Császármetszés után már nem szívesen szülök többet?
én így voltam vele. aztán elmúlt :D volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy tulajdonképpen végigcsinálnám újra.
aztán volt az a pont, amikor eltökéltem, hogy de műtét nélkül.
mondjuk az orvosom ebben nem partner... de ráérek még ezen gondolkodni.
Négyes vagyok, amit elfelejtettem.
Nem tudom, hogy mitől rossz élmény a császár, de lehet, hogy érdemes lenne beszélned az orvosoddal, hátha a következőnél lehetne máshogyan csinálni. Nekem pl nagyrészt olyan problémáim voltak, amik egy olyan orvossal, aki partner benne, elkerülhető, csak sajnos az első szülésemhez alig ért oda az orvosom, de erre is találtunk megoldást a következő szülésnél.
5-ös vagyok.
Mivel bárhogy nyomtam nem sikerült annyira kinyomnom, hogy ki tudják szedni. Viszont a császár akkor már ugye nem jöhet szóba, mert már benne van a baba a szülőcsatornában.
Na ekkor vágtak egy szép nagyot, kétfelé húztak odalenn, rámcuppantották a vákumfejet, a nyomásnál meg a doki nyomta a hasamat pluszban. Hát kb. így történt. Mondjuk azt az érzést tényleg nem felejtem el, mikor kicsusszant végre a gyerkőc, de őszintén szólva a legelső gondolatom az volt, hogy anyám, túléltem, de persze ezt nem mondtam ki hangosan.
Utána a méhlepény megszülése, az előző császárheg betapintása belülről, meg az összevarrás már bírható volt.
Jelenleg még az üléssel vannak gondjaim, meg a nap végére az egész alvázam zsibbad egy kicsit, de remélem pár hét múlva jobb lesz.
de lehet császározni olyankor is. gyerek a szülőcsatornában, amikor odanyúltam, éreztem a buksi fejecskéjét... aztán egyszercsak kiabálás, kapkodás, rohanás... és már kötöztek is ki a műtőasztalra.
Nos akkor lehet.
Na de azért az se semmi, hogy már megtapintottad a gyerek fejét és végül mégse ott jön ki.
Egyébként valószínűleg csak nekem volt ott a szülőszobán halálfélelmem, mert az előző császár miatt a szülés legvégére nem készültem fel, nem tudtam mire számítsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!