Anyukák, van köztetek olyan, akinek utólag komoly szövődmények léptek fel a császármetszés miatt? Mesélnétek róla?
Szerintem pont, hogy nem kellene olvasgatnod ilyen sztorikat, még ha végül jól végződtek is, csak feleslegesen paráznál. A fenti eset szomorú, de ritka, gondolj bele, nap mint nap hány gyerek születik császárral, csak erről nyilván nem számol be a sajtó, hisz ez a normális.
Ne ijesztgesd magad, inkább a pozitív dolgokra koncentrálj. Mondok is egyet: nekem három császárom volt, mindegyik komplikációmentes, gyors gyógyulással.
Hajrá!
Júj nem szabad olvasni SEMMIT a szülésről előtte!!!!!!!
Én simán szültem és néztem szülés-videokat...Hát nem kellett volna,na...Meg persze én is összeolvastam mindenféle borzalmas esetet.
Egy sima szülésbe is belehalhatsz! Meg elüthet egy autó. Az alsó szomszéd rádrobbanthatja a házat. Lelőhetnek Ahmedék a Mekiben. Ezer féle módon meg lehet halni.
2 barátnőm is császárral szült, semmiféle szövődmény nem lett!
Nyugi!
Igazatok lehet, talán tényleg jobb, ha nem olvasok "rémtörténeteket". Köszönöm a biztatást! :)
Azt hiszem, ez lesz a legjobb. Megpróbálok inkább csak pozitív példákat olvasgatni és lehetőleg nem ijesztgetem magam ezzel.
Ez az altatásnak egy RITKA komplikációja. Nagyon-nagyon ritka, főleg alapvetően egészséges embereknél.
Arról nem szólt a fáma, hogy az általad említett kismamának nem volt-e esetleg alapbetegsége.
Mondok egy pozitív történetet, hogy műhiba után is lehet szerencsés a vége: Anyámnak a 60-as években (igen, akkori felszereltségben tessék gondolkozni!) abortusza volt. Utólag derült ki, hogy átlyukasztották a méhét. Végül a fertőzés miatt az egyik petefészkét kivették.
A lyukat mire felfedezték, már hozzánőtt a bélhez, nem mertek hozzányúlni, de papírt kapott arról, hogy meddő.
Aztán bő 20 évvel később mégis kihordott engem. Császármetszéssel születtem és neki se lett baja, se nekem.
Nekem ugyan hüvelyi szülésem volt, de az ismerőseim fele császárral szült, és egyiknek sem lett semmi szövődménye.
Embólia egyébként normál szülésnél is előfordulhat.
A szülés úgy ahogy van, veszélyes üzem, ezért kell kórházban szülni, ott gyakorlatilag 99,9% a túlélés esélye. :)
Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!