Relatív téraránytalanság - lehet akár korfüggő is?
Úgy értem, hogy a medence belső kerülete minden korban ugyanolyan, ugyanazon személyen belül, vagy létezhet olyan, hogy valaki pl. 30 fölött már csak császárral tudna szülni, míg ugyanez a személy, ha mondjuk húszas éveiben szül, a medencéje képes lenne jobban tágulni, és tudna simán szülni?
Szóval mennyire rugalmas a medence belső kerülete, kérdezhetném úgy is, korfüggő- szülés szempontjából, úgy értem?
Császárod volt? Ezt írták a papírodra?
Mikor én szültem a szülésznő "megsúgta", mivel aggódtam, mert nálunk családi vonás a császár, hogy az esetek 90%-ban ezt irják a papírra, mert úgy egyszerübb és "mosom kezeimet" történet. Nekem nem fordult be a baba, meg se indult a szülés, szóval nincs az az orvos aki megmondaná kifért volna-e a pici. Mégis ott van a papírjaimon.
Ha már szültél, kár ezen filózni. Ha még nem akkor meg azért kár, mert senki nem tudja megjosolni, hogy mi lesz 100%-osan.
Persze, ugyanígy vagyok én is, hogy ne legyen baja a babának, nem bánom én sem a császárt, ha nem fért ki a baba, akkor nem fért ki, ezen nincs mit filózni, csak érdekességképpen kérdeztem, hogy vajon lehetséges-e ilyen, hogy csak azért, mert valaki fiatalabb korban szül, a medencéje rugalmasabb úgymond.
Én teljesen kitágultam amúgy, engem is tágítottak kézzel is (borzalmas volt), a baba feje már szinte be volt ékelődve, de nálunk esett a szívhang is, csak ezzel fura módon mintha senki sem törődött volna :( Pedig szerintem ez már alapból előrevetíti a császárt, ha esik a baba szívhangja. Csak gondolj bele, mi lett volna, ha elhúzódik a kitolás: ott hal meg bennem kitolás közben a baba, ott állt volna le a szíve? :( Félelmetes, hogy mik meg nem történnek szülészeten..szerencsére teljesen egészséges lett a baba, remélem, a totojázásnak nem lesz később se következménye, amiről most esetleg még nem tudunk...
2-es vagyok. Azért a kérdésre válaszoljak, ha valakinek szűk a medencéje az mindegy hány éves, akkor is szűk lesz. Anyukám a nővéremet 20 évesen szűlte, mázlia volt a tesomnak, hogy pont akkor romlott el a vákum, mert nem fért volna ki. Anyunak szūk a medencéje.
Tesom is így járt, 35 évesen szülte az elsőt, fél napig szószerint kínozták, a hasara is ráfeküdtek, miután megcsászározták a baba fején lszabájosan látszott milyen kicsi volt a nyilás, ugymond gyürü volt rajta.
En tavaly szültem 23 órát vártak a csodára, de se tágulás, se fájás, se befordult gyerek. Kaptam 3 ballont, 3 órányi csöpögös oxit, burkot repesztettek, DE a baba szívhangját senki se nézte. Aztán végre jött 1 orvos aki nem vállalta a felelősséget, és megműtött, lehet neki köszönhetem, hogy a fiam egészséges. Engem nem érdekel mások véleménye a császárról, nem agyalok a miérteken. Minek? Elmúlt! Kiderülni ugyse fog az ok. Élvezem a picivel töltött napokat. Előre nézek, nem hátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!