Természetes szülés vagy császár?
1. A kitolás nem erény, hanem adottság. Ha fejbe tolsz, sem fog megmaradni benned a baba, nem kell félni. Ezt egy idős néni mondta, aki így járt. A dokija lecseszte, mert képtelen volt lentre tolni, násodiknál már rutinosabb lett. Senki sem tudja kitágítani meg eltüntetni a méhszáját, nem lehet befolyásolni az összehúzódásokat, a kitolási ingerre lehet csupán akarattal és megfeszítve rásegíteni. A szülés akarattal nem befolyásolható. Az adottságok öröklöttek, ezért életet adni egy ember így, egy másik máshogy tud. Valakinél a baba helyzete, köldökszinór-csavarodás beleszól a természetes szülés menetébe és irány a műtő. 100 millió ok lehet,pl. mi az hogy 6. gyereknél fogja magát a méhlepény és leszakad, a szülőcsatorna fölé? Ő is császáros lett. Inkább a műtő, mint a picit elveszteni.
2. Mi számít valójában? Az a 35-40 év (vagy még több) napi törődése, szeretete vagy a heg és egy kitolás közötti különbségen veszekedni? Attól hogy valaki ki tud tolni, még nem lesz jobb vagy több anya.
3. Annyira vagyok büszke a császáraimra, mivel én túl szűk vagyok lenn és beszorult a baba, amennyire egy simán szült anya. Miért lehetek? Mert sem én, sem ő nem tehetünk az adottságainkról.
4. Személyes tapasztalat: "Te is meg tudod szülni a babádat, ha nagyon akarod" De az illető nem érzett semmit, mikor ki volt tágulva 2 ujjnyira a méhszája...
5. Tampon és méhsüllyedés: intimtorna tanfolyamon mondta a hölgy, beszél orvosokkal is. A tampon miért nem jó? Tégy a szádba egy banánt, tartsd ott mozdulatlanul 10 percig, majd vedd ki és próbálj meg beszélni. Akkor mit tud csinálni napokon keresztül, mert sokan még éjjelre is azt használnak. A méhsüllyedést az a szülésznő is megerősítette, hogy nagyon sok ilyen műtét van idősebb korban, aki velem volt vajúdás alatt.
6. A genetika valóban sokat számít, viszont hiába jó valaki, ha kihord 2 vagy több gyereket, akkor a természetes öregedés hatásait előbb fogja érezni ott lenn sima szülésnél, minthogyha nem szült volna gyereket vagy császárral. Ha rossz a genetika, akkor szüléskor is vannak ezek, ha jók az izmok, feszesek, akkor is meglesznek ezek, csak nem mindegy, hogy egy gyerekfej kitágítja-e a dolgokat ott lenn továbbá kell-e hüvelyplasztikára menni pár év múlva (öhöm- védőnő említette- 30 valahány évesek nem kevesen)és előbb lesznek a tünetek vagy császár esetén jóval később, mert ott nem volt hagyományos értelemben szülés, nem reped szét a megerőltetés miatt ez vagy az. De nagyban függ ez a súlytól is.
7. Az idősebb kor nem 20-as, nem 30-as fiatal édesanyákra vonatkozik, akiknek még nincsenek ezek a tünetek, hanem később, mert mindenki öregszik.
8. A francért kell szégyellni az ilyen vizelet-visszatartási, aranyér-problémákat meg speckó betéteket vásárolni, merthogy " az azért van", sipirc intimtanfolyamra, akárhány éves is vagy.
9. Állításaimat trénertől, szülésznőktől, 40-50-60 és afeletti életkorúaktól hallottam, nem 20-as 30-asoktól, ők már öregebbek és nem feltételezem róluk, hogy hazudnának. Egyszer mindenki lesz öreg, csak nem mindegy, hogy milyen állapotban. Ezért kéne inkább informálódni és megelőzni.
10. Ha netalán újra otthon kéne szülni csak bábával, orvosi eszközök nélkül, akkor a fenti kérdés fel sem merülhetne. Akkor megérthetnénk végre, hogy miért mondták még a mi falunkban is, hogy a szülés nem gyerekjáték. Te Jó Isten, mennyi özvegy és árva gyerek volt elmondások alapján, apuka sokszor csak azért házasodott újra,hogy legyen mostohája a gyerekének-gyerekeinek. Sajnos jó dolgunkban tényleg túlmisztifikáljuk a hüvelyi szülést, arra, hogy "én bezzeg ki tudtam tolni a gyerekemet, megszenvedtem vele, de megcsináltam!" régen csak annyit mondhattak volna, hogy örülj neki, adj hálát a Teremtőnek,hogy mindketten megúsztátok, szegény nagynénéd is ebbe halt bele. Ez nem teljesítmény volt akkoriban,hanem jószerencse. Más napokig vajúdott....aztán kanyec. Ma utóbbi megkaphatja pár kevésbé informált nőtől, hogy lusta kitolni a gyerekét.
11. Végül elnézést szeretnék kérni mindenkitől, aki simán szült, eltúloztam a 99%-ot is, célom nem a megbántás volt, hanem leírni a hagyományos szülés későbbi hátrányait,amit szinte még most is tagadnak sokan és titokban szenvednek megoldás helyett. A katartikus-t sem bántólag akartam leírni. Ne haragudjatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!