Téraránytalanság miatti császár?
Én 9 nappal hordtam túl, mostmár tudom, hogy a téraránytalanság miatt. Utolsó 2 UHnál 4kg-ra saccolták. Na erre én is azt mondtam, hogy nincs rá esély, hogy megszüljem pedig és dokik azt mondták simán is megszülhetem. Végül elindították a szülést és nem haladt. A kislányom valójában 3700 grammal született de így sem tudott rendesen befordulni.
A csaszár miatt ne aggódj nem olyan vészes. Nekem a sikertelen vajúdás után megváltás volt és a babának is sokkal roszabb ha elindítják és elakad a szülőcsatornában.
Minden esetre én könnyű szülést kívánok neked és jó egészséget mindkettőtöknek!
6 nappal hordtam tul a kisfiamat, semmi jele nem volt, hogy kifele keszul. 4200 grammosra saccoltak, 4080 grammos lett (en 52 kg-al es 165 cm-el kezdtem a terhesseget, ebbol csak a magassagom maradt meg :-)), de igazabol nem a sulya, hanem a szeles valla miatt nem vallaltam a termeszetes szulest. Azt mondtak nekem, ha a feje (aminek a legnagyobban kellene lennie) kint van mar, de nem csinal eleg utat a szeles vallanak, akkor baj van, mert elszorithatja a koldokzsinort es oxigenhiany lephet fel. Az akkori szomszedunk is igy jart, de mar regen, meg nem voltak uh-k, 42 eves szellemileg visszamaradott fia volt, igy a ferjem is konyorgott ne vallaljam be, nem akarja hogy emiatt fogyatekos gyereke legyen. A kislanyunk mar csak 3350 gramm volt, de mivel csak 21 honap volt a ket szules kozott, es o sem illesztette meg be a fejet, igy nem is volt mas valasztasunk, csaszar utan ilyen rovid idovel nem inditanak szulest. Engem lelkileg nem viselt meg nagyon, orultem hogy van ket egeszseges, gyogyoru nagy babam, nekem mellekes volt, hogy jottek a vilagra. Nem az volt a kerdes, hogy kepes vagyok-e megszulni egy gyermeket vagy sem, hanem hogy kepes vagyok-e egy egeszseges gyermeket, vagy egy szellemileg fogyatekosat megszulni. Es ez nem rajtam mult.
Ami a felepulest illeti, en nem tudom veletek mit muvelnek Magyarorszagon, csak panaszt hallottam sajnos, nekem semmi bajom nem volt. Miutan kezett kimenni a spinalis erzestelenito hatasa, morfiumot kaptam, majd 2 napon keresztul napi 3szor fajdalomcsillapito tablettat, aztan napi kettot, majd napi egyet. A felules-fordulas kicsit kellemetlen volt, meg a kohoges-tusszentes is, de sokkal jobb volt miutan levettek a kapcsokat (15 darab volt) a hasamrol. Mindketszer ugyanott vagtak, ket es fel eve a masodikat, nagyon halvany, "toredezett", tehat mar csak szakaszosan latszodo, vekony vonal latszik mar, de olyan melyen, hogy bikiniben sem latszik.
Szerintem csak azt nezd, mi a jo a babadnak, ugy konnyebb lesz. Bar minden szules rizikos, en a kevesbe rizikosat valasztottam, es soha, egy percig sem bantam meg. Boldog babazast kivanok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!