked is kedves Kérdező, hogy keress segítséget, hogy utána szabadon dönthess, és ne a szüléssel kapcsolatos élményeid határozzák meg, hogy vállalsz e következő gyermeket, hanem a vágy, és az egyéb szempontok.

2016. febr. 9. 13:12
 12/25 anonim ***** válasza:
Én császárral szültem, indított szülés volt, de nem sikerült gyakorlatilag semmilyen fájást csinálni, ezért végülis nulla vajúdás után volt a műtét. A babát rögtön megkaptam, végig velem volt utána. Nekem ez már a többedik hasi műtétem volt sajnos, emiatt már rutinos voltam, tizedannyira sem fájt mint az első vakbélműtétem. Ezek miatt én már aznap azt mondtam, hogy lehetne vagy 10 gyerekem..:) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy császár és császár között is sok különbség lehet. 1 császár után 2. szülésnél kérheted a műtétet, nem kell hozzá más indok, de meg lehet próbálni a hüvelyit is.
2016. febr. 9. 14:00
 13/25 anonim ***** válasza:

Nekem a második császár volt borzalom. Órákig várakozás, többször leesett a cukrom, amitől rosszul lettem, de az orvosom nem állt ki mellettem, hogy előrevegyenek. Terhességi diabetessel így 16 óra nem evés után kerültem be a műtőbe. Hiába adtak időnként egy ampulla glükózt, ettől csak kiugrott a cukrom, majd megint leesett.

Az anesztes meg hápogott, hogy ez nem igazán tesz jót a babának. Mintha bármit is tehettem volna...

A műtét előtt a spinálist kb 10-erre tudták beszúrni. Előtte jeleztem, hogy rossz a gerincem, csak azért is a medikával adatták be...

Műtét közben mintha ott sem lettem volna... egyedül az volt a szép élmény, amikor hozták a babát puszira:)

Majd levittek a gyermekágyra felügyelet nélkül...

A sebem szép, a babának szerencsére semmi baja nem lett, de lelkileg összetört ez a gondatlanság. A dokimra haragudtam nagyon, hogy képtelen kiállni a kismamái mellett, mert kerüli a konfliktusokat... Ezt varratszedéskor is eljátszotta, hogy az újszülöttel 2 órát váratott.. (nem volt műtétje, sem akut eset)

Őszintén, elment a kedvem a további szülésektől..

2016. febr. 9. 14:26
 14/25 anonim ***** válasza:

Probléma mentes terhesség,magától megindult szülés 40+2-re,teljes tágulás,4 órányi tolófájások után császár.Azt mondtam nekem idő kell ezt feldolgozni,biztos nem bírnám végigcsinálni Mégegyszer,legalábbis egyhamar nem.

Aztán Elkezdtem vágyni mégegy babára,és mivel 2 gyereket terveztünk így belevágtunk.Soha senkinek nem kívánék ilyen terhességet!6 héttől szigorú fekvés,vérzések,haematómák,vésze hányás,és amikor azt hittem már nem jöhet rosszabb akkor Elkezdtem nyílni...28 hetesen....

Végül több mint 42 hétig húztuk :D Terhesen azt mondtam 2 -t terveztünk,2 van.Nem kockáztatok hogy megint valami balul süljön el.De a szülés nekem akkora élmény volt,hogy együtt végigcsináltuk a picivel,hogy azt elmondani nem lehet!És a férjemnek is megváltozott valami mert már ő is 3at szeretne,esetleg 4-et :)

2016. febr. 9. 14:53
 15/25 A kérdező kommentje:

"Na ekkor vágtak egy szép nagyot, kétfelé húztak odalenn, rámcuppantották a vákumfejet, a nyomásnál meg a doki nyomta a hasamat pluszban"

És ha a medencecsont az, ami gátolja a babát a vákuumos kivételnél? Ilyen esetben megpróbálják szétfeszegetni a medencét, vagy mi a fenét tudnának csinálni, ha már a császározáshoz késő van?

2016. febr. 9. 15:02
 16/25 A kérdező kommentje:

"Na ekkor vágtak egy szép nagyot, kétfelé húztak odalenn..."

Na várj, ez még mindig nem világos: csak nem azt akarod mondani, hogy felvágták a hasadat, és míg az egyik doki húzta hüvelyeden keresztül kifelé a gyermeked fejét, addig a másik a vágáson keresztül nyomta kifelé? :O Vagy hogy volt ez???

2016. febr. 9. 15:05
 17/25 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló: megkérdezhetem, hol szültél?
2016. febr. 9. 15:11
 18/25 A kérdező kommentje:
Jó ég, 14-es :O És akkor a 28. héttől kezdve végig fekvésre ítéltek? Így nem nyílt tovább a sebed? Ultrahangon látták, hogy nyílik, gondolom?
2016. febr. 9. 15:13
 19/25 anonim ***** válasza:

a méhszáj nyílt, nem a seb. nyilván :) vizsgálatnál érzi az orvos.

a hason keresztül rásegítés pedig szimplán fizikai nyomás a hasfalon kívülről. ha jól csinálják, nagy segítség tud lenni.

2016. febr. 9. 15:17
 20/25 A kérdező kommentje:
Azért mekkora szívás lehet már ez a szülés :( Olyanokat olvasok, hogy elborzadok :(
2016. febr. 9. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!